Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 22 november 2021

Vervolg Letitia's Garden

Er is de afgelopen tijd (met tussenpozen) veel gehaakt aan deze deken. Eerst om in te halen wat uitgehaald was, en daarna het vervolg.

Ik laat de delen even afzonderlijk zien.

Het tulpenmotief wordt in de CAL heen en weer gehaakt, de inset mosaic methode. Omdat je afbeeldingen dan langer worden, heb ik er voor gekozen om dit deel juist in overlay te haken. De deken wordt al lang genoeg... Je kunt voor beide methoden gewoon dezelfde schema's gebruiken.


Vervolgens waren de buxusboompjes aan de beurt. Ik vond het nog lastig om het motief goed in het midden te krijgen, maar het is gelukt.


Het grijs in de rand erboven sluit m.i. mooi aan bij het laatste motief, dat ik 'lampionnen' heb genoemd.

Dat was nog een hele klus om daar een goede teltekening van te maken. De lichte kleur moet er uit springen als positieve ruimte, en andersom werkt gewoon gemakkelijker.
Maar het is gelukt. Even baalde ik dat geel nu weer helemaal op was, want ik had graag nog een paar toeren geel gedaan om het licht vanuit de lampionnen te symboliseren. 
Tenslotte de rand! Ik had al gezien dat die gemaakt was met boompjes en vond dat veel te druk bij deze deken. In dit filmpje laat de designer, Rosina Plane, zien hoe zij die maakt.
Ik heb dat ook op die manier gedaan, maar dan wel zonder kleurwisseling.


De deken is zoveel mooier en rustiger geworden dan de eerdere versie die ik haakte en grotendeels weer uithaalde. Ik heb er dus absoluut geen spijt van!Letitia's Garden houd ik zelf en wordt niet verkocht of weg gegeven. Hij gaat gebruikt worden in onze caravan, temeer omdat de kleuren daar zò goed matchen met het interieur en de losse accessoires .
Maar ook omdat ik veel draden aan elkaar heb geknoopt en met dit uitgehaalde garen de deken opnieuw heb gehaakt. Dat wil ik niet bij een deken die ik verkoop.


En dan nog even de hele deken op de foto, vanaf de trap...
Heerlijk dat ie nu af is, vooral de (dubbele) rand was nog een flinke klus!


21 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige deken. De kleuren zijn zo mooi bij elkaar. En wat goed dat je de eerste uitgehaald hebt. Je zou altijd spijt hebben als je dat niet gedaan had. Wat heerlijk om straks in de caravan te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een hele mooie deken geworden, echt een lust voor het oog!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige deken geworden. Zo Hollands het er uit. Als je de lusjes aan de achterzijde niet mooi vindt kun je er altijd nog een lap tegen aan zetten van rekbare stof. Ik heb voor de kleinkinderen ook zo een leuke deken gemaakt. Wafeldoek en aan de achterkant bedrukte rekbare stof. Stond leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie deken is het geworden, ik snap wel dat je hem zelf wilt houden. Niet vanwege de draadjes, maar omdat hij zo mooi is :) Als hij dan qua kleur nog matcht met de spulletjes in de caravan, dan is dat helemaal top. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wauw! Wat een prachtige deken, echt een plaatje om te zien. Ik vind dat je hier enorm trots op mag zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig mooie deken geworden, en zelf houden is ook wel eens fijn.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De deken is prachtig geworden! Mooie kleuren en de voorstellingen zijn zo leuk. Grappig die tulpjes, net echt.
  Nu kan je er straks lekker van genieten in de caravan, want ook in de zomer is het heerlijk om er onder te liggen op een koele dag.
  Hij past ook maar net in de gang gelukkig, want foto's maken is soms lastig als het iets groots is.
  Leuk om iets moois te maken van restjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Diepe buiging, groot applaus! Ik vind de deken schitterend Elizabeth!
  Wat is het een mooie deken geworden, fijn dat hij mee mag in de caravan, hij verdient het om speciaal gebruikt te worden.
  De kleuren en motieven passen heel goed bij elkaar, nogmaals Schitterend met een hoofdletter!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat eeen SCHOONHEID Elizabeth, zoveel prachtige motieven heb je verwerkt
  en toch straalt de deken heel veel rust uit. Heel erg mooi alle kleuren
  die zo fantastisch bij lkaar passen. Echt een sfeermaker in de caravan 👍

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je mond valt open: wát een plaatje is het geworden. Alle moeite is het duidelijk waard geweest! En die rand, ook een prachtige afsluiting van de “ drukke” binnenkant. Lekker gaan gebruiken in de caravan…

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat is het een prachtige deken geworden, ondanks de tegenslagen is het een plaatje geworden. Mooi die rustige rand er om heen. Daar gaan jullie heel veel plezier van beleven in de caravan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig! Wat een mooi geheel. En wat leuk dat je deze zelf houdt en dat de deken dan steeds mee mag op vakantie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wow dat is een mooie geworden !!!! ik snap dat je hem lekker zelf houd ook wel eens fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Schitterende deken, wat zal je daar een plezier van hebben in de caravan.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hij is zo mooi geworden, echt goed dat je hem uitgehaald hebt.
  De kleuren matchen nu zo mooi bij elkaar. En de rand is veel mooier in effen kleur.
  Het zou anders het hele effect van de deken weghalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh, wat is 'ie prachtig geworden! Wat zul je blij zijn dat je de eerste versie hebt uitgehaald. En de rand vind ik zo erg mooi, dat zou inderdaad veel te druk zijn geworden. Ik begrijp de reden waarom je hem niet wilt verkopen, maar al had je geen enkele reden, die is toch gewoon te mooi om weg te doen?! Wat zal de deken leuk staan in de caravan, je zou haast hopen dat het weer voorjaar is, en jullie erop uit kunnen gaan met de caravan.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wow, hij is echt super mooi geworden! Daar zitten heel wat uurtjes in, maar de moeite waard, super mooi, de patronen, de kleuren... super!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...