Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 9 april 2011

Blok 9 van het meebreideken: Kabbelende golfjes

Het is weer tijd voor het tweewekelijkse nieuwe blok!
Een eenvoudig ajourpatroontje dat toch een heel leuk effect heeft. Er is maar één toer die iets meer werk vraagt, dat is toer 5. Voor de rest achter elkaar weg te breien!

Met naald 3 zet je 52 steken op en brei je 4 toeren ribbelsteek, daarna nog een toer met: 2 ribbelst, 48 av, 2 ribbelst.

Golfjespatroon:
Toer 1: 2 ribbelst, 48r, 2 ribbelst.
Toer 2: 2 ribbelst, 48av, 2 ribbelst.
Toer 3: als toer 1
Toer 4: als toer 2
Toer 5: 2 ribbelst, 2av sbr (=2 steken averecht samenbreien), 2 av sbr, * 1r, 1o, 1r, 1o, 1r, 1o, 1r, 1o, 2av sbr, 2 av sbr, 2 av sbr, 2 av sbr* , herhaal van * tot * nog 2x zodat je nog 10 steken overhoudt, brei dan nog 1r, 1o, 1r, 1o, 1r, 1o, 1r, 1o, 2av sbr, 2 av sbr en eindig met 2 ribbelst.
Toer 6: als toer 2

Het golfjespatroon zo vaak herhalen als nodig is om 19 cm te verkrijgen. Zelf heb ik het 10 x gebreid en nog met 2 toeren tricotsteek afgesloten (begin en einde van de toer 2 ribbelsteken breien). Tenslotte brei je 4 toeren ribbelsteek waarbij je in de laatste naald alle steken afkant.

6 opmerkingen:

 1. Leuk patroon die golfjes. Ga ik zeker ook doen. Intussen heb ik bijna 5 lokken af. Een blok is gewoon recht en averecht. Die simpele steken mogen er ook in.
  Ik heb wel nog een vraag over patroon 3. Wat is 1 RDO (rechte dubbele overhaling). Ik heb van alles uitgeprobeerd, maar het komt niet uit. Kun je me dat op mijn blog uitleggen? Anders zie ik de uitleg niet. Alvast edankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ha leuk, ik was net aan het bedenken welke ik nu zou gaan doen - ( heb ik deze nou al gemaakt of niet ?)

  als je een blok patroontje op mijn blog ziet die je wil hebben dan weet je waar je zijn moet he?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze werd bij mij veel te breed...

  Bijna alle andere blokken gaan super- en ik doe ze zoals Petra in blauw/paars. groetjes!
  leontien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke site dit!

  Hoe moet je eigenlijk twee steken averecht samenbreien als je eerst een omslag hebt gemaakt? Ik krijg dan een extra lusje op de naald, of is dat juist de bedoeling? Jolande

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is idd de bedoeling, want je krijgt door 2 averecht samenbreien een steek minder (2 steken worden er dan 1), dus daarom een extra omslag zodat je stekenaantal klopt..

   Verwijderen
 5. Ik heb het patroontje juist iets aangepast. Ik brei meteen na de steken samenbreien een omslag ipv er net voor. Is makkelijker. Ook wordt deze erg breed, maar ik denk dat ik deze in de lengte er tussen plaats. het komt goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...