Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 4 januari 2014

Stand van zaken week 52 en week 1

Het werken met een handwerkplanning bevalt me zo goed, dat ik er nog wel even mee door blijf gaan in het nieuwe jaar...
Al was het alleen maar om eens gepland en gestructureerd een aantal dingen af te maken, die soms al jaren in de kast liggen!

Nou, jullie hebben nog twee weken tegoed van me...

Wk
afmaken
verder met
projectdeel
eventueel
52
Borduurwerk “licht”
Rand meebrei-deken (10 cm erbij)
Advent breirol 2013
dag 22 – 24
Haakrol Wieke 45-46-47
Lange poppenvest


Wk
afmaken
verder met
projectdeel
eventueel
1
Lang poppenvest
Advent breirol met jaartal
Rand meebrei-deken
(265 cm)
Haakrol Wieke 48-49
Randje per week 1
Crochet Along 2014


Kijk maar even mee hoe het geworden is...


Op tweede kerstdag werkte ik dit borduurwerkje af tot een hangkussentje. Het was wel even zoeken naar een passend achtergrondstofje qua kleur. Het is geen grijs, geen blauw en ook geen groen...
De rand van de meebrei-deken vordert maar mondjesmaat; het is gewoon geen echte uitdaging. Ik brei er zo af en toe weer een puntje aan, maar zo schiet het natuurlijk niet echt op! Wat is nu 30 cm in twee weken...
Totaal zit ik nu op 265 cm lengte, en hij moet 800 cm worden.
De adventbreirol is af. Op oudejaarsdag borduurde ik heel toepasselijk het jaartal 2013 erop. Omdat ik nu al verschillende breirollen heb, is het handig om er een jaartal op te hebben. Stiekem hoop ik natuurlijk dat later m'n achterkleinkinderen de rolletjes nog door hun handen laten gaan...

van boven naar beneden; patroon 47, 48 en 49 


Ook met de haakrol van Wieke ging ik verder. Patroon 45 (driehoeken) trok best wat scheef, maar vond ik nog wel acceptabel. Maar bij patroon 46 (harlekijnsteek) vond ik het zo'n rommeltje worden dat ik besloot beide stukken uit te trekken! Helaas voordat ik er nog een foto van had genomen.
De afgelopen week las ik bij Wieke dat ze het voorlopig bij 52 dichte patronen wil houden en daarna doorgaat met een nieuwe haakrol met open patronen.
Zelf was ik al van plan om bij 50 te stoppen. Dus ik haak steek 47 t/m 52 nog van Wieke en dan heb ik toch nog 50 steken in m'n rol zitten!
Dit blauwe poppenvestje hebben jullie nog niet eerder gezien. Het is ook heel spontaan opgekomen om het te breien toen ik voor de kerstdagen een Andrea Kreativ poppenmode in de winkel gekocht had...
Oeps ja, ik weet het; NIETS nieuws beginnen.... Maar ik deed het toch! Ik kon de verleiding niet weerstaan, en kijk nu eens.... het is ook al weer af!
De Crochet Along 2014 krijgt ook al gestalte. Zoals ik al eerder schreef maak ik er een poppendekentje van, dus het zijn lekker korte toeren... Ik ben al gestart (voordat de CAL begon) met het engelse patroon, maar ik wil uit solidariteit met Tertia en Jolanda niet teveel vooruitlopen met de foto's....
Helaas hebben zij gisteren alleen toer 1 en 2 gepubliceerd en nu zie ik dat ik geen foto heb van alleen deze twee toeren.
Ik gebruik m'n bolletjes Soft van de Zeeman, die ik hier prima geschikt voor vind. Ik ben geen fan van haken met acryl, maar voor dit garen maak ik beslist een uitzondering!
En tenslotte het Randje per Week... Eigenlijk jammer dat het pas op zaterdag verschijnt en niet aan het begin van de week, want dan kon je het randje ook in diezelfde week borduren. 
Ik heb allerlei taupe- en grijstinten in m'n borduurzijde dozen zitten, ook heel veel zonder nummer. Allemaal uit de kringloop winkel gevist. En soms zijn het ook oude nummers... Daarom heb ik besloten om deze voorraad eens op te gaan maken met dit project. Iedere rand in een iets andere grijstint waarbij ik wel probeer om een mooi verloop te krijgen. Weet je wel hoeveel tinten grijs er zijn?Vanmorgen heb ik dus lekker zitten borduren nadat de boodschappen gehaald waren en de wasmachine draaide! Gisteren had ik stevig het huishouden aangepakt, om vandaag nog een beetje laatste vakantiedag te kunnen vieren...
Ik heb genoten van deze twee weken en niet in het minst door de nieuwe uitdaging van het creatief dagboek 2014...  Maar daar volgende week meer over!

