Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

woensdag 26 oktober 2011

Flower loom

Kennen jullie de flower loom? Het is een apparaatje waar je bloemen mee kunt maken. "Loom" betekent o.a. weefgetouw, en als je de pinnetjes en de werkwijze ziet, kun je je daar wel wat bij voorstellen.


Ik had wel eens een foto voorbij zien komen van deze bloemen en het apparaatje, maar ik had er nooit echt aandacht aan besteed. Toen ik vorige week een dagje bij m'n zus was, kwam er doosje uit de kast..., en toen dacht ik "toch maar eens beter kijken wat je daar mee kunt doen.." Ik had ook het idee dat in het boek "Eline's winterhuis" zulke bloemen gebruikt werden, en dat bleek achteraf te kloppen!Er zat een beschrijving in het doosje, maar daar werd ik niet echt wijzer van. Op internet vond ik filmpjes door te zoeken op "flower loom" video. Deze vind ik wel heel duidelijk om te zien.
Er zijn verschillende manieren om te wikkelen, maar ik vind het 't prettigst om een 8-vorm te maken. Je windt altijd de draad om tegenover elkaar liggende pinnetjes, en je schuift steeds een plekje op.


Verder kun je ook kiezen om steeds 3x de draad om dezelfde pinnetjes te winden, maar je kunt ook beginnen met 1x, en dan nog een ronde en tenslotte je 3e ronde te maken. Ik vind dat het middenstuk dan mooier wordt.Een hele duidelijke tutorial vond ik bij Craftstylish. Ze laten het daar heel mooi zien met twee kleuren raffia.
Dat is ook het leuke van deze bloemen; je kunt verschillende materialen gebruiken. Zelf maak ik ze graag in één kleur. Ik ben nu bezig met een aantal bloemen in gebroken wit en in grijs. Maar dat heeft te maken met de bestemming voor deze bloemen...., dat laat ik jullie later nog zien!

22 opmerkingen:

 1. wat enig die bloemen, volgens mij heb ik ook ergens nog zo n apperaatje, ik ga het is even opzoeken, je bent een echt busy bessy hoor. marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey, wat grappig! Heel retro ook :-)
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja,leuk ik heb ook ergens de beschrijving opgeslagen met het idee dat apparaatje ooit aan te schaffen maar de bloemen zijn mooi en aangezien ik nu weer mega veel wol heb,onthouden dus maar weer!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had het in de winkel zien liggen, best grappig.
  Jij hoeft in ieder geval niet meer bloemloos door het leven (voortaan zet jij vast overal bloemen op :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ich glaube das ich sowas hatte noch in der schule..haha
  sieht super aus...

  lieve groetjes,
  kirsten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je dat hier laat zien! Ik heb nog een heel oude versie van het apparaat uit de jaren 70, maar had geen werkomschrijving meer. Pas geleden kreeg ik weer een boek in handen waarin er het een en ander over vermeld wordt, inclusief voorbeelden.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. erg leuk en je kan ze voor zoveel leuke dingen gebruiken.
  Moet toch ook maar eens op zoek.

  groetjes ♥ miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het zo'n handig apparaatje net als dat punnikmolenten waar je het pas over had...Vrijdag ga ik naar de handwerkbeurs in Rotterdam en deze twee apparaatjes heb ik op het verlanglijstje staan., ik zag het pas hier ook al in het handwerkwinkeltje maar toen voorbij laten gaan. maar hij stond nu ook weer in het nieuw boek van Eline. Zo leuk allemaal
  Ooit heeft zoiets vroeger in de Ariadne gestaan alleen heette het anders. Ik weet niet zeker of het systeem hetzelfde is. dat zal ik eens moeten opzoeken. Maar het was wel voor bloemen.
  jou kennende ben je met een combinatie bezig punnik en bloem. ben benieuwd wat je ons de komende tijd nog laat zien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zeg het met bloemen en in die wit en grijstinten lijkt me heel mooi worden, ben benieuwd!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een vrolijke boel. en echt seventies! Ik had vroeger een sprei in oranje/zwart dat was gemaakt met een soortgelijk apparaat. Het was alleen een groter wiel met meer pinnetjes. Mijn moeder heeft het sprei gemaakt. Alle bloemen (oranje) waren met zwart aan elkaar gehaakt. erg mooi, maar ja, zoals zoveel dingen is het in de vuilnis of de kringloop beland in de jaren 80 of 90. Helaas....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ja ik ken ze en dat kan dus voor een echte bloemenweelde gaan zorgen , leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gezellig gezicht, al die flowers. Ik heb er nog nooit iets mee gedaan. Ben benieuwd naar je zwart/wit creaties
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. oo die had ik vroeger ook, ik herken het doosje zelfs... maar ja dat is wel héél lang geleden, wat leuk!! Kan je ze nnog ergens krijgen denk je? Als ik dit zo zie krijg ik er helemaal zin in....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben dat apparaatje ook al eens tegengekomen op een beurs geloof ik. Heel leuk die bloemen die je er mee kan maken. Misschien moet ik er toch ook maar een aanschaffen. Kan er ook nog wel bij ;-)

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Kriebel, kriebel! Wat leuk om te doen.... Dat wil ik ook!

  Ik vind ze echt heel mooi. Ben superbenieuwd naar jouw creaties en wat je er mee gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een vrolijk boeket is er zo ontstaan, zie er erg mooi uit

  BeantwoordenVerwijderen
 17. En nu kun je de bloemetjes buiten gaan zetten!
  Ik ben erg benieuwd wat je plannen met de bloemen zijn!
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wat een schattige bloempjes. Echt heel kleurrijk zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. wat een leuke bloemen, ik heb een tijd geleden behoorlijk wat betaald voor 12 van die raffia bloemen . grappig te zien dta je ze ook zelf kunt maken. ik ben benieuwd wat je met die grijze gaat doen

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Donderdag was ik op de Handwerkbeurs in Rotterdam en daar heb ik zo'n apparaatje gekocht. Je kan daarbij de pennetjes verzetten en zo 4 verschillende maten cirkels maken, maar ook een ster en een vierkant. Ben nu volop aan het experimenteren: zo leuk! Heb al bloemen met wol, raffia en plastic tasjes en ben nog lang niet uitgeprobeerd :-)
  Groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...