Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 13 april 2011

Nog twee granny squares..

Ik ben druk bezig om mijn granny square tas af te maken. Vandaag laat ik jullie nog twee vierkantjes zien van de bloemenzijde van de tas.


De patroonbeschrijvingen van de onderstaande squares heb ik niet volledig in het nederlands, maar je mag altijd vragen stellen als je er in het engels niet uitkomt.


 Omdat mijn vierkantje minder groot moest worden dat het hier beschreven vierkantje, heb ik eerst toer 1 t/m 7 gevolgd. Toer 8 heb ik overgeslagen en toen heb ik toer 9 t/m 13 gemaakt.


Dit is de Irish Rose Square van Priscilla Hewitt. Ik vind het een schitterend romantisch vierkantje en het heeft een ereplekje gekregen op mijn tas. Het patroon is te vinden op

Ik heb toer 1 t/m 10 van dit patroon gevolgd en ben toen zelf  verder gegaan i.v.m. de afmetingen .
 *  Begin in de hoekruimte met 1 v- 4 l- 1 v, 1 v in de volgende l- ruimte, 4 l, 1 v in dezelfde l-ruimte. Ga zo rond en sluit de toer met hv. (16 bogen)
*   Hecht een andere kleur aan en haak in iedere 4-l boog nu 6 stk, tussen de v. uit de vorige toer maak je een v. Je hebt aan het eind van de toer 16 blaadjes gevuld.
*   Werk achter de blaadjes. Maak een reliëfstokje achter (zie uitleg onderaan blog) om elke v. uit de vorige toer, dan 5 l. Ga zo rond.
*   Hecht een andere kleur aan en begin in de *hoekruimte. Haak daar 3 stk - 2 l - 3 stk, ga verder met 1 stk op het reliëfstokje, 5 stk in de 5-l ruimte, 1 stk op het volgende reliëfstk, 5 stk in de volgende 5-l ruimte, 1 stk op het volgende reliëfstk, 5 stk in de 5-l ruimte, 1 stk op het reliëfstk, herhaal vanaf * en sluit de toer met hv en hecht af.

6 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend mooi ben benieuwd naar je tas! groetjes Jenny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaat een mooie tas worden!!!!
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb ook wat granny squares liggen...maar help, wat doe je met de draadjes aan de achterkant en hoe maak je ze aan elkaar....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik probeer de draadjes steeds zoveel mogelijk af te hechten. Het lijkt meer werk dan het is. Ik doe het vaak al pratend aan de keukentafel..

  De vierkantjes kun je aan elkaar haken met vasten aan de voorkant, je krijgt dan een iets opstaand randje. Zelf naai ik ze ook graag met de hand aan elkaar. Ik leg ze dan met de achterkant op elkaar en pak van de laatste toer alleen de achterste lusje op, steek opzij en neem de volgende lusjes op. Ik hoop dat je me kunt volgen. Binnenkort laat ik het met foto's zien in een blogberichtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ontzettend mooie bloemmotieven! Je tas wordt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...