Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 9 juli 2022

Ongewenste volgers Instagram

Het speelt al een tijdje, en ik waag er maar eens een blogberichtje aan.
Zodra ik wat meer plaats op Instagram, duiken er opeens van die figuren op die je foto's overdreven vaak gaan liken of meteen volger worden en je pardoes een privé bericht sturen.
Zelf hebben ze maar weinig berichten staan, of ze hebben een privé account.
En het zijn altijd mannen, uit Amerika meestal...



Ik snapte eerst werkelijk niet hoe dit kon en kwam. Het helpt wel om mijn profielfoto weg te halen en daar voor in de plaats een plaatje van een prikcactus te plaatsen. Maar ik wil gewoon mijn profielfoto!
Daar is toch niets mis mee? Er zijn zoveel dames die een foto van zichzelf hebben staan op Instagram.




Deze 'plotselinge' volgers hebben vaak zelf maar een paar berichten, of ze hebben een aantal stoere foto's die niets van doen hebben met de onderwerpen waar ik iets over plaats.
Dus wat deed ik altijd? Handmatig zo'n volger verwijderen... daar blijken ze niks van te merken, want ze krijgen er geen bericht van. 
Een enkeling is hardnekkig en probeert het een paar dagen achter elkaar. Waarop ik hem vervolgens blokkeer.
Wie zomaar een privé bericht stuurt (en je wil niet weten wat daar soms in staat), blokkeer ik meteen.

Ik vraag me dus af, of jullie daar ook last van hebben....

Maar deze week loopt het werkelijk de spuigaten uit en overweeg ik zelfs een varken als profielfoto te plaatsen!
Inmiddels ben ik al wel op zoek gegaan naar informatie. Want ja, je kunt werkelijk alles vinden via Google...
Het blijken dus vaak bot's te zijn (robot gestuurde programmaatjes), die erop uit zijn om veel volgers te krijgen. Ze vinden je via hashtags of gebruikte woorden.
Het is nl. zo dat gebruikers van Instagram volgers en likes kopen! 
Toen ik dit las, kon ik me er eerst niets bij voorstellen. Waarom zou je dat willen? Mensen die helemaal niet geïnteresseerd zijn in wat je laat zien?



Nou, het aantal volgers boeit mij niet zo hoor. Ik vind het leuk als mensen oprecht belangstelling hebben en als ik mee doe met een challenge, kijk ik graag naar wat anderen hebben gemaakt.

De nepvolgers blijf ik verwijderen. Dat is belangrijk omdat Instagram volgens een algoritme werkt. Daardoor ziet maar een klein aantal volgers de berichten die ik plaats en dan heb ik het liefst dat dit de mensen zijn die echt geïnteresseerd zijn.

Hebben jullie er ook last van?

19 opmerkingen:

  1. Ja, ik heb dat ook. Het zijn altijd mannen. Ze laten voornamelijk foto's van zich zelf zien. Ik heb nog geen berichten van ze gekregen, dat niet. Ik blokkeer ze onmiddellijk. En ga over tot de orde van de dag

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dat heb ik ook. Zowel op mijn openbare account, waar ze dus meteen volger zijn, als op mijn privéaccount, waar ze toestemming moeten krijgen van mij. En hoeveel en wanneer ik er meer last van heb, heeft niet zoveel te maken met mijn activiteiten op Instagram. Dit zijn bots met gestolen (profiel)foto's. Let maar eens op, het zijn vaak dezelfde foto's die voorbij komen. Vaak worden ze geplaatst door personen uit bijvoorbeeld Afrika. Ik verwijder ze niet zomaar, maar rapporteer ze en blokkeer ze meteen.
    Het is vooral heel irritant!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor je goeie tip! Ik ga het ook rapporteren...

      Verwijderen
  3. Klopt heb ik ook gelijk verwijderen maar ik krijg nu ook veel mail en smsjes van track en trace wat allemaal spam is let dus ook goed op in je mailboxen niet openen als je het niet vertrouwd

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou, eerst kreeg ik zelfs met foto's van meisjes die bijna bloot zijn 😱 tegenwoordig mannen meestal uit het leger 🤔 Vanaf het begin dat ik ze kreeg heb ik geprobeerd ze te rapporteren en natuurlijk blokkeer ik ze gelijk. Maar rapporteren daar ben ik mee gestopt wantdan kreeg ik mailtjes van Instagram dat het niet kan? Of dat het normale mensen zijn? 🤪 Nu blokkeer ik ze gelijk👍😏 Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat rapporteren gaat niet simpel. Er wordt van alles gevraagd.. Ik ga ook over tot meteen blokkeren, ben er goed klaar mee!

