Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 19 oktober 2011

Kerstborduurtjes

Het mag dan nog wel 2 maanden duren..., maar ik was de afgelopen dagen toch al lichtelijk in de kerststemming toen ik een paar hele kleine borduurwerkjes wilde gaan afwerken.


Bij de borduurlap zat een Libelle kerstkrant, hier zie je de borduurroosters.. En als je die krant doorbladert..., nou dan heeft de tijd stilgestaan. Ik vond er zoveel leuke dingen in. Ouderwets? Nee hoor, gewoon knus, beetje landelijk en natuurlijk... 


Een aantal van deze afbeeldingen had ik jaren geleden al kant en klaar geborduurd. Ze waren oorspronkelijk bedoeld voor achter een passepartout in een kerstkaart. Nou, daar vond ik ze toch iets te dierbaar voor, dus ik heb geprobeerd er een andere bestemming voor te geven.Ik wilde al heel lang een naaldenmapje maken..Ik ben blij dat ik dit afgewerkt heb. Er is nog één borduurtje over, daar moet ik nog eens goed over verzinnen.. Misschien hebben jullie een idee? Het is die van "vrolijk kerstfeest" (zie bovenste foto), maar ik heb alleen nog maar het kader geborduurd...

Intussen gaat de herfstvakantie best hard... Ik zit al weer op de helft van de dagen. 
Nu ik opeens zo'n stapel tijdschriften en boekjes heb met nieuwe ideeën, kan ik nog wel veel meer tijd gebruiken. Toch houd ik m'n koppie cool hoor.... Gisteravond heb ik heel kritisch alles doorgekeken, overal plaklabeltje bijgedaan wat ik wel "aardig" vond en vanmorgen heb ik een lijst gemaakt van de dingen die ik echt wil maken en ga inscannen. Dat zijn gemiddeld 1 à 2 creaties per tijdschrift.
Maar deze week is en blijft gewoon afmaakweek.

Alleen het boek van de 850 steken (breien-haken-bloemen-iers breiwerk-stolasteken- tunisch haakwerk- guimpe werk - randen..) ... tja dat is een ander verhaal. 
Ik denk er serieus over om een soort haaksteken-gids op de blog te maken, die telkens groeit...
Dan kan iedereen er gebruik van maken en zelf heb ik een manier om te bewaren wat ik wil houden. Het is zo'n oud boek, en allemaal vrij onduidelijke zwart-wit foto's dat ik scannen geen optie vind.
Wordt vervolgd...

14 opmerkingen:

 1. Grappig,dat doe ik ook altijd post-its in de bladen plakken bij dingen die ik wel wil maken.Mooie borduurtjes weer zeg en ik vind de meehaak-deken nog steeds een leuk idee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat zijn ze mooi!!!Voor dat je het weet, is het ook al weer Kerst.
  Een haakstekengids lijkt me een heel goed idee! Dat gaat een mooi naslagwerk worden. Ik haak eigenlijk alleen maar stokjes met hier en daar een paar vasten, dus voor mij zal het erg leerzaam zijn.
  Jij blijft ook wel bezig, hè. Leuk hoor!
  Liefs Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige afwerking, Elizabeth! Daar kan ik nog een hoop van leren! Fijne vakantie verder nog! Ik ben benieuwd wat er nog allemaal zal langskomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk kerstwerkjes en die je over hebt misschien een idee voor op je fotoboek van kerst?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. blijkbaar is je berichtje van gisteren vandaag pas doorgekomen ? want had het nog niet eerder opgemerkt. Die borduurwerkjes heb ik even opgeslagen, altijd leuk om te bewaren.
  en een haaksteken gids of blog ja dat lijkt me super. zit wel een hoop werk in , maar het groeit met de tijd. ben benieuwd hoe je dat gaat opzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke borduurtjes Elisabeth. Het kriebelt wel de kerst dit jaar.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie patroontjes. Die zijn inderdaad veel te mooi voor een gewoon kaartje. Leuk wat je er allemaal van gemaakt hebt. Het laatste patroontje zou je ook kunnen gebruiken in een welkomskrans bij de voordeur om bezoeker een vrolijke kerst te wensen. Een mooie doos voor de kerstkaarten is misschien ook leuk?
  Veel plezier met de afmaakweek.
  Je idee van een haakstekengids vind ik helemaal top. Geweldig idee!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schattige borduurtjes zeg. Leuk dat naaldenboekje en wat ben jij een boffert dat je zo maar bij je zus lekker kon "winkelen". Veel plezier met je buit, we zien wel langskomen wat je er uit maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jij bent echt wel een bezig bijtje zeg ....
  maar wel mooie dingen , en al voor Kerts , zo ver ben ik nog niet ....

  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Erug leuk weer geworden zeg!
  Groetjes monique

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een schattige borduurtjes. Ik weet zo snel geen bestemming voor het laatste borduurtje. Gewoon een lijstje er om heen? Of toch maar een kerstkaart?

  Die haakstekenblog lijkt me een super idee! Ik heb een aantal boeken met een heleboel haaksteken. Toch kon ik me laatst niet vinden in een leuk steekje als vervanging voor de mega saaie stokjes van de princess kate sjaal... Nu weet ik het wel, de star stitch...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow, lieve borduurwerkjes, ik kom al helemaal in de kerstsfeer

  liefs Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldig Elisabeth een stekenblog, lijkt me super handig.
  De borduursels zijn ook weer prachtig.
  Misschien kan je, als het borduursel je dierbaar is, er iets van maken wat je neer kan zetten met kerst in huis, of op een kussen/kleedje...
  Liefs Lieke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prima idee een haakstekenblog daar zal je me dan regelmatig vinden. De borduurtjes zijn erg mooi en je vind vast wel een bestemming.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...