Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 31 december 2021

Rolodex Z-kaartjes

Oh..., vandaag dus echt de àllerlaatste aflevering van de alfabetchallenge 2021 met de kaartjes van de letter Z. De meeste ideeën komen weer van de andere deelnemers!


Ik begin maar met de Zanglijster die Albèrtje liet zien. Het hele jaar door trakteert ze ons al op de meest mooie foto's van allerlei vogels en ik ben best een beetje jaloers op het feit dat ze er zoveel van weet en er steeds op uit trekt...
De foto van de ondergaande zon heb ik niet zelf gemaakt, maar komt uit een tijdschrift. Ik vind een ondergaande zon nòg mooier dan een opgaande zon, en we kunnen er vanaf ons plekje vaak van genieten.



Albèrtje had nog een tweede woord met een Z en dat was zingen. En ook Céline had voor dat woord gekozen. Ik heb er maar een eigen draai aan gegeven...
En wat te denken van het woord Zomaar? Het was Annemarie die ons het hele jaar al met haar dichtkunsten verraste, maar nu op het eind van het alfabet ook nog eens levenskunst verpakte met al die schijnbaar toevallige dingen die je op een dag kunt ontmoeten maar waar je ook òog voor moet hebben om ze op waarde te kunnen schatten!



Ik kwam nog een woord tekort voor één zijde van de kaartjes en besloot voor Zalm te kiezen. Op tweede kerstdag gingen we bij onze oudste zoon eten en zij hadden het hoofdgerecht gemaakt. En je raadt het al; het was deze overheerlijke gevulde zalm met crème fraîche en spinazie.
Conny heb ik dit jaar leren kennen als iemand die op een prachtige manier onderwerpen en gevoelens kan uitbeelden in een collage en vorige week deed ze dat n.a.v. het woord Zee. Je moet echt even gaan kijken hoor als je dit nog niet hebt gedaan...., zo mooi!



Waar komt die Zebra toch vandaan? Tja, ik kwam die een keertje tegen bij lettervoorbeelden voor kinderen en ik vond hem zo leuk. Dus ik heb geprobeerd om hem na te tekenen....
Maar Zigzag werd gekozen door Annet (zij liet prachtige labels zien) en Josephine (met een zigzag collage) en ik vind dit een keigoed Z-woord. Dus maakte ik er graag nog een eigen interpretatie van.



Akkelien had een heel aantal handwerken gevonden met de letter Z, maar kondigde al aan om vandaag een gehaakte Zonnebloem te laten zien, en ze zal vast ook wel weer het patroon erbij geven. Hoe leuk is dat..., ze heeft het hele alfabet in bloemen gehaakt! 
Ik vond het wel leuk om nog zonnebloemen te tekenen en ik hoop ze komend jaar weer te gaan zaaien, want dat blijft toch wel heel leuk.
En tenslotte nog een kaartje met verschillende Zentangles, het onderwerp waar ik vorige week zelf mee aan de slag ging. Ik schreef toen al dat een zentangle verschilt van een doodle. Zentangles vragen veel concentratie en dat heb ik dus ook weer gemerkt bij het maken van dit kaartje...



Zo..., en nu zit het er op! Ik heb gemerkt dat jullie wel benieuwd zijn naar de 'volle'  Rolodex met alle gemaakte kaartjes en ik heb mijn best gedaan om er wat foto's van te maken en heb er een collage van gemaakt.

Niet iedereen maakt in de even week een extra blogpost voor Crea 2021, maar hieronder het lijstje van de deelnemende dames:

14 opmerkingen:

  1. Je hebt er weer wat moois van gemaakt, je Rolodex is goed gevuld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke afsluiting van het alfabet. Ik heb er van genoten. Fijne jaarwisseling !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heb je een fijne verzameling gemaakt van de afgelopen week. Mooi zoals je beschrijft hoe iedere blogster te werk is gegaan.
    Je Rolodex vind ik er zo 'lekker' uitzien! Vroeger, toen ik nog op de bank werkte, had ik ook een Rolodex en die werkte het fijnst als ie aardig vol zat. Het ronddraaien van al die kaartjes vond ik iedere keer weer een mooi gezicht en mooi geluid. Dat geluid zal bij jou Rolodex anders zijn, maar daarvoor in de plaats worden de ogen heerlijk verwend met mooie plaatjes en materialen. Het moet een plezier zijn om de Rolodex te draaien. Je Rolodexcollage geeft mooi weer hoe je verzameling er nu uitziet!
    Nog steeds ben ik op zoek naar een oude Rolodex, maar daar moet ik waarschijnlijk zomaar eens tegenaan lopen. Voorlopig heb ik in ieder geval reuze genoten van de jouwe!
    Fijne avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig ook deze laatste bijdrage van jou. We gaan het alfabet missen. Het was erg inspirerend om te zien en er aan mee te doen. Goede jaarwisseling gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie afsluiting heb je gemaakt voor je rolodexkaartjes. Ik geniet altijd van je blogjes, maar van de challenge blogjes heb ik extra genoten. Ik heb het al eerder gezegd, maar doe het nog eens, want ik vind het zo knap hoe creatief je bent en wat voor mooie dingen je maakt. Dank je wel voor het meegenieten en ik wens je een fijne jaarwisseling.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat was dit een leuke challenge, ik heb erg genoten van het meedoen én van het lezen en bekijken wat iedereen bedacht had. Jouw blogs over de Rolodex-kaartjes waren ook iedere keer een prachtige samenvatting.
    Vandaag ontdekte ik eigenlijk pas dat er geen vervolg komt wat jullie betreft. Jammer en ook heel begrijpelijk. Bedankt voor het organiseren, drie jaar lang!
    Goede jaarwisseling gewenst en graag tot blogs in 2022!
    Veel liefs,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Met je rolodexkaartjes heb je een mooi overzicht van het jaar gemaakt. Zo knap dat je dit tot het einde hebt weten vol te houden. Heel erg bedankt voor 3 jaar crea. Ik vond het heel leuk om elke week uitgedaagd te worden om iets te verzinnen. Goede jaarwisseling en tot 2022.
    groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtig deze verzameling eb wat was het een leuk alfabet.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie afsluiting van deze leuk challenge. Ook ik probeer ieder jaar zonnebloemen te zaaien. Dit jaar heb ik de mooiste bewaard voor volgend jaar, de rest heb ik laten staan voor de vogeltjes. Die zijn er erg blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een mooie verzameling. Ik heb ervan genoten. Op naar 2022.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat leuk die heerlijk gevulde kaartenmolen op de collage te zien Elizabeth,
    heel uitnodigend lijkt me om daar regelmatig even mee te draaien.
    Heb het heel leuk gevonden om steeds alle Rolodex uitwerkingen te
    bewonderen, en je bent daar zeker zeer goed in geslaagd!!!

    ***************OP naar een heel mooi en creatief 2022***********

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zijn allemaal weer mooi. "Zon", dat ik daar nou niet aan heb gedacht, dat is natuurlijk het mooiste woord bij de Z, omdat ik zo blij word van de zon.
    Je hebt een mooi aandenken aan dit jaar, helemaal vol met mooie kaartjes, dat blijft genieten.
    Wens je veel creativiteit en gezondheid in 2022.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooi Elizabeth om je gevulde Rolodex in een collage te zien.
    Een mooi alfabet, waar je nog vaak op terug gaat kijken stel ik me zo voor.
    Ben benieuwd wat we in het nieuwe jaar weer allemaal aan creativiteit van je gaan zien.
    Wens je een goed en gezond 2022.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jij bent een onuitputbare bron van creativiteit. Voor en en de jouwen een mooi 2022.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...