Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 15 oktober 2011

Handboek handwerktechnieken

Vorige week zaterdag was ik in de openbare bibliotheek en tot mijn verbazing (ik was een paar weekjes niet geweest) waren er een heleboel nieuwe boeken. Ook bij de hobby afdeling. Er was ook flink gelabeld, dus nu kun je meteen zien wat voor boek het is; kaarten maken, schilderen, houtbewerken...
Mijn oog viel op een groot dik boek...


Ik wist het eigenlijk al voordat ik het inkeek..., soms heb je dat. Geweldig, in één woord. Allerlei technieken met hele duidelijke foto's, voorbeelden en toepassingsmogelijkheden. Ik heb thuis meteen gegoogled, want ja dit boek moèt ik natuurlijk zelf hebben! De schrijver is Maggi Mc Cornick Gordon en ik zag bij Bol.com dat het 29,95 kost. Nou, dat vind ik het zeker waard, ook al staan er dingen in die ik best weet of al voor een deel in een ander boek heb staan. Maar er staat genoeg interessants in en ik vind het zo'n mooi verzamelwerk.
Nou ja..., de foto's spreken voor zich, denk ik. Voor mij is het een heel inspirerend boek, maar ook een naslagwerk. 
Ik vond in de bibliotheek nog iets leuks... Een klein lief boekje genaamd "engelen". Een Tilda boekje van Tone Finnanger. 


Ik schrijf even over wat er van haar te lezen valt voor in het boekje.....
Zij is een getalenteerde ontwerper en een expert in teken- en verftechnieken. Ze heeft in Oslo als interieurontwerpster en decorateur gewerkt voor ze verhuisde naar Tonberg om daar haar eigen winkel te openen, Lines Hobby. Ze heeft een herkenbare stijl die populair is bij creatieve mensen van alle leeftijden en bekwaamheden.


En tenslotte nog een "losse flodder" voor de categorie "zuinigheidtips"... Ik haalde zojuist het rooster van het pluizenmagazijn uit de droger - eh..., dat werd hoog tijd... - en bijna verdween de lading in de vuilnisbak..., toen dacht ik opeens: "nee..., dit is mooie vulling voor de kerstballen of voor een amigurumi...!"
Nou dames..., soms ligt de besparing zomaar voor het grijpen!

15 opmerkingen:

 1. Dat dikke boek is inderdaad een echt naslagwerk! Lijkt me zeer de moeite waard om in bezit te hebben. Soms heb je van die boeken. Zo heb ik Het complete Kruissteekboek van Jane Greenoff aangeschaft. Heel mooi vormgegeven en een schat aan steken en patronen. Ook een aanrader.

  Fijne zondag,
  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een handig boek is dit. De foto's zien er ook erg duidelijk uit. Dit boek zal je vast nog vaak gaan inzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat lijkt me ook een heel handig boek. zoiets zou ik dan ook meenmen, maar ik kom eigenlijk nooit bij de bibliotheek. zou het toch eens moeten doen. Dat tilda boekje . ik denk dat marjolein die ook heeft. die engelen die ze maakt vind ik ook zo mooi. over twee weken ga in naar de habdwerkbeurs in Rotterdam en dan wil ik eens gaan kijken of ik een leuk tilda pakket kan vinden. mits het een beetje leuke prijs is.
  Handige tip die je geeft, er zit inderdaad heel veel pluizen in het zeefje van de wasdroger.
  Op zich zou het heel goed bruikbaar zijn
  heb daar nooit zo bij stil gestaan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo mooi boek,zeg,ik zit op een gereserveerd boek van Jan Eaton te wachten bij de bib. als die er is ga ik bij ons ook even rond neuzen ben er al eeuwen niet geweest,tja ik haak alleen nog maar ;-) Dat Tilda boek is ook super, ik hoop dat ze het bij ons ook hebben.Fijne zondag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed boek zeg! Lang leve de bieb. Ik gebruik altijd eindjes van wolletjes als amigurumi vulling :-) Ook héél biologisch-ecologisch-duurzaam verantwoord! Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk dat jullie Bib weer nieuwe handwerkboeken heeft aangeschaft, hier is het hopeloos...... De Bibliothecaresse zegt dat ze er niets in ziet......
  Geniet maar fijn van al dat moois en handigs,
  groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat lijkt zeker een leuk boek! en geinige tip, ik zal die pluizen toch eens gaan bewaren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is een mooi boek duidelijke foto's ook.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een mooie aanwinst van de boeken ik ga ook maar weer eens in de Bieb kijken of er wat nieuws is bijgekomen.De Tilda poppen zien er altijd zo leuk uit vooral de engelen van Marjolein. Ik griezel alleen een beetje van dat pluizenmatje, het ziet er altijd zo stoffig uit, groetjes Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kom nooit meer bij de bieb maar zoals ik het nu zie mis ik dus best wat, alleen mijn probleem is dat ik dit soort boeken altijd zelf wil hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk boek! Ja die hoort dan toch echt bij je verzameling! Begrijp best dat je hem wil hebben! Leuk naslagwerk! De verleiding slaat bij mij ook altijd toe, als ik zoiets zie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Liesbeth.
  Ik verstuur de kaarten,verkopen nog niet gedaan.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw wat een boek! Om hebberig van te worden....
  Enne al geprobeerd om de inhoud van het pluizenfilter als vulling te gebruiken?
  Als het wat is ga ik het zeker gebruiken...
  groetjes, Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het boek ziet er inderdaad geweldig uit!
  Ik ga zelf nooit naar een bieb omdat ik het te duur vind, maar je hebt wel een paar hele mooie boeken te pakken.

  Groetjes, Kim
  http://trendykim.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hihi, je hebt dezelfde verslaving als ik... Gewoon kijken en lenen bij de bibliotheek... Doe ik ook met heel veel hobbyboeken. Alles kopen past niet binnen m'n budget.

  Bij ons in de bibliotheek hebben ze de vorige druk van dit dikke blauwe boek staan. Daar staat helaas die geweldige aap niet in...

  Bij ons in de bibliotheek kun je trouwens ook aanschafverzoeken doen... Je snapt het vast al...

  Dat doe ik echt heel vaak.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...