Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 30 juni 2020

Babyslofjes breien

Het is je vast niet ontgaan dat ik babydekentjes aan het breien ben...
Maar terwijl ik daar mee bezig was, bedacht ik dat het wel leuk zou zijn om bij elk dekentje iets extra's te maken.En zo kwam het dat ik na het breien van de slofjes bij het roze dekentje de smaak te pakken kreeg van het babyslofjes breien!
Nou had ik al eens eerder zo'n bevlieging gehad en ik heb het even opgezocht... Ruim 7 jaar geleden was ik ook lekker bezig, zoals je HIER kunt zien.


Bij het groene dekentje dat ik aan het breien ben (en nog nèt niet af is...), maakte ik in eerste instantie deze groene schoentjes. Het zijn eigenlijk sandaaltjes met een dichte neus.
Ik breide ze op naald 3 met garen van Kruidvat. Een tijdje geleden hadden ze daar bollen die erg leken op de Stonewashed van Scheepjes.
Maar de schoentjes vielen wel èrg klein uit, Biene paste ze niet eens. Dus de voeten van Mieke moesten er maar aan te pas komen.

Inmiddels had ik ook een groter paar gebreid met een restje Saskia garen van het crème-kleurige dekentje van vorige week. En die pasten wel goed aan Biene's voeten. 
Ze zijn gebreid volgens dit Engelstalig patroon KLIK en mocht je het willen gebruiken, schrik dan niet meteen af door het Engels... Als je vaker sokjes hebt gebreid, dan moet het haast wel lukken met de uitgebreide foto tutorial. En je mag me altijd mailen als je er niet uit komt (emailadres staat in mijn profiel).


Ja, en toen had ik de smaak echt te pakken en kon ik niet meer stoppen. Ook al lagen er nog 3 dekentjes in de breimand te wachten...


Deze blauwe sandaaltjes breide ik volgens dit Spaanse patroon, en ja ... dat was wel even puzzelen hoor. Je kunt de pagina op Nederlands zetten, maar dan blijft het nog een beetje gebrekkig. Verder moet je wel de afkortingen kennen. HIER vind je een lijst met een vertaalschema, maar daar is niet alles te vinden wat je nodig hebt.
Gelukkig is er weer de foto tutorial en dat helpt echt een heel stuk. Maar wat brei ervaring is wel nodig!


Ik heb deze schoentjes gebreid met een restje Soft van Zeeman en op naald 3. Ze vallen redelijk groot uit, zoals te zien is bij Biene.
Uit mijn knoopjesvoorraad vond ik nog hele oude knoopjes die ik vroeger op een rokje had zitten.
Zo mooi kom je ze niet vaak meer tegen.

De slofjes zijn te koop, zoals eigenlijk bijna alles wat ik maak. Mocht je interesse hebben, stuur dan een mail (zie profiel). De opbrengst van de verkoop is 100% voor Hulp Moldavië.


15 opmerkingen:

 1. Hoe schattig zijn deze. Vooral die blauwe zijn geweldig. Moesten het hier nu geen 2 babyboys worden die op komst zijn dan kocht ik ze meteen. Ik vind deze jammer genoeg een beetje meisjesachtig. Misschien maak je ook nog wel eens jongetjesversies?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn ze schattig die sokjes/schoentjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ow, die blauwe slofjes! Die zijn echt prachtig, zeker met die mooie knoopjes erop. Maar de groenen en ecru-kleurigen zijn ook heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn ze leuk geworden en mooi bij de dekentjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele leuke slofjes allemaal, maar de blauwe stelen de show.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je een oude 'verslaving' weer hebt opgepakt. De schoentjes zien er lief en schattig uit. Die blauwtjes, wow, wat knap dat je dat voor elkaar gekregen hebt. Ze zien er heel leuk uit zo met die schuine randen. Bij het blogje van 7 jaar geleden zag ik dat je een heel patroon uitgewerkt hebt, knap! En dan daarna al die vragen...😉.
  Ik vind het een reuzeleuk idee om bij de dekentjes een paar passende schoentjes te doen👍🏼

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke slofjes. Heel knap dat je dat zomaar kunt breien. Ik vond de dekens al knap, maar met die slofjes ben je toch wel helemaal super bezig. Daar maak je zeker mensen blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zie dat iedereen als een blok valt voor de blauwe slofjes. Nou ik ook hoor, maar ja nergens in mijn omgeving komt er een kindje....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik weet nog dat je in de baby slofjes modus zat. Ik heb een paar patronen gebruikt. Er zitten ook nu weer schatjes bij. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een schattige slofjes! Helaas hier ook geen baby's in de buurt of op komst. En Arthur past ze niet meer, die loopt al op stoere stappers! Guus vast ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtige verzameling slofjes heb je inmiddels al gemaakt Elizabeth,
  ik hoor de pennen bijna driftig tikken. Die blauwe sandaaltjes zijn echt
  kunstwerkjes. Heel leuk idee om bij alle dekentjes bijpassende slofjes te
  maken........

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ze zijn echt leuk. En het zorgt ook voor wat afwisseling.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldig mooi zijn die babyslofjes, vooral de blauwe zijn MOOI!
  Mijn moeder was ook zo'n ster om ze te breien, ik kan me voorstellen dat het lekker gaat je dan niet meer kunt stoppen;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk! Ik ben helemaal verliefd op die blauwe sandaaltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Schattig zijn deze babyslofjes en vooral de blauwe zijn geweldig!
  Mijn moeder maakte voor elke baby altijd een paar slofjes. Heb nog 1paar liggen en die bewaar ik als aandenken.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...