Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 22 oktober 2011

Affo's

Ik gebruik het woord ook maar; affo's.., daar bedoel je de dingen mee die je hebt afgemaakt.
Nou, deze week was affo-week voor mij. Eerst vond ik het leuk, maar op den duur baalde ik er werkelijk van. Waarschijnlijk had ik een beetje te veel nieuwe leuke ideeën in m'n hoofd zitten. Ik ga daar lekker ruimte aan geven!
Maar eerst laat ik jullie natuurlijk de AFFO' s zien:


Op 16 juni van dit jaar dacht ik dat dit het eerste blokje zou worden van een hartjesquilt.... Hahaha, het is maar bij één blokje gebleven! Gisteren kreeg ik opeens een leuk idee om het af te werken. Ik wilde er beslist geen kussentje van maken, want die heb ik al zo veel ... Ik heb er kralen opgezet, fiberfill achter gedaan en toen de achterkant van dezelfde stof gemaakt. Het geheel is met de naaimachine voorzien van een geborduurd kader. 


Op die (ja... alweer...) zolder van mij kwam ik ook nog patchwork vierkantjes tegen, die had ik al heel lang geleden gemaakt. Toen vond ik het leuk om allerlei blokken uit te proberen. Die bovenaan heet "basket" (waarin onderling ook nog veel verschillen zijn) en de andere twee heten "Hands All Around". Ik heb er maar een achterkantje aan gemaakt en een kussentje van gemaakt. Hopelijk worden deze ook weer op de bazar verkocht.
En zie je het driehoektasje in het midden? Ik won dit bij Marion. Het was een hele klus om het voor elkaar te krijgen, maar het miste nog een ritsje. En dat is nu ook voor elkaar. Èn .., het heeft een bestemming; ik bewaar er mijn borduurschaartje in met de kleurtjes waar ik mee bezig ben. Dan heb ik alles bij de hand.


En dit zijn de haakwerkjes die ik deze week heb afgemaakt. Alleen maar de finishing touch, hoor... Ik kan heerlijk een tasje maken of een hartje en er dan verder niks mee doen. Van het uiltje lagen alle onderdelen in een bakje te scharrelen... Heerlijk om het nu met een grote boog in de voorraadmand te deponeren!


Eh... weten jullie nog wanneer ik me waagde aan m'n eerste granny square? Ik heb het even opgezocht...
Op 22 februari van dit jaar schreef ik er dit over.... Nee maar, dat is wel anders uitgevallen. Niets veranderlijker dan een mens! Ik wist echt niet dat er zoveel verschillende squares waren! 
Ja, en wie mij een beetje kent, zal begrijpen dat m'n eerste squares heerlijk in de kast bleven liggen. Want de andere waren veel spannender om uit te proberen. En er kwam altijd weer een volgende!
Het heeft wat verzuchtingen gekost, maar nu hebben de 16 vierkantjes ook een achterkant gekregen en is het best een leuk kussen geworden...


Ik moest deze week alleen nog maar de voor- en achterkant aan elkaar haken met vasten en toen heb ik nog een extra randje gedaan om een schulpje te krijgen rondom.


En dan zijn er ook nog 3 blokjes van de deken afgebreid. Ik was daar aan een heel eind mee hoor, alleen de laatste centimeters moesten nog gebeuren. Nu staat er nog maar één blokje op, niks voor mij hoor...; gewoon eng! En ik moet jullie natuurlijk voor blijven, dus er zullen wel snel weer wat nieuwe op de pennen staan.


Ik schreef al in het begin van dit berichtje dat ik het uiteindelijk niet zo leuk meer vond om al die afwerkdingetjes te doen. Gisteren vond ik het welletjes en ben ik lekker aan wat nieuws begonnen; zien jullie wat het is?

Vanmorgen heb ik nog wat extra klusjes lopen doen. Alle was is weg, de strijk is helemaal klaar, de boodschappenvoorraad is weer binnen en er is weer leesvoer!
De kledingkast is nu ook weer winterklaar, maar dat heeft me wel een niesbui en een verkoudheid opgeleverd. Dat laatste zat er al aan te komen, maar dat is dan nu een feit. Ik moet gewoon meer naar buiten gaan en meer fruit eten. Straks lekker nog een kiwi gold, die vind ik heerlijk!

Allemaal fijn weekend toegewenst. Morgen rust ik nog een dagje uit en maandag mag ik weer gaan werken!

25 opmerkingen:

 1. Fijn om te zien dat jij ook zoveel projecten tegelijk hebt! Het maken en uitproberen is soms veel leuker dan het resultaat1 Maar die mogen er wel zijn, geweldige dingen maak je! Een blog helpt wel om alles af te maken (er kijken mensen mee...). Fijn weekend nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed,zeg nu heb je weer alle ruimte om met nieuwe dingen te starten.Ik vind je granny-kussen erg leuk,mooie kleurtjes en op je borduurtje zie ik volgens mij een uiltje verschijnen ben benieuwd,fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jee, wat ben jij goed bezig geweest van de week! Flink veel afgemaakt, zoals je je voorgenomen had.
  Ik zie in je borduurwerkje ook 2 uiltjes op een tak.
  Fijne zaterdagavond en zondag en een goede start van de nieuwe werkweek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Woww wat veel affo's heb je gemaakt en allemaal zo mooi....(ik heb geen idee wat een affo afkorting is )...

