Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 17 juni 2020

Klusvakantie

Vorig jaar hadden we gedacht de afgelopen twee weken waarschijnlijk in Embrun bij het Lac de Serre Poncon door te brengen. We hadden nog niets gereserveerd (doen we eigenlijk ook nooit) en onze plannen of voornemens kunnen ook zomaar weer veranderen. Maar DH had in elk geval zijn weken vrij gepland voor het hele jaar.
En toen er eenmaal sprake was van Corona, dachten we eigenlijk helemaal niet meer zo aan die vakantie. Dat komt ook omdat DH regelmatig weken vrij is, ter compensatie van de overuren in de wintermaanden.



In plaats van op vakantie te gaan, hielden we een klusvakantie. Dat hadden we in mei eigenlijk ook al gedaan, en nu gingen we dus gewoon verder...

Als eerste maakte manlief dit boerenhek, achterin de ren van de kippen. Ze hebben echt een hele grote ren, en die wordt ook gebruikt voor opslag van materialen. Links op de foto hierboven zie je nog wat van de stapels hout. Bijna allemaal tweedehands, daar zijn we dol op.
Het hek heeft hij gemaakt van verweerd blauw gebeitst hout, ooit eens gratis opgehaald.
Voorheen stonden hier pallets rechtop, maar omdat we regelmatig met de tractor in en uit moeten is dat lastig. En de kipjes wisten altijd wel een gaatje te vinden...


De Schuur is nog steeds niet af en dat is niet erg, maar toch willen we graag verder gaan zonder dat er druk achter zit. In de meivakantie maakte DH het 'balkon' links op de foto. Er komt nog een soort luik/deur in om op de zolder te kunnen. En het is de bedoeling dat er een houten vaste trap buiten komt.



De afgelopen twee weken heeft hij een afdak/overkapping gemaakt aan de voorkant van de schuur.
Hieronder zie je het vooraanzicht, de beugels wachten nog op een zinken goot.


Ik moet wel eerlijk zeggen dat vooral DH aan het klussen was hoor.  Soms hielp ik een handje, bv met dakpannen aangeven en natuurlijk zorgde ik op tijd voor koffie, fris en een stevige maaltijd.
Maar ik heb ook veel zitten breien en in de tuin gewerkt.




Ook aan de binnenkant is er gewerkt. Op de 3 foto's hierboven zie je van boven naar beneden de inrichting van links naar rechts... De ruimte is zo fijn en wordt ook goed gebruikt door onze twee zoons die graag met hout bezig zijn.
Het linkerdeel van de schuur wordt geïsoleerd, deels al te zien op de bovenste van deze 3 foto's. Er komt een tussenwand met grote deuren naar de open delen t.z.t....

Maar er waren ook klusjes die we samen deden. 


Zo moest al het hout dat nog op de veranda stond naar een andere bergplek. Ik heb heel wat kruiwagentjes gereden..



En eindelijk werd het paadje naast de garage weer dicht gelegd. Dat lag lange tijd open omdat de leidingen vanuit huis naar de schuur zijn door getrokken. En toen kon het tuintje ernaast ook weer netjes gemaakt worden.



En dit was er bijna bij in geschoten... Toch nog een stukje moestuin, al is het eigenlijk te laat volgens de buurvrouw. Maar ik hoop toch maar dat de sla, andijvie, bietjes en kool het gaan doen!



De andere twee 'bedden' zitten nog onder het zeil. Makkelijk hoor, dan heb je ook geen onkruid. Dat is nu even onze afvalhoek. En we scoorden ook nog een picknicktafel via Marktplaats. Ik wilde heel graag een gebruikte en een beetje robuuste tafel hebben, en dat is nog gelukt ook!
Het was een prima plekje om tussendoor uit te rusten en wat te drinken...


