Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 9 februari 2021

Sneeuw

Laat ik ook maar een sneeuwbericht maken .... Iedereen doet het, en het is zò leuk om te zien hoe mooi de sneeuw alles betovert...
En dan doe ik meteen 2 vliegen in één klap. Want n.a.v. 10 jaar bloggen ben ik jullie nog een paar dingetjes 'schuldig'. (Hoe woon je en hoe ziet je dag eruit...)


Na een lange sneeuwnacht viel er zondag overdag nog steeds sneeuw. Deze foto maakte ik vanuit het raam aan de achterkant van ons huis.


En dit is dan de achterkant van ons huis met de aangebouwde veranda en garage. De foto is genomen vanuit de kleine boomgaard. Achter de boomgaard staat de schuur met daarnaast de ren en het kippenhok. Daar maakte ik vanmorgen deze foto van:


Oh, die kippen... ik vind het zò zielig in die kou. Maar toch schijnen ze er goed tegen te kunnen mits er geen tocht is, ze steeds vers water krijgen en je de kam en lellen zo nodig invet met vaseline.


We hebben wollen dekens over het hok gelegd en DH heeft ze geïsoleerd met sneeuw. Voor het hok is een tijdelijk extra portaal gemaakt, maar eigenlijk komen ze niet naar beneden.
Na een nacht is het water natuurlijk helemaal bevroren, dus ik bracht ze vanmorgen een vers bakje...


Vanuit het leghok kan ik nu e.e.a. strooien en neerzetten voor de kipjes. En dat doe ik een keer of 4 per dag. Vooral de doorgesneden druifjes zijn ze gek op. Op de foto krijgen ze nog wat aardappelrestjes van gisteren.


Gisteravond hadden we ook nog een klusje te doen, althans... DH nam het voor zijn rekening. Het is een slechte foto (genomen vanuit het keukenraam en je ziet de spiegeling nog van de fluitketel en de pan in het glas), maar als je goed kijkt zie je twee witten apparaten staan; de buitenkoelkast en de vriezer. Dat kon tot nu toe goed, maar nu het zò koud is, werken ze niet goed meer. 
Ze werden dus allebei verplaatst naar de garage en gelukkig werken ze weer naar behoren. Ik had juist een heleboel ingeslagen vorige week...


En terwijl DH druk bezig was, genoot ik van de warmte en het uitzicht buiten. Hierboven het zich op de achtertuin, direct vanuit de kamer. Er brandt geen vuurtje bij het trapje hoor, het is de spiegeling...


van onze houtkachel, die we nu met dit extreme weer elke avond branden. Overdag hoeft het van mij niet zo warm, maar 's avonds is het wel aangenaaam.













De lichtjes in de verte zijn van de auto's op de A-15, die achter het weiland ligt. Altijd leuk om naar te kijken, maar nu is het 's avonds bijzonder rustig.


Deze foto is van zondag en dit is dus het huis waar wij wonen. We maken geen paadjes en laten de sneeuw bewust liggen. Gewoon omdat we dat mooi vinden, maar ook omdat er anders een ophoping komt en een blubberbende die ook weer gladheid oplevert. 
De brievenbus is helemaal vooraan de weg, dus 'no problem' voor de postbode. 

De dagen verlopen wat anders dan normaal in deze winter- en sneeuwperiode. Meestal sta ik vroeg op, maar nu is het toch wel een uur of half 8. Na het ontbijt (altijd een boterham met kaas en een sterke bak koffie) ga ik douchen en aankleden en dan opruimen en huishoudelijke klusjes doen. Of juist andersom... Om een uur of 10 koffie en daarna kan het wat variéren van dag tot dag... even wat creatiefs doen, waaronder ook blogberichten schrijven en foto's maken, of een vriendin op bezoek krijgen of naar iemand toe gaan, boodschappen halen, of iets extra's doen in het HH.
Om 12 uur een paar lekkere boterhammen en daarna houd ik siësta. 
's Middags een rondje buiten; afval in de containers doen, de post halen, langs de kippen... Meestal gaan de poezen ook mee en dan dollen we wat.



De tweede helft van de middag zit ik meestal te knutselen of te handwerken en dan is het om kwart over 5 weer tijd om voor de warme maaltijd te gaan zorgen. Meestal eten we om een uur of 6 en voor de rest doen we 's avonds niet zoveel meer. DH maakt lange dagen in de winter, soms gaat hij na het eten nog even buiten iets doen. Maar zodra het langer licht wordt en de lente zich aankondigt, verandert dat en zijn we vaak buiten bezig in de tuin of bij de schuur of ... nou ja, zoveel te doen buiten!

Onze kinderen komen ook vaak langs en daar genieten we van. Altijd weer leuk om over en weer te praten over de dingetjes van het leven.
En vaak kunnen we elkaar helpen. 

Tja, en over Guus kom ik natuurlijke niet uitgepraat, dus daar begin ik maar niet aan...
Nog een paar weekjes, en dan hoopt hij grote broer te worden!