18 opmerkingen:

 1. Je poppenjurkje is mooi geworden. En wat een mooie kleuren heb je gekozen voor de CAL.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, Elizabeth, je bent weer echt productief hoor!
  Tjonge! En wat betreft die rand van de meebreideken.... ik kan me voorstellen dat het niet je prioriteit heeft, maar ach, elke dag een draadje is een hemdsmouw in een jaar, zei mijn oma alijd als ze met iets bezig was wat ze saai vond.
  En je borduurwerk is heel mooi geworden vind ik!!
  Daar houd ik wel van!
  Zit er over te denken om zelf toch ook maar een 'creatieve planning' te maken, maar daarover meer op mijn eigen blog binnenkort.
  Fijne zondag!!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je productief en niet te vergeten overzichtelijk geweest. Ik kan hier echt wat van leren. Ben benieuwd naar je dagboek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. t werkt wel zo'n planning en t geeft je toch een heel voldaan gevoel denk ik. Want nu kun je soms zo'n gevoel hebben van...hoe gaat dit ooit nog afkomen?? Ik ga er ook eens over nadenken. Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Na de dip vanwege de griep heb je de vaart er weer helemaal in deze afgelopen weken, weer leuk om met je mee te lezen.
  Groetjes, Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat lijkt me ook wel wat om zo'n planning te maken. Probleem hier is dat ik me er nooit aan hou haha. wat heb je toch moois gemaakt. Helemaal super.
  Leuk om te lezen dat je ook met beide projecten mee doet, ik doe ze ook allebei. Liefs, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het super dat je je zo aan je schema kunt houden en toch ook nog weer andere dingen tussendoor doet. Die rand daar moet je toch echt mee verder want volgens mij wordt hij heel mooi.
  Ik ben ook aan de crochet along begonnen. En ook al verder gegaan. Ik kon het niet laten.
  Als je straks nog grijstinten tekort komt, kom je eerst maar eens bij mij kijken, hier ligt ook nog genoeg.
  Oh ja, het poppenvestje is heel leuk, weer eens iets heel anders.

  Groetjes Corrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te zien hoe jij met je planning bezig bent en toch steeds weer iets afmaakt!
  Je borduurwerkje ziet er mooi uit. Zou het helpen als je in je planning een vast aantal centimeters opneemt voor de gebreide rand? Je bent al zover dat het jammer is om hem op het tweede plan te zetten....
  Je adventssjaal is prachtig. Eigenlijk heb je weer heel veel gedaan deze weken!
  Fijne zondag toegewenst.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Elisabeth, wat goed dat je naast je drukke schema ook nog eens begint met een randje per week en het haakwerk van crochet allong.
  Vraagje over het randje per week, heb jij linnenband gekocht? Het lijkt me leuk om het ook te gaan volgen maar ik denk nog na of ik het in linnenband gaat verwerken want wat doe ik met die rol van 2 meter ? Ik zie het nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ben jij lekker bezig en mooi overzicht ,hier loopt alles een beetje doorelkaar maar gaat ook goed ,ja ik zag ook het randje borduren langs gaan ,maar die sla ik echt even over ,,je randje haak is al leuk ,wel gezellig dat samen doe ,zo voelt dat een beetje
  Groet marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Elizabeth wat een mooie adventssjaal,en ook al zo'n mooi randje.
  Je schema werkt prima en een fijn weekend groetjes ria

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Al je handwerken zijn mooi! Knap hoor dat je je planning goed vol houdt. Natuurlijk doe je het ene liever dan het andere. Spreek jezelf ernstig toe wat betreft die rand. Als je die klaar hebt is er een heel groot werkstuk af. Alle nieuwe dingen zijn natuurlijk heel aantrekkelijk. Allerlei tinten grijs is vast erg mooi. De kleur van je nieuwe haakwerk is heel schattig voor het kleine dekentje dat jij gaat maken. Fijne zondag en dan is de vakantie weer voorbij....
  Back to normal. Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat laat je weer veel werkjes zien Elizabeth je hebt beslist een goed systeem zo , en het poppenvestje is schattig en je borduurtje ook, de haakalong doe ik gewoon op eigen tempo doe niet met de groep mee......ik vind het niet zo leuk te moeten wachten als je net zin hebt om te haken ;o)
  en het is zo leuk om de randjes te borduren......
  fijne zondag en veel handwerkpleziergroetjes ,
  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jij vaart echt goed bij die schema's, je gaat lekker!
  Ik functioneer ook het best met lijstjes tijdens grote drukte, maar daar ga ik mijn hobby's niet mee vastleggen, want dan verdwijnt bij mij gegarandeerd de zin. Maar bij jou werkt het echt prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ziek geweest en toch zo ontzettend productief. Het is bijna niet bij te houden, zoveel mooie dingen als jij maakt. Jouw handen staan nooit stil, dat blijkt maar weer.
  Morgen weer aan de slag..... helaas, aan alle vakanties komt een eind. Maar over 6 dagen is het weer weekend :-)
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat ben je goed bezig geweest Elizabeth, het borduurtje is schattig en ook ik ga met de deken meedoen alleen in ledikantversie en lekker van Catania. Het poppenjurkje is leuk, hopelijk mag ik voor Indy haar poppen ook een garderobe maken. En naar je heel veel tinten grijs borduurtje ben ik heel nieuwsgierig, liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. mooi geworden, je rol, ik ben nog steeds bezig! Kreeg last van mijn schouder, dat is er nu bijna uit en gister ben ik met patroon 14 begonnen......;)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...