Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 20 oktober 2011

Boeken gekocht en meer...

Oh.., ik ben me een beetje te buiten gegaan, maar heb er geen spijt van. Van mijn verjaardagsgeld was ik van plan hobbyboeken te kopen. Het boek "Kerstballen breien" wilde ik zowiezo kopen, maar ik liep eerst in een andere winkel tegen het boek "Eline's winterhuis" aan. Tja, ik keek het eens goed in..., toch wel erg leuke ideetjes staan daar in hoor. Weet je wat, dacht ik, ik koop dìt boek i.p.v. "Kerstballen breien"... Het kost evenveel, en ik had toch al een basispatroon van de kerstballen en wat motiefjes, nou de rest verzin ik dan gewoon zelf...


Daarna ging ik naar de kantoorboekhandel. Even bij de tijdschriften kijken, dat mòet gewoon altijd even ... En daarna nog even bij de boeken... Kijk, ze hebben hier het dikke Handboek Handwerktechnieken staan! Nou, dat is niet toevallig..., die is natuurlijk gewoon voor mij bestemd... Kan nog precies van het verjaardagsgeld! 


Zouden ze hier ook het kerstballenboek hebben? Vast niet... even kijken..., ja tòch! Hé, je kunt het nog inkijken ook, geen plastic folie er om heen.....  Tja, ik werd toch wel nieuwsgierig... 
Je begrijpt het al; ik kon dat boek echt niet laten staan. Het is gewoon een prachtig boek en zo leuk om te hebben. Dus ben ik opeens 3 boeken rijker!


Tenslotte nog even langs de kringloopwinkel en ook daar had ik een beetje geluk... 


Vanmiddag ben ik naar het breicafé geweest. Het komt er niet vaak van, want donderdag is mijn officiële werkdag. Maar nu het herfstvakantie hier is, heb ik heerlijk de gelegenheid gehad. 
Ik heb meteen wat materiaal gekocht, de blauwe katoen was op, er was nog een ritsje nodig (maar die hadden ze niet), ik wilde bamboebreipennetjes voor de kerstballen (maar die waren helaas op), en ... een punnikmolentje. Ik zal nog een keer apart laten zien wat een leuke dingen je daar mee kunt doen! Ik ga er vanavond eerst zelf eens mee aan de slag!
16 opmerkingen:

 1. Wowww een breicafe in de buurt ...hier niks in de buurt van dat alles ...mss eens over nadenken om een haakcafe hier in de buurt te openen hihihih...

  Wat een leuke aanwinsten ...hobbyboeken heb je nooit te veel ...ik had op internet 5 ingebonden jaargangen van Ariadne gevonden...toeval wil dat mijn vriendin daar zaterdag in de buurt moet zijn (uur rijden,is momenteel beetje te ver voor mij) maar zij gaat ze halen ...ben erg benieuwd .....

  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga volgende week naar de handwerkbeurs in Rotterdam en hoop dan dat ik het kerstballenboek daar kan kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo wat een leuke vangst heb je daar, veel plezier ermee, ik ben nog steeds in twijfel zou ik het kerstballen boek aanschaffen of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh oh oh... wat dat betreft ben je net al ik, ik kan boeken niet weerstaan. eline's winterhuis staat hier ook op het verlanglijstje en dat kerstballenboek is het echt waard, het is een mooi boek, hard cover en heerlijk ook om de verhalen te lezen. die punnikmolen zag ik pas bij breien en beppen. wist niet eens dat het bestond. ben benieuwd wat je er van gaat maken. misschien koop ik hem dan ook wel haha.
  bamboenaaldjes is wel een pre voor die ballen.
  ik moet zeggen ze zijn heerlijk om mee te breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja,dat punnikmolentje zag ik laatst ook al ergens langs komen ben ook benieuwd wat je daarmee gaat maken.Heerlijk,hè boeken,ik moet ook niet te vaak een boekhandel binnen lopen want ik kom zelden met lege handen naar buiten en dan ook nog bij de kringloop slagen toppie toch.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie boeken heb je jezelf cadeau gedaan! Met lange punnislierten kun je hele leuke sjaal maken en dat moet met zo'n molentje supersnel gaan. Ik ben benieuwd naar de dingen die je ermee gaat maken.
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk hé je verjaardagscentjes uitgeven.. Ik heb ze nog...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn al die boeken! En wat een goede vangst bij de kringloopwinkel. De kringloopwinkel in mijn woonplaats wil je echt niet binnen gaan. Wat een oude troep zeg gewoon te vies om vast te pakken. Wel jammer want waar ik vroeger woonde was een hele grote kringloop met echt leuke spullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige boeken heb je en leuke koopjes bij de kringloop. Zo'n molentje heb ik ook nog, het gewichtje is in de loop der jaren verdwenen. Veel plezier met alle spulletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijke verwennerij en wat zul je daar van genieten! Zo'n breicafé is wel heel gezellig. Bij ons in het dorp is er ook één, die is op zaterdag open. Dat is beter voor de werkende vrouw ;). De kringloop heeft ook altijd een grote aantrekkingskracht op mij. Soms kun je daar heel leuke dingen vinden.
  Veel plezier met de nieuwe aanwinsten (lekker bladeren met een kopje koffie...)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Maar je had toch ook nog geen verjaardagscadeautje van jezelf gekregen? Dat had je dus nog tegoed. Geniet er lekker van!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. daar kun je lekker mee op de bank zitten

  BeantwoordenVerwijderen
 13. zo dat zijn gelijk een hoop boeken,
  heerlijk om daar eens in te snuffelen en kijken wat voor mooie creaties je er weer uit kan maken,en leuk een breicafe,die heb ik hier ook nog nooit gezien!!!!
  veel lees en handwerk plezier!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vind dit zo'n leuke Blog dat ik hem heb doorgestuurd naar de 96 leden van mijn: Amigurumi-creaties van Corry. Ontzettend bedankt voor al dat leuks dat je met ons wilt delen .. fijne jaarwisseling ...en een voorspoedig 2012 ... Corry

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...