Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 28 september 2011

Potpouri ...

Wat een heerlijk weer vandaag, genieten jullie er ook zo van? Je merkt aan alles dat de herfst er aan komt.., maar de zon neemt het er nog even van. Ik probeer de laatste dagen bewust veel buiten te zijn omdat ik besef dat het over een weekje helemaal over kan zijn...
Mijn weekend was heerlijk met zoveel nieuwe ideeën en plannetjes voorradig. De motorrijders hebben het ook erg leuk gehad, dus iedereen is weer tevreden en aan zijn trekken gekomen!

Vandaag loop ik wat onderwerpjes langs, beetje hap snap..., maar soms heb je dat.

De blogger ontmoetingsdag lijkt een behoorlijk succes te kunnen worden, gezien het aantal dames dat animo heeft voor deze dag.
En er zijn al zoveel aanbiedingen om te helpen, dit kan alleen maar ECHT LEUK worden!
Mijn voorstel is om deze dag in januari of februari te houden op een zaterdag. Via datumprikker komen we daar wel uit. Ik vind november te kort dag om alles georganiseerd te krijgen, december is veel te druk en daarna kunnen we wel een verzetje gebruiken voordat het voorjaar wordt en de wintersport en andere vakanties weer beginnen!
Ik ben er intussen wel achter dat we letterlijk in alle uithoeken van het land wonen. Maar iedereen heeft er veel voor over, dus kom ik maar met een voorstel. Nou ja, meerdere eigenlijk.

Zelf had ik Elspeet in gedachten. Ik noem dit maar even plan A.
Jaren geleden huurden we daar voor diverse gelegenheden gebouw Hindelopen op Mennorode af. Een ruime zaal met keuken en toebehoren en diverse toiletten. Maar toen ik ging informeren bleek dat de zaal niet meer los van campingactiviteiten verhuurd mag worden. Er zijn wel alternatieven op Mennorode, maar deze zalen mogen niet op basis van zelfverzorging worden verhuurd. Dat betekent dat koffie/thee en de lunch daar wordt verstrekt tegen betaling. Tja, dat is even wat anders... De zaalhuur is € 85,- per dag, 's morgens 3 kopjes thee of koffie is € 3,30, 's middags idem en een lunch ( soep, warme snack, diverse broodsoorten, beleg zoet/hartig, salade) € 10,70 p.p. Dus exclusief de zaalhuur betaalt een ieder al € 17,30 voor de versterking van de inwendige mens. Elspeet is niet bereikbaar per trein, Nunspeet heeft wel een station. Maar ik zou voor een pendeldienst kunnen zorgen (mijn mannetjes willen helpen...!).

En dan heb ik ook een plan B. Ik heb een gratis locatie in Sliedrecht, mijn woonplaats, op loopafstand van het station. Nee, niet mijn huis, dat wordt echt te klein denk ik. Maar we hebben daar een bedrijfspand, een soort loods met keukentje en toilet. We kunnen het er gezellig maken en warm stoken. Als we allemaal iets mee nemen ( dan maken we een lijst) dan hoeft het niet zo veel te kosten. Maar ik kan ook zelf alles inkopen en later de kosten met jullie verrekenen.

En plan C ligt nog helemaal open...., want misschien heeft iemand van jullie een geweldige locatie die ook nog eens centraal ligt!

Mijn vraag aan jullie is nu om je keuze voor een plan aan mij kenbaar te maken, via reacties of via de mail. Wat je maar wil. En ik hoop op een heel mooi plan C van iemand...

Wat blogberichtjes terug liet ik een breiblokje zien, en dat lag op een patchwork ondergrond. Dat is een bijna voltooid werkstuk dat over de rugleuning van mijn stoel hangt in het hobbyhoekje. Sommige van jullie wilden daar wel wat meer over weten...


Heel veel jaren geleden wilde ik een vierkante poef bekleden met een patchworkovertrek. Ik had nog niet zoveel lapjes, maar ging aan de slag met het middenstuk en de donkere driehoekjes er omheen.


 Het heeft jaren onafgemaakt in een doos gelegen totdat de handwerkkriebels weer kwamen... Ik ben gaan quilten (doorpitten) en heb er een rand van driehoekjes om gemaakt. Zoals je ziet is het dus nooit een overtrek voor de poef geworden (de poef is lang de deur uit..), maar een kleed. Het heeft ook nog niet echt een bestemming, maar ik vraag mezelf wel af waarom ik niet even het laatste hoekje ga quilten... 


