Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 22 april 2011

Wat heb ik nu weer gedaan...

Soms lijkt het alsof je in heel korte tijd iets hebt gemaakt, niets minder is waar. Onderstaande afrikaanse bloemen, 6 met witte rand en 2 nog zonder rand, had ik al een paar weken liggen.


Ik ben bezig om mijn "werkmand" een beetje uit te dunnen, door wat kleine projecten af te ronden. Omdat ik het niet zo leuk vind om heel veel dezelfde zeshoekjes te maken, heb ik eerst de laatste twee bloemetjes ook van een grijze rand voorzien. Toen ben ik aan het puzzelen geslagen. En jawel hoor... één zeshoek in het midden, er om heen zes andere, die je allemaal dubbel vouwt..., en dan aan de achterkant nog één zeshoek in het midden. Een minikussentje! Om het lekker fleurig en zomers te houden heb ik er voor gekozen om de stukjes met witte katoen en vasten aan elkaar te haken. Daarbij heb ik alleen de buitenste lusjes opgenomen, zodat het een mooi fijn randje is geworden.
In een eerder berichtje gaf ik al de werkbeschrijving voor deze afrikaanse bloemen, zie tabblad bloemen.


Vanmorgen moest ik ook nog wat boodschapjes halen en toen ben ik even de Wibra ingelopen. Gewoon even kijken in het wolvak, ik zocht eigenlijk nog lichtgele Saskia... En toen ben ik weer voor de bijl gegaan met dit:
Ik vind die Bianca bollen toch zo mooi; er liggen in de kast al vele kleurschakeringen te wachten. Deze kon ik echt niet laten liggen. Voor de lichtblauwe heb ik al een plan...
Daarna ben ik ook nog maar even naar de handwerkwinkel geweest. Ik zocht nog dunne DMC om te combineren met wit. Deze bollen waren best duur, maar er zit veel op. En tenslotte vond ik in de bak van € 1,00 nog deze phildarbollen. Tja, toen leek het bij elkaar toch nog niet zo duur... hahahah, hoe kun je jezelf voor de gek houden!

Zojuist kwam de post en "plof" daar gleed een dikke envelop door de brievenbus naar binnen op de mat. En wat zat erin? Het boek "100 bloemen om te haken en te breien"...


Ik had het geleend van atelier Spinzel en het juist gistermiddag teruggebracht. We zaten met een aantal dames daar heerlijk buiten in het breicafé... En iedereen die langs liep, zei "wat gezellig..." Het was geweldig ! Een tafeltje in het midden met al onze theekopjes en allemaal waren we heerlijk bezig met ons haak- of breiwerkje...

12 opmerkingen:

 1. wat ken ik dat ook met wol...vandaag wat bolletjes katoen gehaald bij de wibra..zag ook hele mooie glansgaren...
  Dit keer nog maar niet meegenomen haha...dan moet ik me bedenken dat ik nog een voorraadje heb.
  Bedankt ook voor je mooie compliment op het tasje.
  fijne paasdagen!
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heerlijk ziet dat er uit! verse wolletjes......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een super leuk kussentje, knap gedaan zeg

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mijn portmoneetje begint al te huiveren als ik in de buurt van wolwinkels kom...moet er echt met een boog omheen :)

  leuk je minikussentje!

  groetjesss

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Was de gele "Saskia" op? Weet je hoe dat komt? Ik heb afgelopen week de laatste bol gekocht.....;-)......oei oei...hahahaha.

  Groetjes, Catherine.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vergeet ik nog te zeggen dat ik je kussentje van de Afrikaanse bloemen superleuk vind. Prachtig die kleurencombinatie.

  Groetjes, Catherine.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig kussentje zeg en die Bianca bollen, prachtige (mijn favoriete) kleur, ik weet waar ik dinsdag even ga kijken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zie ik weer leuke dingen op je blog!
  Zou willen dat ik zo productief was...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is dat een schattig kussentje geworden!!!
  En wat heb je je weer laten gaan met al die wol.;-)) Wat wordt je dan toch hebberig, als je al die kleurtjes ziet, hè. Ik ken het probleem. Hihihi.
  Hele fijne paasdagen en de groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, was zeker gezellig hè, donderdag.
  Je kussentje is schattig. Ik heb in deze stijl een hele grote plaid gehaakt. Heerlijk om te doen en er heel veel restjes mee opgemaakt.
  Fijn dat ik (door de veranderde instelling) nu ook kan reageren. Fijne Paasdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha! Daar is het 100 bloemen boek. Wat grappig, kwam op je blog toen ik het op google zocht (via een omweg dat wel) Had je die ergens besteld? Want ik kan hem online nergens meer krijgen. Overal uitverkocht. Heb hem nu uit de bieb, maar ja dan moet íe uiteindelijk toch weer terug ...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Inderdaad zo had ik hem rond gehad! volgens mij heb ik ook weleens tassen op die manier gezien. Bedankt voor de tip, wie weet komt er bij mij nog een kussen van die afrikaanse bloemen.
  groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...