Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 18 oktober 2011

"Buit..."

Vandaag ben ik heerlijk een dagje naar m'n zus geweest. Ze woont in Sommelsdijk, dat is zo'n 75 km rijden bij ons vandaan. Ik vind het altijd een heel leuk ritje, eerst een eindje snelweg en dan de Hoekse waard in. Het water over via de Haringvlietbrug en dan nog een stuk provinciale weg...
Jammer dat het vanmorgen zo regende, maar toen ik vanmiddag terug ging, scheen de zon. Nederland is toch best een mooi land, er valt nog genoeg te genieten!

De geborduurde gastendoekjes vielen helemaal in de smaak! Voor het laatste handdoekje, nummer drie, hebben we samen een leuk plannetje bedacht..
Mijn zus is 8 jaar ouder en houdt/hield ook erg van handwerken. Alleen doet ze het momenteel bijna niet meer. Soms wat naaien en borduren. Ze is de laatste jaren heel veel aan het lezen, ook geen verkeerde hobby natuurlijk!
Maar - en nu komt het - ze heeft boven een grote inbouwkast; een waar paradijsje voor me ...
Echt van boven tot onder vol met materiaal en handwerkboeken en tijdschriften....
Nou, vandaag hebben we daar een paar uur zoet gebracht en ik mocht meenemen (lenen) wat ik wilde...


Ik heb het maar even voor jullie uitgestald thuis op de bank... Maar die nieuwsgierige Boofy moest er meteen weer bij... (en ze ligt er nog ... , te slapen ..)


Ik wil al een hele tijd gaan weven, en heb hier een klein weefraampje staan. Dit lijkt me leuk om eens mee te beginnen..


Een boek met 850 brei- en haaksteken. Ik zou nu zo met een mee-haak-deken kunnen beginnen...!


Hele leuke gehaakte mandjes en stijf gemaakt met suikerwater!


Zomaar een bladzijde uit een oude Ariadne..., maar ik vind het super leuk!

Je kunt zomaar uren op de bank doorbrengen met de stapel die ik meegenomen heb. Ik ben van plan om alle leuke dingen in te scannen. En natuurlijk ga ik een aantal dingen op de blog laten zien, zodat ook jullie er allemaal weer van mee kunnen genieten....

15 opmerkingen:

 1. Oh, ik kan me voorstellen dat je daar helemaal blij van wordt, zo veel tijdschriften en handwerkboeken.
  Ooit hoop ik er ook nog eens een paar op de kop te tikken.
  Maar leuk dat je er wat van met ons wilt delen, ik verheug me er nu al op...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, te gek! Hartstikke leuk!! Doe mij ook zo'n zus! :P Ik heb trouwens niks te klagen met mijn eigen zus hoor! Mijn oudste zus gaf mij vorige week ook ineens 17 bollen mooie aubergine kleurige phildar wol waar ze zelf niks meer mee zou gaan doen! Ik was echt enorm blij, en zij had weer wat meer kastruimte :P Veel lees- en handwerkplezier met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke buit. Niet gek dat je daar helemaal blij en vrolijk van wordt. Fijn dat je dat allemaal met ons wilt delen, geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ow heerlijk! Maar goed dat je vakantie hebt ;-)
  Veel snuffel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zo meid jij hebt voorloopig genoeg te doen zie ik wel!! Veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ooohh heerlijk dat is zo leuk om te snuffelen tussen al dat leuks en de ideetjes groeien ter plekke haha.....veel plezier ermee .....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk,hè zo'n buit ben benieuwd wat er allemaal uit die handjes van jou gaat komen.En een meehaakdeken,leuk ik doe mee!!Veel snuffelplezier,gr.Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooh super zo'n stapel tijdschriften! Lekker op de bank, veel ideetjes opdoen en daarna alles uitproberen!!!!
  Een supervakantie lijkt me!
  Veel plezier, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je maakt ons een beetje jaloers met die tijdschriften.. maar ik ben niet ongerust.. wij mogen ook meegenieten!! Een mee-haak-deken lijkt mij ook wel leuk!!
  groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 10. dat vind ik nou ook zo heerlijk op de bank met een stapel oude handwerkbladen. lekker bladeren door de tijd en dat is echt genieten, maar tegelijkertijd ook een beetje frustrerend wetende dat je niet alles tegelijk kan maken haha.
  fijn dat je ons laat meegenieten. :-) ik ben gek op patronen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is inderdaad kwijlen;-)). Wat leuk, al die tijdschriften bij elkaar, echt genieten. En het mooie is, dat wij daar dan ook weer van kunnen genieten. Ik laat me weer verrassen, wat je er allemaal uit gaat maken. Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. grappig, mijn zus is ook 8 jaar ouder dan ik
  en a.s. zondag ga ik naar een vriendin en daar
  kom ik ook meestal weg met een paar tassen vol
  spullen..
  groetjes Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat fijn dat we allemaal mogen meegenieten. Ik moet zeggen dat ik ook wel erg nieuwsgierig word als ik het allemaal zo zie liggen!
  Groetjes monique

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Geweldig...ik heb ook zo'n voorraad.. ik doe er alleen niet zo heel veel mee, moet ik toch eens gaan veranderen. Groetjes Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...