Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 15 januari 2014

CAL 2014



Zoals zovelen, doe ik ook mee met de Crochet Along 2014, waarbij de streepjesdeken wordt gehaakt.
Anderhalve week geleden liet ik braaf zien hoe ver ik was (oeps, wel iets verder dan de eerste twee toeren) en ik was eigenlijk van plan om netjes mee te haken.



Maar dat lukte me dus echt niet. Als ik enthousiast ben, ga ik het liefste door. En eigenlijk vind ik vanaf een engels patroon nog gemakkelijker haken dan van een nederlands.
Voor mezelf heb ik per toer in m'n schriftje een korte aantekening gemaakt. Het wisselen van kleur en het begin van een nieuwe toer gaat toch steeds hetzelfde...
Dus bij mij staat er dan alleen maar:
1. hdc
2. dc
3. granny stripe
4. granny stripe
5. granny stripe
6. dc
7. hdc




Ik vind het een leuk dekentje worden, en beperk me tot roze, wit en grijs. Ik gebruik Soft van de Zeeman, en ik ben er matig positief over. Acryl is gewoon niet mijn ding om mee te haken, maar vooruit maar een keer...
Ik ga me wel afmelden bij de CAL omdat ik op eigen houtje verder ben gegaan, 'k heb echt geen zin en geduld om in het voorgeschreven tempo bezig te zijn.




Intussen vond ik nog soortgelijke streepdekens... Het is heel leuk om elke toer een andere kleur en een andere steek te gebruiken, dat is het verslavende effect!



Dit dekentje vond ik bij Little Woollie, compleet met beschrijving erbij!




En deze hierboven staat bij Another Vegetarian...  Lijkt toch heel veel op de andere streepdekentjes hè...?




Bovenstaande deken vond ik bij Lion Brand, ook leuk.

En weet je wat ook leuk is? Een hakenstekenboek pakken en zelf iets ontwerpen... Wie weet ga ik dat ook nog wel doen. Maar dan wel een klein dekentje hoor, of een kussen. Voor mij geen grote lappen meer.



23 opmerkingen:

  1. Oh, eigenlijk moet ik hier snel wegklikken want dit is TE leuk, het lijkt me heerlijk om te doen maar ik borduur al mee met de randjes en nog een hobby erbij red ik echt niet ;)
    Veel haakplezier, liefs, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie kleuren gebruik je voor de CALdeken. Ook ik haak lekker door. ik denk dat ik de deken begin volgende week klaar heb en heb alweer een prachtig patroon gevonden. Dit keer wordt het een gehaakte Aran afghan. Wel een uitdaging.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo jammer dat mijn duim het niet meer toelaat om te haken, want ik vind dit toch leuk!
    Oké ik doe wel andere dingen.
    Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, dat had ik wel gedacht dat jij verder zou gaan.... Je leest zo makkelijk Engelse patronen....
    Maar je hebt gelijk meid. Ik houd me maar aan de afgepaste strepen... Je gebruikt trouwens leuke kleuren hoor. Ben ik niet gewend van je! En de soft van de zeeman vind ik zelf lekkerder breien dan haken....
    Die andere patroontjes moet ik maar snel wegklikken... anders wordt de verleiding wel erg groot!!
    Ben je weer opgeknapt?
    Hoop het voor je!!

    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jij hebt ook al een mooie kleurcombinatie!
    Ik had je bericht van vorige keer niet gezien, hopelijk ben je nu weer van al je ongemakken af? Ik had ongeveer gelijktijdig met jou ook het zelfde probleem met een pitje van brood muurvast tussen 2 kiezen, maar gelukkig is er bij mij niets beschadigd (maar heb ik wel langer met een ontzette kies gelopen).

