Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 26 april 2011

Visjes als tafelkleedhanger gemaakt van de give away spulletjes..

Na een paar dagen bloggersrust voelt het goed om de draad weer op te pakken. Figuurlijk dan, want de letterlijke heb ik de afgelopen dagen wel in handen gehad...

Zaterdagmiddag kreeg ik een pakketje binnen; de give away die ik bij Henrike had gewonnen. Altijd spannend om zo'n pakje te openen.... En wat zat er in?

Twee bolletjes wol, roosjes, parelkraaltjes en twee patroontjes voor granny squares..., allemaal zo leuk!
Ik heb nagedacht over wat ik er van wilde maken. Ik wil het niet zomaar bij de voorraad leggen, maar me later kunnen herinneren dat ik dit pakketje heb gekregen. En daarom wilde ik er iets speciaals van maken.
Vanmorgen kreeg ik een goed idee! Ik had al eens eerder in een tijdschrift gehaakte visjes gezien als tafelhanger. Omdat mijn buitentafelkleed nog altijd met knijpers op de hoekjes vast zit, leek me dit geen overbodige luxe. Bij het fantasiegaren heb ik ook een draad witte katoen gebruikt, anders was het te dun in vergelijking met de wol.
De visjes zijn gevuld met een steen en vulmiddel, om ze wat zwaarder te mkaen. Bij de supermarkt heb ik handdoekhaakjes gekocht...
Als je het leuk vindt om deze visjes ook te maken....

Gehaakte visje als tafelkleedhanger

Dit visje wordt in spiraalrondjes gehaakt, zonder de toeren te sluiten. Je kunt een steekmarkeerder gebruiken om niet in de war te raken met de toeren.

Maak een ketting van 20 l. en sluit met hv tot een rondje. In de 1e en 2e toer elk 20 v. haken in spiralen. In de 3e toer minderen door elke 4e en 5e v. samen te nemen (16 v. over). In de 4e toer minderen door elke 3e en 4e v. samen te nemen (12 v. over). In de 5e en 6e toer alle 12 v. haken.
In de 7e, 9e en 11e toer meerder je verdeeld 4 steken. Na toer 11 heb je dus 24 v. 
Toer 8, 10 en 12 haak je met fantasiegaren en een draadje witte katoen. Na toer 12 steeds afwisselend een toer basiskleur en een toer fantasiegaren gebruiken. Doe dit t/m toer 20.
In toer 19, 21, 23 en 25 gelijkmatig verdeeld 4 v. minderen per toer. In de tussenliggende toeren 20, 22 en 24 alle v. haken. In toer 25 heb je tenslotte 8 v. over.
Voordat de opening te klein wordt, het vissenlijfje opvullen met vulmateriaal en een steen!
Naai de staartvin dicht en trek deze in het midden iets samen. Met de restdraad bij de mond de laatste 8 v. samentrekken. Naai oogjes/kraaltjes op en een haakje aan de bek.


8 opmerkingen:

 1. Dat heb je mooi bedacht om van deze give-away een speciaal haakwerkje te maken. Dat is een aardige herinnering aan degene van wie je het garen hebt gekregen. Je visjes zijn erg leuk geworden en komen zeker nu al met het mooie weer goed van pas.
  Groetjes, Catherine.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi die visjes! En wat een goed idee om wat bijzonders te gaan maken van de gewonnen spulletjes.
  De visjes komen met dit mooie weer ook zeker van pas :)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die visjes zijn leuk geworden en zo handig.
  Blijft je kleedje mooi liggen. Het is inderdaad een leuke, blijvende herinnering.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze visjes zijn schattig!
  Wat leuk die kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. aha! goed idee ! ik ben al lang op zoek naar leuke tafelkleedhangers!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow Elizabeth, ik vind je vissen helemaal geweldig. En wat leuk, dat je elke keer als je aan je tafel in het zonnetje zit aan mij denkt ;) Leuk idee!

  Bedankt voor je tip van het spoelgaren. Wel aan gedacht, maar het goede kleurtjes was er niet in onze enorme voorraad. Alleen iets wat net niet de goede kleur was. Dus hup snel met de gewone spoel er langs... Toch nog maar meer kleurtjes kopen denk ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ruim twee jaar later kom ik dit visje tegen. Heel leuk! Al hakende leek het mij handiger om het visje andersom te haken, dus bij de bek beginnen. Ik gebruik het volgende week een keer in mijn blog, met uiteraard een link naar deze blog en deze pagina.
  Hartelijke groet,
  Akkelien
  debreimeisjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...