Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 5 september 2011

Circle of friends granny square

Eén van de eerst uitgeprobeerde en vertaalde granny squares voor de CAL van het Hobbydoosforum is de Circle of Friends Square ontworpen door Priscilla Hewitt.


Ik heb dit vierkantje in verschillende kleuren gehaakt om te kijken wat het effect is. Het is een vierkant met textuur en daarom ook heel geschikt om in één kleur te maken.


Het haken van de knobbels kan even lastig zijn. Als je daar niet uit komt, laat het me dan weten, dan probeer ik via stap-voor-stap foto's het te laten zien!Nederlandse vertaling/aanpassing
Haak een ketting van 6 l en sluit met hv.
1)      16 d.stk in de ring
2)      Haak aan de achterkant. In ieder d.stk: 1 v en 1 d.stk (16 knobbels)
3)      Haak aan de voorkant. *Maak een v in de v. vorige toer, 3 l, (d.stokjes overslaan)* herhaal vanaf * (16 x 3-l boog)
4)      In iedere 3-l boog nu 3 stk haken
5)      Haak aan de achterkant. *In  elk stk nu afwisselend een 1 d.stk en 1 v. haken.( 24 knobbels)
6)      Haak aan de voorkant.* Maak een v. in de v. vorige toer, 3 l, (d.stokjes overslaan)*, herhaal vanaf *(24 x 3-l boog)
7)      *In de 3-l boog nu 3 stk haken, in de volgende 3 bogen elk 3 v, in de volgende boog week 3 stk, in de volgende boog 5 d. stk (= hoek), herhaal vanaf * (totaal 80 steken)
8)      Haak aan de achterkant.* In 1e d.stk haak je een v, in 2e  d.stk een d.stk, in 3e d.stk: 1v – 1 d.stk – 1 v (=hoek),  in 4e d.stk een d.stk, in 5e d.stk weer een v. Ga zo door totdat je weer bij de d.stk van toer 7 bent en herhaal dan vanaf * (totaal  44 knobbels)
9)      Haak aan de voorkant. Op elke steek nu een stk. haken, in het middelste d.stk in de hoek: 3 d. stk maken om de hoek vorm te geven. 
Variatietip voor toer 9: op elke steek een v. haken, in het middelste d.stk in de hoek: 1 v – 1 l- 1 v


Veel haakplezier!


10 opmerkingen:

 1. Dankjewel, ik vind ze met kleur wel mooier, een nieuwe square is altijd leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk! Ik vind de witte mooier. Het is net een kanteffect wat je krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooie cirkel van vrienden met warme kleuren, in effen geeft het ook een mooie structuur en de knobbels zijn leuk om te haken. Links op mijn blog ook in kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Whaha, ik zag eerst de foto en toen je berichtje... Moest even heel goed kijken, want de bovenste Circle of Friends heb je van bijna dezelfde kleuren gemaakt als ik ooit deed. Whaha, je snapt al wat ik dacht natuurlijk ;P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik volg reeds geruime tijd Uw blog, mag ik U bij deze feliciteren voor de prachtige en tot in de puntjes verzorgde werkjes.

  Groetjes, Esmeralda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat bijzonder dat een patroontje er zo verschillend kan uitzien. Ik vind de witte wel erg mooi, omdat het reliëf er zo mooi in uit komt.
  Dank je wel voor het plaatsen van de vertaling!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij steekt wel heel veel tijd in het vertalen en patroontjes zetten voor andere mensen ....
  DAT VERDIENT EEN DIKKE PLUIM !!!!!!

  En ja, ik kan er niets aan doen maar af en toe moet ik zoiets op mijn blog kunnen zetten...en dat van de oude wonden klopt ook wel,maar het rare is dat ik van de oudste wond al 12 jaar geen last heb gehad en nu die port-a-cath aan die kant zit ineens wel ...dat is mijn grootste vijand dat ding ...maar het gaat niet anders ...dus maak ik er soms maar eens grapjes over :-)

  Marjo

  Marjo's Cosy Corner

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jaaaa weer een prachtig vierkant, dank je wel voor de vertaling. Wordt straks nog moielijk kiezen voor me nieuwe projectje.. ik bewaar hem nog even

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi Friend ! ...thanks for passing by.This square that you have here is so beautiful.I have never done it.I may have to make the time to make it.It is nice and cute.Thanks,

  Luna

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dank je wel weer!!! Echt zo fijn al jouw patroontjes!!! En wat leuk dat je al je werkjes van vroeger nog hebt!
  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...