Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 17 oktober 2011

Heel hard gewerkt...

Zo..., eindelijk mag ik een berichtje plaatsen van mezelf. De hele dag ben ik druk in de weer geweest met allerlei dingen knippen, afmaken, bedenken... Ik vond het hartstikke leuk, het leek wel een ieniemienie bedrijfje hier.., zou ik trouwens best leuk vinden om te doen hoor, maar ja.., dan moet het altijd hè?


Een aantal weken geleden had ik op een avond een heleboel bloemetjes en blaadjes zitten haken. Ik had in de Anna ergens achterin gezien "volgende keer..." en toen viel m'n oog op een poef met allemaal van die bloemetjes in één tint. Later heb ik het nummer nog gekocht ook en de "zeester" bloemen eruit gemaakt. 
Vanmorgen haalde ik een lap gebroken witte fleece stof uit de voorraadlade, ooit nog eens van een collega gehad (die lap stof dan hè..)..., en ik heb er een vierkant kussen van gemaakt, achterop een overslag, daar maak ik nog  gehaakte lusjes aan en witte knopen om het kussen te kunnen sluiten. 


Net zolang schuiven en proberen totdat je een leuke compositie krijgt en dan alle onderdeeltjes met kleine steekjes en handgaren vastzetten. 
De meeste bloemetjes/blaadjes komen uit het boek 100 bloemen van Lesley Stanfield. 


Toen kreeg ik opeens een ideetje om van die fleece stof ook letters te maken en deze te vullen. Omdat het toch niet rafelt kon ik de naadjes aan de buitenkant doen. Deze letters zijn snel gemaakt, en o zo leuk. Ik ga er natuurlijk nog veeeèeeel meer maken! Het hele alfabet vind je hier..., even verder scrollen voor de nederlandse beschrijving. De lusje bovenaan heb ik weggelaten, dat is alleen leuk als je ze aan een lijn wilt hangen.


Op zolder kwam ik dit quiltwerkje tegen, jaren geleden gemaakt, maar niet afgewerkt.. Dat heb ik vandaag dan maar gedaan. Alles was al doorgepit hoor. Ik vond het leuk om aan de voorkant een rafelrandje te maken. De achterkant heeft een keurig zoompje dat ik vandaag erin gelegd heb. Weer iets voor de bazar...


De volgende afmaak-klus zijn de geborduurde handdoekrandjes. Die van de naaimachine had ik al klaar, maar de vogelhuisjes moeten vanavond nog in orde zijn. Deze handdoekjes zijn voor mijn zus, en daar ga ik morgen een dagje naar toe. Nu maar hopen dat ze niet op m'n blog kijkt..., maar dat zal wel niet.


Ik heb echt zin om er een dagje tussenuit te gaan. Reken maar dat die nieuwe tas volgepropt wordt met brei-en haakwerkjes. Want tijdens het beppen gaan de handjes gewoon door!

Verder heb ik vandaag e.e.a. verzonnen en geknipt voor mijn kerstborduurwerkjes, die zeker al 15 jaar oud zijn. Eindelijk afwerken...
Ik kwam ook nog een kabelbreikussen tegen, misschien wel 20 jaar oud, en dat neem ik morgen in elk geval mee, want de achterkant is lekker simpel om te breien; blokjes recht en averecht.

Vandaag had ik heerlijk het rijk alleen, iedereen was aan het werk. En dan kun je toch lekker veel doen en gewoon doorgaan. Even ertussen uit geweest voor de boodschappen, maar verder aan één stuk door kunnen hobby'en.. , heerlijk!

16 opmerkingen:

 1. wat ben je lekker bezig geweest zeg! =) heerlijk om alles zo af te werken! ben benieuwd naar je andere werkjes dit ziet er super leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk die handdoekjes, echt leuke cadeautjes!!
  Groetjes, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat heb jij een leuk dagje gehad en wat een mooie dingen heb je gemaakt. Leuk die letters. Ik maak ze altijd van vilt (rafelt ook niet :)) maar van fleece zijn ze ook mooi! Veel plezier morgen bij je zus. Dat wordt ook vast heel gezellig!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk he, zo'n verwendag voor je eigen. het rijk alleen en lekker je eigen ding doen.
  En wat heb je hoop gedaan. die geborduurde randjes vind ik zo leuk geworden vooral die vogelhuisjes.
  Maar ik vind alles leuk wat je hier laat zien. Die zolder van jou zorgt wel voor verassingen. Morgen een fijne dag bij je zus, als ze net zo is als jij dan kunnen jullie samen wel een bedrijfje opstarten. ik zou het niet erg vinden hoor dit elke dag te doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, ik zou het niet willen als het móet. Bovendien kun je de gewerkte uren maar moeilijk echt terugverdienen met handwerk, dan wordt het veel te duur.
  Ik moet wel weer gniffelen om je verhaal, Elizabeth. Het lijkt wel of je overal werkjes tegenkomt die niet eens op je lijst staan en die is al zo lang. Zo kom je er nooit doorheen (maar dat vrees ik bij jou toch wel, omdat je nog sneller van alles bedenkt dan je kunt maken en je maakt alles al zo snel (en netjes))
  Veel plezier morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wowwww....zoveel werkjes op 1 dag....ik haak alleen maar een beetje tussendoor hihih...fijn dat je er van kunt genieten ...
  en voor morgen een fijne dag ....

  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een energie, en dat in je vakantie. Ruimt lekker op zo, al die affo's. Allemaal even leuk en mooi gemaakt. Je witte kussen vind ik ook ontzettend mooi.
  Fijne dag morgen, en geniet maar van je vakantie, want 'schoolmensen' hebben hem beslist verdiend!
  Groetjes,
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo jij gebruikt je vakantie goed wat een werklust,ik vind die letters enig daar ga ik ook even kijken en nog 1 vraagje hoe groot is die zolder van jou eigenlijk;-)???????

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben helemaal weg van je kussen en de letters. leuk als cadeautjes.
  Heerlijk zo'n dagje het rijk alleen........
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk die letters zeer prof. En dat geborduurde randje aan die handdoek een snoepie geef mij zon zus! Leuke knutseldingetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een heerlijkdagje heb jij gehad! enzoveel moois (af)gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig zeg, Elizabeth! Dit klinkt als een heerlijke dag, ik ben stiekem wel een beetje jaloers! Hartstikke mooie, leuke dingen heb je gemaakt en gedaan vandaag! Dat er nog maar veel van zulke dagen mogen volgen, zou ik willen zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk zeg, al die afmaak-klusjes. Wat een mooie creaties allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat heb je toch weer mooie creaties gemaakt.Dat je daar de tijd voor kan vinden iedere keer!Je werkt toch ook nog?Wel fijn dat nu alles weer af is ....kan je weer wat gaan bedenken voor het volgende projekt.Ja...hier je werk van maken zou toch heerlijk zijn!

  groetjes tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Erg productief weer. De vogelhuisjes zijn zo schattige. En ook wit-op-wit is prachtig. Heel simpel en zooo mooi. En dank je voor de fleece-letter-link, dat wilde ik nog zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ooh wat een mooie dingen heb je gemaakt! Nou ja, eigenlijk afgemaakt. Maar das ook maken, toch?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...