Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 8 oktober 2011

Ook aan de ballen...

Vorige week was ik bij ons op het dorp in de handwerkwinkel voor wat borduurnaalden. Ik was van plan om het boek van Arne en Carlos eens even in te kijken. Want ik had al zoveel mooie kerstballen op diverse blogs gezien... Maar helaas... ze had het niet meer in voorraad. Het boek was zo hard gegaan, niet te geloven..
Ik baalde wel een beetje, maar dat was snel over toen ik in de kantoorboekhandel de nieuwe Hobby Handig zag staan, met daarin twee bladzijden vol foto's en tekst over kerstballen breien.Toen ik thuis kwam, ging ik eens goed naar de beschrijving kijken. Hoezo beschrijving? Een klein stukje tekst over de werkwijze, waarin iets stond over de stekenverhouding en dat je de segmenten aan elkaar kon zetten, eventueel kon haken! Nou ja zeg, ze worden toch gewoon met 4 pennen gebreid? Nergens iets te zien over met hoeveel steken je moet beginnen of hoe en waar je moet meerderen cq minderen... Alleen nog twee rasters: een rendier en een noors motief. Daar baal ik nou toch zo van! Gelukkig staat er nog meer moois in het tijdschrift, maar toch.


Op de blog van Marian, Van alles en nog wat , had ik al zoveel mooie ballen gezien. En telkens kwamen er weer nieuwe bij. In een reactie op haar berichtje spuide ik m'n ergernis over Hobby Handig een beetje en vertelde ik dat ik gewoon de kunst wat ging afkijken via de foto's. Tja, en toen kwam er een mailtje van Marian..., en nu weet ik precies hoe je zo'n basisbal moet breien, hahaha...De twee rasters uit Hobby Handig heb ik al toegepast, op internet bij afbeeldingen vond ik nog een raster!
En intussen heb ik in m'n breiboek gesnuffeld bij de inbreipatronen...Ik ben niet meer te stuiten, wat is het verslavend ....!
Maar ik hoop dat het boek weer snel binnen is..


Volgende week woensdag ben ik jarig en het staat echt op m'n verlanglijstje. Ik hoop toch zo dat ik het krijg. Tja en anders... meestal krijg ik ook nog wel geld van deze of gene..., dus de bestemming daarvoor hoeft dan niet moeilijk te zijn!

20 opmerkingen:

 1. Zo, die zijn mooi gelukt! Weer een werkje erbij, je had toch geen ideetjes meer... Leuk hé, verlanglijstjes maken omdat je bijna jarig bent! Ben volgende week ook jarig en er zijn ook allemaal leuke dingen op komst! Blijf toch een beetje kind, hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, wat kan ik me je ergernis voorstellen, maar wat is het weer handig opgelost! Lang leve de blogger ;). Dat is toch leuk dat je elkaar op deze manier kunt helpen. Ik kan me voorstellen dat het verslavend is om die ballen te breien. Daarom ben ik er nog maar niet aan begonnen... Ik heb eerst nog wat anders op mijn lijstje staan dat ik af wil hebben.
  Goed idee om zelf wat patroontjes uit te tekenen. Ook leuk met letters!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me heel goed voorstellen dat je in eerste instantie teleurgesteld bent dat het boekje er niet is, en dan vervolgens weer teleurgesteld door het knullige patroon in de Hobby handig. Heel herkenbaar, inwendig reken je er gewoon op.
  Fijn dat je dag nog goed is verloper verder en ik gun je het boek van harte voor je verjaardag.
  Alvast gefeliciteerd
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je ballen zijn mooi geworden, fijn dat het gelukt is ;-). Je zelf gemaakte patroontjes zijn ook leuk, ik heb ze wel meteen ingepikt (bloos), vooral die kat is leuk. Zie graag je volgende ballen weer verschijnen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha ha, gelukkig dat je toch niets meer te doen had ;-) Je doet in ieder geval je blognaam eer aan. Leuk dat je zelf gaat ontwerpen! Anders heeft heel Nederland straks dezelfde ballen in de boom hangen. Ze worden mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou jaaaa zeg!!! Ik had precies hetzelfde! Ik baalde zo van die Hobby Handig! Ik kan al zo slecht met 4 pennen overweg en ik dacht...nu heb ik na veel gezoek toch een omschrijving! Heb er in ieder geval van geleerd dat ik voortaan eerst in de winkel goed in een tijdschrift ga kijken voor ik het koop ;)
  Euuhmmmm mag ik je vragen om de basisbeschrijving???

  groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hier ook het zelfde verhaal,heb het boek nu maar op mijn verlanglijst gezet voor de kerst
  je ballen zijn erg mooi geworden!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha, ha, herkenbaar, hoor. Ik zou ook enorm teleurgesteld zijn. Zelf heb ik ook al met een schuin oog naar al die prachtige ballen op de blogs gekeken. Zou ik het ook kunnen? Maar net als jij weet ik niet hoe ik moet starten. Zou je de basisbeschrijving met ons willen delen? Eventueel met toestemming van Marian?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje, wat ben jij toch creatief!!! Het is zo heerlijk, om te zien wat jij allemaal fabriceert, geweldig. Die ballen zijn schitterend, misschien moet ik er ook eens aan beginnen. Heel erg leuk allemaal. Fijn weekend, Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vind die ballen superleuk,zie ze overal opduiken maar ik weet niet of het wat voor mij is,4 of 5 pennen lijkt mij erg ingewikkeld maar ze lonken wel naar me,o,help straks ben ik ook verkocht;-))Fijn weekend gr Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. haha je hebt je er mooi uit gered maar als je 4 x volgens het raster het aantal steken/hokjes had gebreid dan was het je ook gelukt ;o)
  leuk hé kerstballen breien.....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat zie je helaas wel vaker in de hobbyhandig. Ze sturen meteen aan op kopen van boeken of produkten. Jij bent in ieder geval eerst gered, super.Ze zijn hardstikke leuk!
  Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel leuk boek. Heb het pas besteld (en ontvangen) bij Bookdepository.com Weliswaar in het Engels, maar ja. Daar red ik me tegen die tijd wel mee. Jij in ieder geval veel succes ermee. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat ontzettend leuk dat je ook aan de ballen bent, zie ze steeds vaker op diverse blogs. Ik ben nu met nr 9 bezig, maar nog niet met een eigen ontwerp. wilde wel de kabeluiltjes erop uit proberen.
  Wat ik wel jammer vind, maar daar ontkom je bijna niet aan is het trekken van de draden. Soms de wat grotere steken tussen het meerderen en minderen. Maar zie het bij jou en andere ook, hier in het winkeltje net eender toen we daar onze ballenbrei ervaringen over en weer bespraken. Het minderen doen de heren anders dan dat ik zelf gewend was. maar ik vind het niet zo mooi worden, als ik het op mijn eigen manier doet is het wat dikker. daar ben ik ook niet zo tevreden over. nu kreeg ik weer een andere tip. om uit te proberen.
  Kortom de perfecte bal heb ik nog niet gebreid,
  Lief van marian dat he het basispatroon gehad hebt. als je nog wat voorbeelden wilt , wil ik er wel een paar voor je inscannen. maar het is een hardcover boek. dus ik kan de plaat van de scanner niet afsluiten( weet niet of het er goed uit komt rollen)
  Welke wol ebruik jij ervoor ?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ze zijn kennelijk echt leuk om te maken, want ik zie die kerstballen overal opduiken, mmmm zou ik er mij ook eens aan wagen??? Die van jou zijn ontzettend leuk geworden, het wordt deze kerst een pluizige ballenboom ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind je ballen prachtig gelukt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Goedemorgen,

  Dat is echt superleuk om te doen. Moest even wennen aan het systeem om te breien met 5 korte breinaalden, maar als je dat in de vingers hebt is het een kinderspel. Gelukkig staat het in het boek van Arne en Carlos goed uitgelegd hoe de bal moet worden gemaakt.

  Succes!

  groet,
  Wiepkje

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hiervan kom ik al helemaal in kerststemming. Helaas kan ik niet goed breien en deze kerstballen lijken me nog al ingewikkeld om te maken, maar ze zijn enig! Groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat zijn ze leuk!!! Ik heb ze ook ergens gezien, oh op hobby.blogo.nl maar dat is al weer een tijd geleden. Toen moest ik erg lachen om de mannen! Maar ze zijn schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat zijn ze goed gelukt en wat zijn ze leuk! heb het boek ook net gekocht, moet nog van die bamboepennetjes kopen en dan ga ik het ook eens proberen........leuke Hype!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...