Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 21 april 2011

Vierkantje 2 van Paris deken als granny square

Zo, het wordt nu toch echt weer eens tijd voor een granny square...
En ... voor een patroontje!
Het kan nog net even... straks moet ik met Spooky naar de dierenarts. Ze is al een dikke week niet lekker, ik dacht even dat het gisteren beter ging. Maar vanmorgen heeft ze alles er uit gegooid en ze is echt ziek.

Vandaan maar een niet al te ingewikkeld vierkantje, dat ik vond op garnstudio, een Drops patroon van het deken Paris, zie W-412. Ik heb de kleuren aangepast en er nog een extra toer vasten aangemaakt.


Haak 6 l met lila en vorm een ring met 1 hv in de eerste l.

TOER 1: Haak 16 v in de l-ring, eindig met 1 hv in de eerste v.

TOER 2: 6 l (= 1 stk en 3 l), * sla 1 v over, 1 stk in het volgende stk, 3 l *, herhaal van *-* in totaal 7 keer en eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer = 8 stk met 3 l tussen iedere.

TOER 3: 1 l, ga verder en haak als volgt in iedere l-lus: 1 v, 1 hstk, 3 stk, 1 hstk en 1 v, eindig de toer met 1 hv in de l van het begin van de toer = 8 blaadjes. Knip de draad af.

TOER 4: Ga verder met naturel. Haak 7 l, * 1 v tussen de volgende 2 blaadjes, 6 l *, herhaal van *-* in totaal 7 keer, eindig de toer met 1 hv in de 1e l van het begin van de toer = 8 l-lussen.

TOER 5: 1 l, ga verder en haak als volgt in iedere l-lus: 1 v, 1 hstk, 5 stk, 1 hstk en 1 v, eindig de toer met 1 hv in de l van het begin van de toer = 8 blaadjes. Knip de draad af en zet vast.

TOER 6: Ga verder met roze en start met 1 hv in het 2e stk (van de 5 stk) op het eerste blaadje, 1 l, * 6 l (= hoek), sla 2 stk over, 1 v in het volgende stk (laatste van de 5 stk) op hetzelfde blaadje, 5 l, 1 v in het 2e stk (van de 5 stk) op het volgende blaadje, 4 l, sla 2 stk over, 1 v in het volgende stk (laatste van de 5 stk) op hetzelfde blaadje, 5 l, 1 v in het 2e stk (van de 5 stk) op het volgende blaadje *, herhaal van *-* in totaal 4 keer maar eindig met 1 hv in de 1e l van het begin van de toer (in plaats van 1 v in het 2e stk op het volgende blaadje).

TOER 7: 1 hv in de 6-l-lus, 3 l (= 1 stk), 3 stk en 4 l en 4 stk in dezelfde l-lus (= hoek), * (4 l, 1 v in de volgende l-lus), herhaal van (-) in totaal 3 keer, 4 l, haak in de hoek 4 stk en 4 l en 4 stk *, herhaal van *-* in totaal 3 keer, herhaal van (-) in totaal 3 keer en eindig met 4 l en 1 hv in de 3e l van het begin van de toer.

TOER 8: Haak 3 l (= 1 stk), 1 stk in iedere van de volgende 3 stk, * haak in de 4-l-lus in de hoek 3 stk en 2 l en 3 stk, 1 stk in iedere van de volgende 4 stk, 2 stk in de volgende l-lus, 3 stk in iedere van de volgende 2 l-lussen, 2 stk in de volgende l-lus, 1 stk in iedere van de volgende 4 stk *, herhaal van *-* in totaal 4 keer maar eindig de toer met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer (in plaats van 1 stk in iedere van de volgende 4 stk) = 24 stk langs iedere kant en 2 l in iedere hoek.
TOER 9: Ga verder met paars. Haak v. in alle stk van de vorige toer en in de 2-l boog in de hoek:  1 v – 1 l – 1v. Sluit met hv. de toer, knip de draad door en hecht af.

16 opmerkingen:

 1. Thanks! Deze is ook weer erg leuk! Ik denk dat ik straks een Elizabeth deken krijg haha. Elke keer haak ik weer een paar granny's van je blog, er ligt al een hele stapel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het weer zo'n mooi vierkantje.
  Ik ben vandaag weer bezig geweest, maar het wil nog steeds niet echt lukken.
  En ik doe ook helemaal geen tijd om de patroenen te leren lezen.Eigen schuld!
  Het is me gelukt heb vandaag maar eens 2 berichten geplaatst.Nogmaals bedankt voor de award!

  groetjes tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterkte met Spooky, hoop dat het snel weer beter gaat.
  Uit hoeveel vierkantjes bestaat de deken???
  Ik kijk al uit naar het eindresultaat.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat wil er nog steeds niet lukken Tiny? Een granny haken? Stel gerust je vragen, ik wil je graag helpen!

  Liesbeth, bedoel jij het meebreideken of gaat het over de granny squares?
  Spooky heeft een ontsteking in haar buikje, geen koorts, heeft pijnstiller gekregen en is qua voer tijdelijk op sensitivity gezet. Ze heeft niet meer gespuugd, maar eet nog nauwelijks.., we zullen het even de tijd moeten geven..
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. deze ga ik ook proberen..mooi, bedankt!

  fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer zo'n mooi vierkantje! Weer eentje om te bewaren! Top! Bedankt voor de beschrijving!
  Sterkte met Spooky! Maar hopen dat hij snel beter wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je granny is mooi geworden.
  Gaat het met Spooky weer wat beter?

  Nu duimen dat het plaatsen van de reactie gaat lukken.

  Groetjes, Catherine.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jajajaja!!! Gelukt! Leuk hè, het werkt.

  Groetjes, Catherine.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superleuk! Wat een vrolijke blog heb je trouwens, ik ga je volgen hoor :-)
  Esther (happyinred.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk Esther! 'k Heb ook snel even op jouw blog gekeken; nou die mag er ook wezen hoor. Trouwens je andere blog kende ik al.. ook al zo leuk!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow, die vind ik zo leuk!

  Hoelang doe je ongeveer over dit vierkantje? Wil op Hobbydoos een CAL starten met een granny deken, dus ben me een beetje aan het orienteren...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hallo ik ben ok bezig een grannu te haken..wat is de dikte van de haaknaald en het garen wat jij gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik gebruik meestal haaknaald 2,5 of 3 voor een granny square. Het katoen heeft volgens mij geen nummer. Ik zie het niet op de wikkel staan. Het is vooral belangrijk dat garen en haaknaald met elkaar corresponderen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel voor je antwoord...ik gebruik een 4 naald daarom valt bij mij het vierkantje wat groter uit..maar dat vind ik niet erg want ik wil graag een wat grotere deken.zijn al de vierkantjes die jij op je site zet dezelfde afmetingen? want ik gebruik veel van jou patroontjes..anders heb ik grotere en kleinere vierkantjes.

   Verwijderen
  2. De vierkantjes die ik gebruikt hebt voor mijn granny tas zijn allemaal ongeveer even groot. Dat zijn al die vierkantjes in roze-paars-donkerrood tinten. Je kunt overigens heel gemakkelijk een randje meer of minder haken als de afmeting niet uitkomt...
   Succes!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...