Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 31 oktober 2011

Tutorial doosje maken

Omdat ik zo lekker bezig was met het maken van de doosjes voor de babysokjes en via reacties al de vraag kreeg of ik daar iets van kon laten zien, dacht ik... dat doen we natuurlijk!Ik maak de doosjes op twee verschillende manieren. Dat heeft een reden, het gedessineerde papier is A-4 formaat en het witte papier is 30 x 30 cm (scrappapier). Je kunt ook gewoon wat stevig inpakpapier gebruiken of een restje leuk behang.
Het maken van de bodem (bij mij wit) en het deksel (bij mij dessin) gaat grotendeels hetzelfde. Bij het flappen omvouwen voor de zijkant zit er verschil.
Nou, a.d.h.v. foto's ga ik proberen het uit te leggen...

Leg het gedessineerde papier onderste boven neer en bepaal het midden met een kruis. Vanuit het midden teken je een vierkant van gewenste grootte, hier 9 x 9 cm. Zorg dat alle lijnen keurig loodrecht en evenwijdig t.o.v. elkaar lopen. Dat gaat gemakkelijk met een quiltliniaal of geodriehoek.Bepaal de hoogte van de zijkant van je doosje (meestal de helft van de bodemlengte) en teken deze af. Ik heb bij dit doosje gekozen voor een zijkant van 4,5 cm hoog. Je ziet dat je aan beide zijkanten meer papier hebt dan aan de boven en onder het bodemvierkant...
De blauwe stippellijn is de lijn waarop je een insnede moet maken. Ik doe dit graag met een hobbymesje, maar je kunt ook netjes knippen. Let op: tòt het vierkant..Hier zie je dat er over de blauwe lijntjes is gesneden en heb ik de de flapjes al omgebouwen op 4, 5 cm vanaf het bodemvierkant. Vouw ook de zijflappen om....Hier zijn de zijflappen naar binnen gevouwen en ook rondom het vierkant hebben ze een vouw gekregen....
Het wordt nu al echt een doosje.Nu moet je de flapjes één voor één over de opstaande rand laten zakken en daarna met lijm (ik gebruik graag een lijmstift  - Pritt of Velpon) vastzetten.
Nu zal ik even de foto's achter elkaar neerzetten van de grote witte papier versie (30 x 30 cm).

Midden bepalen- vierkant tekenen - snijlijnen maken - vouwlijnen flappen tekenen...
Na het snijden bij elke lange flap het hoekje aftekenen, zie donkerblauwe lijn en dan wegsnijden..

Alle vouwlijnen maken zodat je er een doosje van kunt vormen.., de flap waar je een hoekje uit hebt gesneden komt nu aan de binnenkant, de andere zijkant met de vouw doe je erover heen.

Tenslotte alle flapjes netjes vastplakken...
Knip wat babyplaatjes uit en plak ze eventueel eerst op een wit papier, en knip ze daarna met rondom een randje wit uit. Op deze manier komen ze wat los van het gedessineerde papier. Je kunt ze ook laten "zweven" door ze met een stukje foamtap te bevestigen..
En dit is dan het resultaat...

Ik hoop dat de uitleg te volgen is, en anders trek je maar gerust aan de bel. We zijn in de wereld om elkaar te helpen!

13 opmerkingen:

 1. Te gek, Elizabeth! Dank je wel voor het delen van de handleiding om deze leuke mooie doosjes te maken. Maakt een handwerk-cadeautje nog leuker om te geven!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je uitleg! Ik ga het meteen proberen.
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel ik vond ze al zo schattig en het geeft zo leuk zo'n mooi doosje,gr.Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat weer fantastisch, je hele uitleg, zo lekker duidelijk!!! Ze zien er echt schitterend uit. Liefs Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat je hier een uitleg van geeft. Ik vond het zo'n leuk idee. Het maakt een cadeautje nog feestelijker. Dank je wel!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezellige en volle tafel zal dat worden op de bazaar. Enige dingen hebben jullie gemaakt. en zo véél! Schattige truitjes, er zijn hierboven al wat suggesties gedaan. Je kunt er van alles mee... En de doosjes zijn ook enig met die lieve papiertjes... Ik verpak mijn sokjes ook altijd in een doosje... toont net iets meer he?
  Groetjes en succes met de verkoop

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk en handig. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt leuke dingetjes, die doosjes met die slofjes moeten haast wel goed gaan verkopen. Dank je wel voor de tut. komt vast wel een keer van pas.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superleuk, bedankt voor je uitleg. Ik ga het zeker gebruiken!
  groetjes, Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een super schattige doosjes maak je zeg
  leuk om dan de sokjes/slofjes erin te doen,
  je moet er maar opkomen,
  groetjes hester

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bedankt voor de uitleg Elizabeth, de doosjes zijn schattig! Groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super bedankt voor de uitleg! Ik gooi 'm in de groep voor de cadeautjes voor onze collega-trainers. Het witte papier/karton kun je zo door het kopieerapparaat halen voor de lijntjes, toch?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...