Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 14 september 2011

Borduren... en wat links voor patroontjes

Gisteren kreeg ik mijn bestelling van de Hobbydoos binnen. Ik had een aantal strengetjes DMC besteld en nog een kruissteekboek, dat origineel eigenlijk de Borduurbijbel heet. Leuk, want ik heb ook al de Breibijbel!


Ik ben erg blij met al mijn kleurtjes. Het zijn de nummers die opgegeven waren bij het franse tijdschrift Point de Croix dat ik in de vakantie kocht. Ik was aan de slag gegaan met wat kleuren die ik al had, maar sommige borduurtjes vielen echt niet mooi uit vanwege te weinig contrast of kleurafwijkingen. Je kunt dus ook wel eens te zuinig wezen en omdat ik toch heel veel uit dit blad wil maken, heb ik gewoon lekker alles besteld.


Er staan - werkelijk waar - 1110 borduurpatronen in dit boek. De verzameling bevat patronen van bloemen, huis en tuin, natuurlijke wereld, festiviteiten, culturen, geschiedenis, hobby en vrije tijd, kinderen, geometrische figuren, merklappen, cijfers en letters.


Tenslotte nog wat linkjes voor op het web, waar je gratis borduurpatroontjes kunt downloaden.
 • Bij Martine (wel een franse blog) vind je via de link een heleboel moois, gewoon even op de afbeelding klikken. Ik vind dit een waar paradijs om in rond te wandelen.... Dankzij Marijke vond ik dit blog.
 • Bij Bulb in blue kun je een heleboek patronen vinden, even naar beneden scrollen en je vind een hele lijst ingedeeld in diverse items.
 • Al eerder noemde ik Stitch Creations, maar voor de volledigheid er nu ook maar even bijgezet..
 • Via een borduurclub in Bourgogne vond ik bij cadeaux ook weer een aantal leuke patronen.
 • Bij Mary en Candy is ook veel moois te vinden.
 • En natuurlijk bij Gazette enorm veel mooie patronen, zomaar te gebruiken...
 • En tenslotte kun je via Stitch Stitch nog een heleboel info rond borduren vinden en kun je doorlinken naar diverse patroontjes.
Nou, hier laat ik het even bij. Je kunt hier ongeveer een hobbyleven mee vullen als je alles zou willen maken..

10 opmerkingen:

 1. Leuk dank je wel,ik ga direct even snuffelen,gr Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi borduurboek. Dat mag je met recht wel een "Bijbel" noemen! Heerlijk zo'n naslagwerk. Zeker als je op zoek bent naar wat kleine motiefjes.
  Dank je wel voor al je tips. Handig om zo een rijtje bij elkaar te hebben.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zo'n boek om lekker te bladeren en watertanden. En praktisch natuuurlijk! Dank je voor de linkjes. Op mijn blog bij borduren staan ook nog hele mooie sites. Sablaise is er één van zij maakt prachtige dingen.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wel twee levens als ik dat zo zie daar ben je nog wel even bussy mee Bessy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ohh dat wordt weer snuffelen van de week. Leuk boek heb je gekocht, en ik denk dat je er goed aan gedaan hebt je dmc kleurtjes erbij te kopen. Vaak zijn de kleuren mooi op elkaar afgestemd en als je dan een andere kleur gaat nemen, is dat niet altijd even mooi. je kunt nu lekker je gang gaan.
  Ben heel benieuwd naar je borduurwerkjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat boek ziet er wel heel verleidelijk uit! Ik ben van plan om binnenkort de borduurnaald ook weer eens ter hand te nemen. Eens even kijken of ik het nog kan. Ik ben meer van de kleine projectjes hoor. Monogrammen vind ik altijd erg mooi.
  Ik heb de links uitgebreid bekeken. Wat een prachtige patronen staan er tussen!
  Laat je binnenkort wat van je borduurresultaten zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi boek....we wachten op wat je er allemaal van maakt!
  Bedankt voor de linkt
  Groetjes monique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een geweldig boekwerk, en zo'n voorraadje mooie kleurtjes werkt heel fijn ;o)....ben benieuwd hoor wat je er allemaal uit gaat maken....veel borduurplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi borduurboek is dat.
  Daar kun je heel veel mee,en al vast borduur dmc jij komt de winter wel door.
  Bedankt voor de felicitatie.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit boek is echt geweldig. Ik heb er al veel uitgemaakt: twee randjes op Aida waarmee ik baby-lakentjes heb opgevrolijkt, een afbeelding op een ringenkussentje, een slabbetje, van alles! Heel erg veel plezier ermee, Elizabeth!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...