      Verwijderen
  5. Er worden volgers gekocht door Instagrammers omdat wanneer men een hoog aantal volgers heeft, men in aanmerking komt voor reclame en samenwerkingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Weer een reden om niet aan de Instagram te gaan voor mij lees ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Sommige mensen die op Insta zitten zijn reuze trots als ze kunnen melden dat ze 120.000 volgers hebben of zoiets. Dan tel je blijkbaar pas mee.
    Maar die volgers zijn dus lang niet allemaal echt, en zelfs gekocht.
    Waar zijn ze toch mee bezig om zich belangrijk te voelen... :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ellendig. Ik zit niet op instagram, dus kan je niet helpen. Mijn ergernis is nog steeds dat het zo lastig is om te reageren bij Google. Lukt altijd uiteindelijk wel, maar er zit geen enkele logica in.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Op Facebook krijg ik wel eens ongewenste reacties van vreemde mannen, op Insta valt het wel mee. Af en toe een reactie waar ik niet op in ga. Ik heb op Insta m'n logo als profielfoto, misschien scheelt dat. En inderdaad: dat je volgers gaat kopen, wat een onzin! Daar begin ik ook niet aan. Ik doe gewoon wat ik leuk vind en ongewenste lieden zou ik ook gewoon blokkeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik doe niet veel met Insta, ondervind dus geen last. Heb het wel een tijd bij de blogs gehad en daar ook een aantal volgers waarbij ik twijfels had. Groet en fijn weekend, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dit is poging nummer twee.

    Ik krijg dat soort verzoeken (nog) niet. Mijn account foto is een vlinder, dus misschien is dat ook de reden of ze hebben me nog niet gevonden. Maar ik blokkeer wel waar nodig is. Ik volg ook niet direct terug. Het moet passend zijn bij wat ik leuk vind.
    Wat ik wel irritant vind op instagram, dat als je iets geplaatst hebt dat sommige reageren met ‘send me DM en dan hun instagramsitenaam’. Of dat nu echt een promotiesite is, weet ik niet. Ik reageer daar dan ook niet op. Daarvoor zet ik niet mijn tekeningen/schilderijen op instagram.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jeetje wat irritant zoiets, zelf zit ik niet op Instagram en ben dat ook niet van plan.
    Maar als ik dit nu lees weet ik zeker dat ik er nooit aan begin.
    En als ik de reactie's zo lees denk ik dat bijna iedereen er last van heeft.
    En dat sommige ook nog priveberichten gaan sturen, walgelijk!!!
    Hoop voor je dat het een keertje stopt, want constant blokkeren haalt de lol
    er wel vanaf af om met plezier je foto's te plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Okay, heeeeel hard afkloppen, maar ik heb dit nog niet meegemaakt. Heb 2 eigen accounts en eentje van mijn werk op Instagram, geen van 3 geeft tot nu toe problemen, en ik hoop echt dat dat zo blijft, want als ik het zo lees, is dit uitermate vervelend. Nou, maar gauw weer over tot de orde van de dag, lekker je tuin in met een handwerkje 😊🌻

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heb ik dus ook, direct blokkeren en volger verwijderen!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een ellende allemaal en het kost je volgens mij ook nog eens een hoop tijd. Hoop dat er snel een eind aan komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hiermee kan ik niet helpen, maar het motiveert me wel om een "ouderwetse" blog te blijven gebruiken waar ik absoluut geen geld mee wil verdienen. Soms is er een vreemde reactie, die ik snel verwijder. Ik begrijp dat jij ook geen belangstelling hebt voor niet-relevante volgers. Het enige dat je kan doen is blokkeren. Vervelend blijft het wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ja, ook ik heb regelmatig van dit soort nieuwe volgers, die ik dus meteen blokkeer. Verder besteed ik er niet zoveel aandacht aan. Meestal zijn het mannen, maar ook wel accounts van Etsy winkels ofzo.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...