Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 27 april 2011

Garden granny square

Dit vierkantje is ontworpen door Patrizia Pisani en het originele patroon is te vinden op http://www.crochetpatty.com/patterns/squares/garden_sq.html 

Mijn vierkantje - dat ik maakte voor mijn granny square tas - wijkt hier iets van af en daarom is de beschrijving ook iets gewijzigd.

Garden granny square

Kleur A
1)   Haak een ketting van 5 l en sluit met hv tot een rondje. In het rondje maak je 12 stk (1e stk= 3 l) steeds afgewisseld met 1 l ertussen, sluit de toer met hv.
2)   Ga met hv naar de 1-l ruimte en haak 3 stk (1e stk = 3 l), *3 l, in volgende 1 –l ruimte weer 3 stk, herhaal vanaf * en sluit de toer met hv. ( in het originele patroon worden clusterstokjes gehaakt)
Kleur B
3)   Begin in de 3-l ruimte en maak daar 1 v, *5 l, 1 v in volgende 3-l ruimte, herhaal vanaf * en sluit met hv.
4)   *Maak een hoek in de 5-l ruimte: 5 stk-3 l – 5 stk, 1l, 1v in de volgende 5-l ruimte, 4 l, 1 v in de volgende 5-l ruimte, 1 l, herhaal vanaf * en sluit toer met hv.
Kleur C
5)   *5 stk op de 5 stk v.d. vorige toer, in de 3-l ruimte van de hoek: 2 stk – 2 l – 2 stk, weer 5 stk op de volgende 5 stk, 1 stk op de v, 5 stk in de 4-l ruimte, 1 stk op de volgende v., herhaal vanaf *, sluit de toer met hv.
Kleur D
6)   Hele toer stk haken; op elk stk van de vorige toer weer een stk, in de 2-l ruimte in de hoek: 3 stk- 1 l – 3 stk, sluit de toer, knip de draad af.

Veel plezier bij het haken!

2 opmerkingen:

 1. Dank voor je duidelijke beschrijvingen. Het werkt echt heel goed.
  Ik heb inmiddels een paar African Flowers gemaakt, die binnenkort te zien zijn op mijn blog.
  Ik heb het haken weer helemaal ontdekt :)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat wordt een mooie verzameling van beschrijvingen van allerlei vierkanten! Hartstikke goed dat je dat met ons wilt delen!
  Hoe meer nederlandse beschrijvingen er komen des te beter! Top! Dit is weer zo'n mooi vierkant!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...