23 opmerkingen:

  1. Wat een gezellig blogje !!! kippen hebben we niet ( meer) maar wie weet ooit, nu voeren we de vogels en er komen hele mooie exemplaren langs Gister zat ik dus op wacht voor het raam en flink stoeien met de camera :)))) Ik heb net wat boodschappen gedaan met de fiets maar wel lopend. Tja met 2 jongens nog thuis gaat er flink wat door met dit koude weer. Maar lekker weer thuis met de houtkachel flink aan broodje voor de kachel om te rijzen ach ik vermaak me ook wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er prachtig uit de natuur in jullie tuin met de ongerepte sneeuw. Ach, de kipjes deels insmeren met vaseline, vraag me af of ze dat leuk vinden :-)
    Vreemd.... de vriezer die het niet goed doet in de vrieskou... je zou toch zeggen dat ie dan makkelijker vriest met minder stroom, want het is al koud.
    Jullie wonen prachtig, wel veel werkzaamheden natuurlijk, vooral in de zomer als alles groeit en bloeit.
    Mijn "10-jaar-blogverhaaltjes-wens" is nog niet gehonoreerd, maar misschien komt dat later wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is een heel technisch verhaal Floor, over die vriezer buiten met extreme kou.
      En die foto houd je echt nog tegoed!

      Verwijderen
  3. Wat een mooie inkijk op jullie leven. Prachtige foto's met al die sneeuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een paradijsje en zoals jij dat opschrijft! Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie en gezellige sneeuw/winterse foto’s.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige foto's, jullie wonen daar mooi! ��
    Over die vriezer; wij hebben ook een koelkastje/vriezer in het hok staan( gebruiken we af en toe) en die deed het ook niet in de winter een paar jaar geleden. Het brood bevroor niet.Ik heb een monteur laten komen, maar die wist het gelijk. Maar mw. het is hier te koud daarom werkt hij niet goed. Klopt, want later deed hij t weer prima.
    Groet, Angela

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuk verhaal om te lezen.
    Mooie foto's maakte je.
    Leuk he, kipjes. Wij hebben ze ook gehad, maar toen ze uiteindelijk bloedluis kregen en we dat niet konden verhelpen hebben we ze weg gedaan.
    Maar ik vind kipjes echt 1 van de leukste boerderij dierten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jullie wonen mooi, en met zo'n witte wereld helemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ja, als het buiten vriest, raakt die buitenvriezer en -koelkast van slag :-)
    Prachtig, jullie plekje!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jullie hebben zo'n fijn plekje, zoveel beter dan waar jullie eerst woonden, ik ken die verhalen van je nog wel, haha.
    Je hebt heel mooie foto's toegevoegd, het ziet er super uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk die sneeuw, behalve de ongemakken. Vriezer en koelkast heb je nu buiten, haha. Maar het kan beter droog staan. Mooi lijkt het zo. Mag zo blijven en als het weg moet, dan in 1 x, vanwege de troep, vooral op straat. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat leuk om te lezen en wat wonen jullie daar mooi, zo vrij, prachtig hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. PRACHTIG, het is gewoon een paradijs bij jullie, welke kant je ook bekijkt
    het is overal een fantastisch uitzicht. Zo mooi de maagdelijke sneeuwmassa,
    je hebt er erg mooie foto's van gemaakt, ik klikte ze groot en het voelde
    alsof ik even bij je op bezoek was.
    Geniet nog volop van het goddelijke aanzien van jullie omgeving......

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat wonen jullie mooi. Wat mij direct op viel was die prachtige heg, beuken neem ik aan. Jullie wonen echt 'buiten' en dan is er altijd wat de doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een mooi plekje om te wonen en te werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heerlijk zo'n digitaal 'rondje om'. De foto's zijn heel mooi, stiekem ben ik wel een beetje jaloers op zo'n dik pak sneeuw (bij ons is het ook wit hoor, maar er is minder gevallen en het meeste is verblazen dus we hebben niet van die mooie witte pakken op hagen, struiken enz).
    De kippetjes zijn lekker toegedekt, lief dat je ze een paar keer per dag bezoekt en als je ze dan steeds wat lekkers brengt, gaan ze straks de winter nog missen ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een heerlijke blog. Wat wonen jullie prachtig en op een mooie plek. Geniet verder van deze dingen. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat leuk dat je ons laat mee genieten met de prachtige plek waar jullie nu wonen.
    Hoe anders waren jou blogjes die je plaatste toen je nog in het ander huis woonde.
    Jullie hebben echt een goed keus gemaakt.
    Gezellig hoor die houtkachel en ik kan mij voorstellen dat de kinderen en Guus graag langskomen.
    En weet je waar ik stiekem jaloers op ben zijn de kippetjes.
    Zal hier eens het idee lanceren, wie weet wordt het wat.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mooi hè die witte wonderwereld! Jullie wonen prachtig en wat worden de kipjes verwend, druifjes nogal liefst!
    Natuurlijk raak je niet uitgepraat over Guus, die geniet van de sneeuw, de kinderen hebben hier gisteren geschaatst op de ijsbaan.
    Door de sneeuw is ons ritme van de dag iets anders, maar genieten doen we hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat wonen jullie daar prachtig! Nu zeker in de sneeuw, anders ook natuurlijk! De kippen worden goed verzorgd en jullie huis ziet er ook al zo mooi uit. Dat je zoveel kan vertellen over Guus snap ik, hier gaat het net zo met Liene. En hoe leuk dat je binnenkort weer oma wordt, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat wonen jullie daar prachtig zeg. Lekker ruim en mooie uitzichten. Arme kipjes zo in de kou. Leuk ook om te lezen wat je zoal doet op een dag. En die Guus is een schat, heerlijk hè, zo’n kleinzoon.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...