  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben aan het nadenken geweest ...AFFO...Already Finished ...Object ?????

  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja, het zijn de uiltjes uit eline's winterhuis,
  ik ben ze ook aan 't maken, ze zijn zo schattig!
  maar jij bent al verder dan ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo herkenbaar allemaal, heel veel nieuwe dingen in je hoofd hebben waaraan je zou willen beginnen, zo heb ik ook nog 2 granny kussens leggen die ik nog in elkaar moet zetten. Met gemak maak ik 16 vierkantjes maar afmaken ho-maar. En zoveel werk is het niet eens meer. Goed van je dat je deze week heb doorgezet dingen af te maken. Misschien dat ik het nieuwe jaar beginnen met een goed voornemen. eerst alles afmaken. en dan pas weer wat nieuws. hihi.
  Ik vind je kussen leuk geworden en je meebreiblokken spannend. dus je hebt nog voor 3 weken voorraad hihi. En dat borduurwerkje. Ik herken het gelijk. die uiltjes. Moeilijk te weerstaan. Uit het nieuwe boek van Eline's winterhuis. :-))) ze zijn zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. jij bent ook bussy bezig ;) maar wel zo leuk om af en toe te kunnen af wisselen en alles ziet er zo prachtig uit

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ziet dat er allemaal mooi uit de kussens ook heel mooi.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo, bij jij even druk geweest!!! Leuk hoor!!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou, dat is een welbestede vakantieweek geweest hoor. Zoveel ufo's in affo's veranderd.. super. Je nieuwe werkje is schattig. Mooie kleuren ook, zo fris en vrolijk.
  Groetjes,
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wauw wat heb je veel affo's gemaakt!
  Ze zijn alemaal heel erg mooi!
  Je kan echt een winkeltje beginnen.
  Fijn weekend nog!

  groetjes tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijke week heb jij gehad, zo te zien. Mooi, al die werkjes die nu af zijn, maar ik kan me wel voorstellen dat je ook eens weer wat nieuws wilde doen. Het lijken uiltjes, maar ik ken het boek van Eline niet. Je hartjesquiltje vind ik echt geweldig in die blauwe kleurtjes!

  Fijne zondag en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow al weer zo'n rij 'affo's'. Wat mooi allemaal en goed van je dat je er nu een doel aan hebt gegeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat fijn dat je een heleboel dingen hebt afgemaakt! Ik vind ze stuk voor stuk prachtig! Morgen, en dat beloof ik echt, krijg je weer en hele lange mail van mij en zal ik ook eindelijk de datumprikker invullen. Griep + verkoudheid gooiden roet in het eten!

  Jij ook beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat heerlijk zoveel dingen afgewerkt te hebben dat geeft toch wel een voldaan gevoel denk ik?
  En die uiltjes.....leuk leuk leuk!!!!!
  fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 17. jee wat een boel afgemaakte dingen.....knap van je en een leuk nieuw werkje

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat heb je een boel dingen afgemaakt, prachtig hoor.
  Zoiets geeft toch en voldaan gevoel en is er weer ruimte voor nieuwe ideeën.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wow, jij bent druk bezig geweest zeg! En dat nieuwe werkje wordt ook vast weer heel mooi! Veel plezier met het maken ervan!
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. jee alles afegemaakt en ook nog je was en strijk weggewerkt, jij bent een superwoman, hoe krijg je het allemaal voor elkaar!! Ben je nu uiltjes aan het borduren?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wow, Elizabeth, wat heb je weer ontzettend veel gedaan! Ik vind het allemaal even prachtig! Ik dacht ook uiltjes in het nieuwe borduurwerkje te zien. Veel succes met werken morgen en hopelijk lezen we gauw weer iets van alle vorderingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wauw jij hebt goed je beste gedaan zeg, echt super. En wat is het toch allemaal mooi geworden. Ben benieuwd wat je met de geborduurde uiltjes straks gaat doen.
  Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Meid, je kan trots zijn op jezelf! Zóveel dat nu AF is, en dan ook nog ZOOO mooi!! Ik weet niet wat ik mooier vind...alles ziet er leuk uit! Ben je nu helemaal klaar, of volgen er nog meer van zulke mooie plaatjes!??

  Groetjes en een fijne dag, Tante Trijns

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Zo dat ruimt op en wat een productie van zoveel verschillende dingen en allemaal even mooi. Dat moet een lekker opgeruimd gevoel geven en op naar de volgende plannetjes om te maken.Gelukkig heb ik geen borduurkriebels meer of patchwork en het tijdrovende Quilten. Maar voor de rest doe ik overal aan mee als het breien of haken is!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Zo zeg je hebt heel wat mooie AFFO'S af haha !
  Ik vind de gehaakte tasjes erg leuk, en de rest ook hoor, groetjes Roos x

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...