Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 10 april 2014

Randje per week

Vol bewondering zie ik heel wat lapjes voorbij komen van dames die elke week hun randjes netjes af hebben.... Oh, wat een mooie uitvoeringen zitten daar bij.Zelf loop ik een beetje achter, maar dat hindert niet. Ik kan af en toe er iets aan doen, en daar ben ik lang blij om. Niet te lang achter elkaar en met goed licht, dan lukt het wel.

Eind februari liet ik hier t/m randje 18 zien. Inmiddels ben ik bij randje 25 en 26 aangekomen. Meestal doe ik geen 2 randjes tegelijk, maar omdat ik voor 25 een vrij lichte kleur heb gekozen kan ik die alleen maar in optimale omstandigheden borduren.
Vol verbazing kijk ik iedere week weer naar de nieuwe randjes! Wat een mogelijkheden en combinaties zijn er toch. En zo bijzonder dat alle randjes van historische lapjes komen.
Wat is er vroeger toch veel geborduurd!
15 opmerkingen:

 1. Jouw eigen randjes worden ook prachtig. Dus met borduren is het net als met haken: voor sommige kleuren heb je absoluut goed licht nodig.

  Veel borduurplezier, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi randjes weer, het is inderdaad zo leuk om alle verschillende lapjes en randjes te zien. We zijn even ver, ik heb ook net randje 23 en 24 af.
  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon rustig doorgaan met de randjes. Ze zijn leuk hoor en met plezier er aan werken is belangrijk.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jouw randjes vind ik erg mooi met die subtiele kleuren. Ga gewoon door in je eigen tempo. Ja, er wordt en werd wat af geborduurd. Zo veel verschillende mogelijkheden. Ik vind het prachtig, maar begin er niet aan, want ik beperk me tot een paar technieken.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie randjes maak je Elizabeth en de kleuren zijn ook zo mooi!
  Doe het gewoon wanneer je het uitkomt, geen haast maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Elizabeth, de kleuren van je randjes zijn mooi, ingetogen. Met het klimmen der jaren wordt licht steeds belangrijker. Daglichtlampen helpen wel. Ook ik stem mijn activiteiten aan het licht af. Zolang het plezier overheerst is er niets aan de hand. Dan duurt iets maar langer, het is geen wedstrijd. Lekker eigen tempo. Veel plezier.
  Groet,
  Dientje (dientjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het wordt heel mooi in deze kleuren. En je weet het: Rustig aan dan breekt het lijntje niet.
  Ik zie dat sommige dames er ook van die mooie dingen tussen borduren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze worden mooi, Elizabeth!!
  Ik ben nog steeds bij randje 18 geloof ik... Heb de laatste tijd niet veel tijd voor borduren.... Moeders ging even voor!!
  Vandaag een fijne dag gehad bij mams!! Heerlijk!! Hoewel er wel zorgen zijn w.b. de gezondheid... daarom was ik er ook vandaag om een en ander te regelen... Maar tóch een fijne dag gehad met elkaar!!
  Zit nu nog een beetje 'bij' te komen....
  Gaat het met jou weer een beetje de goede kant op? Kalm aan doen hoor!!!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik blijf genieten van je kleurcombinaties!
  En wat dan nog als je 'achterop bent bij de rest'? het is geen wedstrijd toch? Je kan het lekker in je eigen tempo doen, dus wanneer het licht het toe laat én jij jezelf ook ;-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja wat zien die lapjes er toch allemaal prachtig uit he, ieder op z'n eigen manier geborduurd !
  En wat heerlijk om het af en toe even op te pakken !

  Groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat gebruik je prachtige kleurtjes voor je randjes, Elizabeth. Fijn dat je toch weer gedoseerd kunt borduren. En... 't is geen wedstrijd hoor.
  Alles met mate, dat houd je het langst vol. (uitspraak van mijn wijze moedertje, en o wat had ze vaak [altijd, eigenlijk] gelijk)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het erg mooi in deze kleuren. Doe gewoon je eigen tempo.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gorgeous embroidery !!!
  Have a shinny weekend !
  Thanks for your visit !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het geeft toch niet dat je wat achterop bent? Dit haal je best nog wel eens in. Je gebruikt heel mooie kleuren. Het is al goed dat je kan borduren, rustigaan, dan breekt het lijntje niet, luister naar je lichaam en doe waar je je goed bij voelt.
  Lieve groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind de kleuren die je gebruikt zo mooi en rustig. Je bent best al ver en och wat maakt het uit als je er wat langer over doet.
  Dank je wel voor de tip om op de ondergrond ook het mandje te tekenen. Gek hè, dat ik daar zelf niet aan had gedacht. Voor de framed flowers doe ik het wel :-), zal wel komen omdat ik nog niet zoveel ervaring heb ;-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...