Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 28 april 2011

Fijn haakwerk


Sinds ik mijn oude haakboeken weer tevoorschijn heb gehaald en ook nog eens mijn DMC bolletjes voorraad heb aangevuld, ben ik helemaal weg van fijn haakwerk. Voor dit garen gebruik ik haaknaald nr. 1, 25 of 1, 5. Het mooie van dit (glans)katoen is dat de structuur van je haakwerk zo mooi uitkomt. Bv de draaiingen in een stokje. Daarom is het ook helemaal niet saai om te doen en het garen werkt zo lekker omdat je echt nooit blijft hangen met je naald tijdens het maken van picootjes of (cluster) stokjes.


Ook de combinatie met stof trekt mij erg aan. Deze kussentjes heb ik niet allemaal zelf verzonnen hoor, ze komen uit dit tijdschrift:


Ik gebruik deze kussentjes soms in een styling hoekje, maar ik geef zo ook weg als cadeautje aan mensen waarvan ik weet dat ze het kunnen waarderen!

9 opmerkingen:

 1. Wat leuk die oude haakboeken! Mijn moeder was nooit zo van de crea, dus bij ons thuis geen haakboeken om te erven en mijn oma had het allemaal in haard hoofd zitten. Dus ik leer het wel met nieuwe boeken. Haken met zo'n fijne naald vind ik echt heel knap, mooi werk hoor!
  Groetjes,
  Esther (happyinred.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het fijnere haakwerk ook leuk om te doen.Bij de kringloop ben ik een paar oude bladen tegengekomen met haakwerk...wat dat betreft is kringloopwinkels nu wel erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel mooi, dat hele fijne haakwerk, die hartjes zijn super!..het heeft me nooit getrokken dat hele fijne, ik vind het resultaat wel prachtig hoor, maar ik heb het idee dat het heeeeel lang duurt voor je resultaat hebt!..is misschien maar een rare kronkel van mij hoor :)

  liefs Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, jullie reacties... En weet je; het valt zo mee om met dun garen te haken... Ik vind het echt niet lastiger dan met gewoon katoen. Je werkstukjes zijn er ook op aangepast. Natuurlijk geen lappendekens ofzo, en zelfs de kussens worden vaak gecombineerd met stof omdat het anders veel te veel werk wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. knap zeg, die hartjes kussens zijn zo leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi dat fijne haakwerk.Ik heb ooit voor een poppenhuis een kleedje gehaakt, maar dat was wel heel fijn werk.Ik ben wel een fijnere haaknaald gaan halen op de markt, en het bloemenhaken ging nu al een stuk beter, dus de keuze van je haaknaald is ook belangrijk.Het blijft wel oefenen!Maar momenteel heb ik niet zoveel tijd op mijn bloggie kan je zien waarom!

  groetjes tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi dat hartje! Ik ben wel van het fijne werk. Dat ziet er altijd geweldig uit.
  Ik ben zelf ook al in oude boeken aan het snuffelen, maar kijk ook rond in de familie of ik nog oude werkstukken kan vinden. En ja hoor, die kwam ik tegen. Binnenkort te zien op mijn blog.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geinig, die kussentjes, maar wat lijkt me dat een gepriegel. Het resultaat is wel erg leuk.
  Elizabeth, jij doet ook van alles, hè.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ontzettend mooi! Het lijkt mij ook niet eenvoudig! Maar wel prachtig!! Fijn weekend vast! Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...