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haha nou Elizabeth dat kan er ook nog wel bij hè en wat je schrijft herken ik wel een beetje van een eigen patroontje ertussen en gewoon lekker doorgaan !!! Ik heb even de rem er op omdat andere projecten voorrang hebben dus wacht ik braaf tot het Vrijdag is maar dan is het wel dezelfde avond klaar hoor, groetjes Roos.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind je kleurtjes zo mooi uitkomen, zo blijft het rustig en toch fleurig.
    Hier heb ik nog een link voor je. http://schoenstricken.de/2013/12/bildergalerie-aller-ferigen-cal-decken/ . Die witte en die met wit/groen/roze vind ik schitterend.
    Groetjes Corrie.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik kon het ook niet hoor zolang wachten ben ik veel te ongeduldig voor.Ik heb hem al af maar zit eraan te denken om een tweede te gaan maken.Ik vind je kleuren ook heel erg mooi ben ook niet zo fan van acryl maar ik haak met de stylecraft dat werkt wel fijn.Succes verder met je deken ben benieuwd als hij af is.
    groetjes corina

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooi dekentje gaat dit worden, mooie kleurtjes erg leuk al die randjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Geef je groot gelijk dat je in je eigen tempo aan het haken bent... Lekker eigenzinnig. Zo'n langlopend project is ook niks voor mij. Je kleurtjes vind ik erg mooi.Hoop dat je goed bent opgeknapt.
    Groet, Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind je kleuren prachtig,ook ik had mij aangemeld,maar kon mijzelf ook niet goed bedwingen en ben afgehaakt, inmiddels volg ik ook het patroon niet meer naar behoren. Geef er een eigen draai aan. Binnenkort zal ik hem op mijn blog zetten,om hem ook te showen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. die van little woollie die heb ik al eens opgeslagen ook erg leuk maar de andere ook
    ik vind je kleuren helemaal mooi waar je mee bezig bent ene ik moet lachen om je steno achtige notities :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wow! Ik vind de kleuren van jouw CAL deken errug leuk! Ben zelf ook bezig en heb zoals in het patroon staat 11 kleuren aangehouden maar vind de verdeling ervan nog best lastig. Ik ga deze kleurencombi zeker onthouden! Succes met de deken en ja laat vast het eindresultaat nog wel even zien toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Eigen tempo is toch ook goed. Het ziet er al leuk uit. Mooie kleurtjes samen.
    Leuke varianten laat je nog zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooie kleurcombinatie. Gelukkig mag iedereen doen wat hij/zij zelf wil. Ik haak lekker mee met de CAL en daarnaast ben ik bezig met andere dingen. Maar het is leuk om de verschillende resultaten op andere blogs al te zien.
    De andere dekens zien er ook leuk uit. Dank je voor de links.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo,

    Hihi, hadden we dat niet verwacht dat jij al verder zou zijn dan de rest met de deken :-)
    Mooie kleurencombinatie heb je genomen ervoor.

    Groetjes, Jaimie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Leuk hoor al die verschillende kleurencombinaties. Ik doe niet mee aan de CAL maar het is wel heel verleidelijk. Heb het patroon opgeslagen voor een andere keer.

    Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik vind je kleuren ook erg mooi!!! En de soft van zeeman is wel veel zachter dan het gewone acryl volgens mij. Het ziet er in ieder geval prachtig uit. ;) Ik vind het wel leuk om een keer te doen, zo'n groot project. Ben met de acryl ook verder gegaan. Vind het erg moeilijk hoor om te wachten, maar ja, daar heb ik nu de katoenen deken voor haha.
    liefs, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  19. De kleurtjes zijn prachtig en de soft ken ik ook, niet zo slecht om mee te werken vind ik. Wist niet dat jij zo ongeduldig was Elizabeth, dan haak je beter in 1 keer door. De andere dekentjes zijn ook wondermooi.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Die van jou word ook mooi ik kan bijna niet wachten tot morgen hahaha.
    Ik gebruik ook soft van de Zeeman.
    Groetjes Hetty.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Foutje ik haak hem van Royal van de Zeeman en Saskia van de Wibra.
    En alle resten wat ik nog heb en dan dunne acryl haak ik met dubbele draad,
    Kan heel goed bij elkaar,

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Weer opgeknapt?
    Ik vind het leuk zo bij elkaar die kleuren!
    Zelf ben ik niet zo'n held in grote projecten....dus haak ik netjes mee op het tempo van de cal. Ben benieuwd naar je eind resultaat.
    Veel plezier!

    Groet Greet.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...