Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 22 januari 2014

Applicatie perikelen ...

Helemaal enthousiast en vol goede moed begon ik gisteren aan het eerste deel van Framed Flowers.
Zodra ik uit mijn werk kwam, startte ik meteen de laptop op om te kijken wat Gingini voor ons bedacht had...
De volgende stap was het uitprinten van de patroondelen en de beschrijving en natuurlijk een leuk berichtje achterlaten voor deze creatieve bedenkster!
Toen dook ik de lapjesmand in... Blauw genoeg..., maar eigenlijk wilde ik alleen blauw. Geen blauw met groen, geen blauw met rood, geen blauw met roze...
En ja..., zal ik alle 'lijsten' in dezelfde kleur houden? En de achtergrond waar je op werkt...?Om goed in de kleur te blijven, heb ik besloten om de achterkant + omlijsting van het blok in de kleur van de maand te houden, in dit geval blauw. De lijst is een krachtig accent, dus laat maar opvallen!
Voor de achtergrondstof waar je op werkt/appliceert kies ik wel steeds dezelfde stof. Ik had nog een mooi stukje gebroken wit van Lina Brown liggen en heb daar meteen 12 vierkantjes van geknipt.
Dan de afweging van de stofjes voor de diverse onderdelen...
Ontzettend leuk om zo met je stofjes te spelen ...; ik koos 6 verschillende stofjes die qua kleur en motief naar mijn smaak goed bij elkaar pasten. Misschien is het juist wel spannender om iets radicaals te kiezen, maar dat komt vast nog wel bij de uitbundige kleuren!Toen ik uitgedokterd had wel stofje ik voor welk onderdeel zou gebruiken, begon ik netjes volgens de beschrijving te werken.
Ahum..., reverse appliqué ... wat moet ik me daar bij voorstellen? Iets ergens achter naaien....?
In de beschrijving kon ik wel lezen hoe de bloemknop gemaakt moest worden, maar ik was bang om me te vergissen...
Maar bij Jane vond ik een hele goede en duidelijke uitleg. Alleen had ik inmiddels al knipjes gegeven in de hoekjes... En toen bleek het achtergrondstofje ook nog iets te krap te zijn..., de boel was waarschijnlijk ietepietsje verschoven...
Oh no...., en toen kreeg ik het niet meer netjes!
Ik moet ook zeggen, dat ik nog nooit echt reverse appliqué had gedaan...
Wat nu? Opnieuw met de knop beginnen? Nee, want ik vind die stipjes in het blauw zo leuk, en ik heb niet meer van die stof... Ik ga gewoon even door, kijken of het lukt...
En hoe meer steekjes ik zette, hoe beter het ging. Het is echt de kunst om je steekjes onzichtbaar te maken, dat valt nog niet mee. De kleur van je garen is ook heel bepalend, dat moet je ook echt ervaren...
Dit stukje op de foto hierboven ziet er al een heel stuk netter uit..
Ik denk dat ik de bloemknop met alle oneffenheden toch maar gewoon ga gebruiken. Het is tenslotte ook een proces, en wie weet moet ik later nog wel gniffelen om mijn onervarenheid op het gebied van appliceren!


14 opmerkingen:

 1. Begint er al leuk uit te zien hoor en je moet maar denken in de natuur is ook niet alles perfect.

  Groetjes Janny.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch knap hoor want het lijkt me echt niet makkelijk ga zo door word vast mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het al knap dat je deze uitdaging aan gaat en dan ook nog met zoveel doorzettingsvermogen. Toppie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, U is een grote uitdaging aangegaan! Goed hoor Elizabeth, daar blijf je jong bij, en maak je ook weer mooie dingen. Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er goed uit. Ik ben nu ook met een appliqueer project bezig. Wordt nog niet zoals ik wil. Denk hierbij ook maar dat het een leerproces is. Als het me blijft storen doe ik het opnieuw. In jouw geval zou je, als je de knop storend blijft vinden, een dun koordje / lintje langs kunnen naaien met wit bijv.
  Succes en veel plezier.
  Groet,
  Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat dapper van je om toch door te gaan! En je doorzettingsvermogen wordt beloond, want het gaat al helemaal mooi worden. Waarschijnlijk zie je in het geheel de minder geslaagde stukjes niet eens meer terug. En ach (en nu geef ik je even je eigen woorden terug), dan kun je zien dat het handwerk is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk project! Ik heb even getwijfeld of ik me zal gaan doen, maar ik heb toch maar besloten van niet: heb al zoveel projecten lopen. Maar gelukkig kan ik het op jouw blog allemaal volgen. Je zult vast veel leren gedurende het proces! Het begin ziet er in ieder geval al veelbelovend uit!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt een projectje voor jou Elizabeth!!
  Lekker priegelen!
  Maar ik weet zeker dat oefening bij jou kunst baart!!
  Leuk om dit via jou te volgen!!
  Ben benieuwd wat je er verder van 'bakt'....
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel veel succes. Alle begin is moeilijk en van fouten kun je alleen maar leren. O gat wat een wijsheden he.
  Veel succes.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 10. dapper om ook gelijk een nieuwe techniek te proberen! komt goed! ik heb toch maar voor het vertrouwde festonneren gekozen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat beschrijf je jouw problemen lekker beeldend en de foto's er bij zijn heel duidelijk. Ik doe zelf niet meer aan applicatie, maar weet wel het een en ander van de techniek. Je moet het wel oefenen om het onder de knie te krijgen en daar ben jij nu al mee bezig. Het is zoals je zelf opmerkt; misschien moet ik er later wel om lachen..... laat het zoals het geworden is en een volgende reverse appliqué zal allicht beter gaan.
  Voor mij is dit het ultieme handwerk. Ik heb het 'vroeger' wel gedaan en mijn oudste zus van 80 doet het nog steeds.
  Succes met dit prachtige project.!
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nou, dat getuigt van goede moed. En alle begin is moeilijk. Ik vind het knap om zo uit al die kleurtjes te kiezen en in het hoofd al te zien hoe het moet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een boel blauwtjes om uit te kiezen!! Dat ziet er goed uit. Ja en dit appliqué reverse deel zou ik zeker gaan gebruiken hoor! Ik vind het helemaal gelukt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je hebt wel een goede voorraad aan blauwe stofjes, je kan zeker een grote hoop maken! En appliqué reverse heb ik nog nooit gedaan, zelfs nog nooit van gehoord! Ik vind dat het er goed uitziet en zou het zo laten, je moet het toch ook leren. Dit was je eerste pronkstuk kan je later vertellen :-) Doe zo voort, het komt goed!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...