19 opmerkingen:

 1. oohh wat een mooi quiltje
  en plan b is helemaal super

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig quilt-werk!
  Ik vind plan B een goede, plan c zou ook wel eens een fantastische kunnen zijn. Ik pas me makkelijk aan, ben blij dát er een plan is, ik heb er echt zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat het de moeite heeft geloond om je quiltje eindelijk uit de kast te halen. Ik vind het een prachtige quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Elizabeth,even over de bloggerdag,ik vind alles prima,vind het feit alleen al geweldig en het lijkt mij logisch dat er betaald moet worden, voor niets gaat tenslotte alleen de zon op ;-)Ik ben gewoon heel flexibel dus wacht in spanning af!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb me net ook aangemeld op jouw blog. Ziet er leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor mij plan B lekker dicht bij huis Hi,hi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk een blauw witte quilt doet het altijd goed. Ik zou hem zeker afmaken. Ik ben voor plan B en eventueel C.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, wat is die quilt mooi! Jij moet werkelijk wel dag en nacht bezig zijn. Tjonge, wat een productiviteit :)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige quilt ....
  Ik ben voor plan B ....kan ik met de trein komen, geen enkel probleem dan ...naar Elspeet moet ik met de auto komen en dat is wat ver voor mij...en eventueel een plan C ....? Belgie ? hihihihihiihhi

  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou, als er voor plan B. gekozen wordt wil ik ook graag van de partij zijn!
  Het is voor mij maar ong. 10 minuten met de auto dan. Ik reageer wel nooit op je blog, maar ik bekijk hem wel iedere dag. Ik geniet van alle leuke dingen die ik er op zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Plan B.. lijkt me prima.
  En zeker ook voor jou ivm de voorbereidingen is een locatie dicht bij huis wel prettig.

  En Als we allemaal iets lekkers maken, dan komen we de dag wel door..wordt dat te ingewikkeld dan
  laten we de boodschappen aan jou over ;-)
  Ik pas me makkelijk aan.
  en wat de gemaakte kosten, die delen we natuurlijk. Lijkt me zo leuk ik heb er zin in.

  EN die Quilt, Ja de moet je echt afmaken. Ik vind hem nu al mooi dus het is zonde om te laten leggen. je kan altijd weer een poef kopen toch ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk quiltje! Plan A is wel mooi centraal gelegen, maar zou inderdaad wel duur worden. Dan is plan B beter, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Plan B lijkt me prima en Jan. of Febr. ook.
  De Quilt gewoon afmaken, je hebt er al zoveel werk aangehad vooral het quilten. Ik heb nog een quilt cursus gedaan bij Ted Storm en weet hoeveel uurtjes daarin gaat zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi, plan b is voor mij goed te doen! Lijkt me erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo Elizabeth,
  Ik ben ook erg voor plan B, ik verheug mij er echt op en kan dan ook met de trein komen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ga voor plan B! Ga ik gewoon op vrijdag naar oma heen (Oud-Gastel, bij Roosendaal) en dan op maandag weer terug. Oma blij, ik blij, jullie blij... Hoop ik...

  De februari-vakantie geldt mijn OV-niet... dat wel... Maar daar is vast wel wat op te verzinnen. Heb je hulp nodig, mail maar! Ik ben een organisatie-talent ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je quilt is fantastisch en ik ga ook voor plan B, zag net nu pas, heb wat blogjes niet gelezen..
  Alleen is zaterdag voor mij moeilijk, omdat ik dan altijd moet werken....

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Beste Elizabeth (en de rest natuurlijk!), heel erg bedankt voor de mail over de ontmoetingsdag. Ik reageer maar even hier; dan weet iedereen dat we contact hebben gehad en dat ik het (als "nieuwe" ;)) heel erg leuk zou vinden ook naar de ontmoetingsdag te komen. Ik lees al lang met veel van jullie mee, en heb ook al een tijdje een eigen (kleinschalig) logje, maar dat is niet van blogger, maar van "mezelf": hier. (Ik weet niet of ik dat hier mag plaatsen, maar dan weten jullie waarover het gaat :-)
  Ik was had dus erg graag met de ontmoetingsdag meegegaan, maar zie nu dat het in januari of februari plaats gaat vinden. Dan kan ik er helaas niet bij zijn, want dan studeer ik een trimester in Engeland (Oxford). Ik hoop dat ik er de volgende keer wel bij mag/kan zijn want jullie lijken me zo ontzettend leuke mensen! Ik wens jullie in ieder geval heel erg veel plezier en ondertussen lees ik gewoon lekker door op jullie blogjes :)

  PS. Ieke, familie in Oud-Gastel? Mijn schoonfamilie woont daar! Grappig zeg!
  PS.2. Ongelofelijk mooie quilt, Elizabeth! Wat netjes; en wat een mooie diep-blauwe kleuren!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...