18 opmerkingen:

  1. Jeetje wat wordt het prachtig allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er allemaal even mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zó zeg, jullie zijn goed bezig geweest!!
    Het ziet er mooi uit.
    Jullie wonen mooi.
    Je man is hartstikke handig zie ik wel, mag je blij mee zijn, als het straks klaar is heb je een prachtige plek om vakantie te kunnen houden😉.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oef, bij het lezen van je bericht gaat mijn rug spontaan nog meer opspelen, wat een zwaar werk is er verricht. Maar wat wordt het (nog meer) een paradijsje 😍
    Het is nog niet te laat voor je moestuin hoor, zeker de sla en andijvie groeien zo hard, dat komt goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn om te lezen dat jullie op dezelfde manier klussen als wij😂. Ook hier is DH degene die het meeste werk doet en ik zorg voor de inwendige mens, een bemoedigend woord, véél complimenten (belonen werkt immers positief😉) en af en toe een helpende hand.Nu we niet meer in de polder wonen is er minder kluswerk, maar toch, als er wat gebeurt dan gaan we weer op de oude voet verder..
    Jullie hebben ondertussen weer heel wat werk verzet: wat een mooi balkon krijgt de schuur en de overkapping ziet er ook al zo goed uit. Een hek van mooi oud hout; dat past helemaal in de sfeer en de picknicktafel hoort er natuurlijk helemaal bij.
    Veel succes/plezier bij het verder klussen. 's Avonds lekker samen een rondje langs al het gedane werk en dan met een voldaan gevoel een kopje koffie/thee drinken met uitzicht op de ondergaande zon.....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig en zo knap allemaal! Hier is ook geklust, maar wij lieten het meeste doen. We zijn zelf wat minder handig op dat gebied. Ach, goed voor de economie ;-)
    En van zo'n klusvakantie kan je heel lang plezier hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De meeste mannen zijn dol op klussen, vooral als je zoveel ruimte om je heen hebt als jullie.
    Wat heerlijk om daar je gang te kunnen gaan.
    Maar jij hebt hard meegeholpen en in de tuin gewerkt, dan mag je af en toe wel even zitten toch?
    Prachtig die schuur en de tuin.
    Als je groenteplantjes koopt, die ook wel "moestuinbonbons" genoemd worden, dan komt het nog helemaal goed hoor. Je zou ook nog wel bonen kunnen leggen als je plek hebt.
    Ook wintergroenten kan nog volop als je plantjes koopt, zoals prei en boerenkool etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een schitterende tuin hebben jullie en dan die ruimte.....
    Fijn om zo'n handige man te hebben, de schuur wordt prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat is een nuttig bestede vakantie. Van de resultaten kunnen jullie volop genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat hebben jullie een prachtige tuin. En wat zijn jullie actief geweest. Gelukkig nemen jullie ook de tijd om er van te genieten, want het wordt allemaal mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Als ik zie wat jullie gedaan hebben in jullie vakantie is dat wel heel veel en heel erg mooi geworden. Zo kun je ook genieten om te doen maar ook om er als het klaar is naar te kijken.
    De dekentjes die je maakt zien er zo lief uit. M,et zoveel liefde gemaakt en leuk om te doen wat zal de ontvanger/ster daar blij mee zijn.
    Geniet van de tuin en het handwerk waar je mee bezig bent.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Embrun komt vast nog wel. Volgens mij is het klussen geen straf voor jullie, haha. De schuur wordt mooi en wat een ruimte. En dat hek, het is dat de onze niet blauw gebeitst is, want anders zou ik denken dat je in mijn voortuin stond. Hoewel, ik heb er niet zoveel land omheen en zo’n weids uitzicht. Lekker genieten. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wow wat zijn jullie goed bezig geweest en wat wordt het mooi allemaal. Ook zo kan een vakantie leuk zijn. We leren wel weer nieuwe wegen bewandelen om ons te vermaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Er wordt flink geklust zeg. Het wordt steeds mooier en opgeruimder.
    Heerlijk lijkt me dat.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een heerlijkheid die allemaal te lezen en alle vorderingen te
    kunnen bewonderen. Wat hebben jullie toch fantastisch veel ruimte
    en alles wordt geweldig goed benut. Het ziet er allemaal ook zo
    degelijk en zeer professioneel uit, mooi ook dat balkon.
    Jullie zijn ook goed geslaagd met de picknicktafel. Zie trouwens dat
    de kropjes sla al behoorlijk wat volume krijgen, heerlijk mals zijn
    die altijd. Leuk hé zo'n insecten hotel, dat gekrioel van al die
    beestjes. Geniet volop van alle vorderingen op jullie prachtige paradijs!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat is er hard gewerkt bij jullie en wat wordt het mooi. Gezellig die picknicktafel. Zo makkelijk om even snel te zitten met een kop koffie of thee.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...