Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zondag 19 december 2021

4e Adventszondag

Ik ga maar verder waar ik vorige week ben gebleven...Dag 16 stond 'Peace' centraal en ik wilde iets maken met de duif als christelijk symbool van de vrede.
Het hele jaar door bewaar ik sfeervolle achtergronden en ik had het nu dus voor het kiezen. De duif is als vorm uitgeknipt en op de rechterpagina geplakt.
In de voorraad gelli prints zat een vel met de goede kleuren en ik schreef daar met mijn witte Posca pen
de tekst op. 
Dag 17 gaat over 'Promise'/ belofte ... 
Ik merk dat het na 3 jaar soms lastig is om weer een originele invulling te geven aan de woorden die elk jaar terug komen, zo ook met 'promise' en een aantal van de volgende kernwoorden!
Regelmatig pak ik het boekje van vorig jaar erbij en dan is het toch ook weer leuk om te zien wat er toen gemaakt is. 
De afbeelding met de bloemen en tekst vond ik op internet en de achtergrond (scrapvel) zocht ik erbij.
Ik stoei ook graag met andere indelingen en deze keer kwam de afbeelding centraal in het midden en wilde ik niet al te veel afleiding door toevoegingen. Vandaar dat de tekst alleen onderaan en klein geschreven is met een zwarte balpen.
'Rejoice'/ blij zijn& verheugen is het onderwerp van dag 18, eveneens een herhaling van vorig jaar. Het gaat hier om de Lofzang van Maria, waarin ze over de grootheid van God zingt, en woorden en citaten uit het Oude Testament gebruikt. 
Deze Lofzang is bekend geworden als het Magnificat en daar is heel veel mooie muziek op gecomponeerd. Op de rechter bladzijde zo'n oud stuk muziek dat ik op internet vond.
Verder vond ik daar ook een prachtige tekening waarop naast Maria een groot gedeelte van Lukas 1 is uitgebeeld. 


Het kernwoord van dag 19 is 'Prepare'/bereiden... Ik dacht meteen terug aan vorig jaar en had nog scherp wat ik toen maakte: 


Zelfs de bijbelteksten die voor dit jaar op het overzicht staan, zijn precies dezelfde. Ik vond het even heel lastig om iets te bedenken waarmee ik recht zou doen aan het onderwerp!
Het gaat hier om de figuur van Johannes de Doper, die de opdracht heeft om de mensen te gaan vertellen over de komst van Jezus. 
Zoekend en bladerend in de stapel plaatmateriaal vond ik toch iets bruikbaars, en al is het in een heel andere stijl..., ik denk toch dat het wel kan.


De afbeelding links komt uit een agenda en ik vond die pijl wel sprekend. De bergen en de boompjes zaten een keer bij de Flow. Het zeegroene achtergrondvel was een restje uit de voorraad, exact in deze vorm. 


Dag 20 staat voor Mercy, en dat was echt een lastige! Het betekent genade, vergeving en het Engels kent ook het woord Grace, zie dag 2. Er zijn van die woorden die heel moeilijk kunt uitbeelden en waarbij je het moet hebben van een soort gevoel.
Je ziet het; geen concrete afbeeldingen, maar ik heb het gezocht in vormen en kleuren.Voor de invulling van dag 21 wist ik al meteen welke afbeelding uit wilde gebruiken bij het woord 'Ponder'/ nadenken, overdenken. Al een paar jaar heb ik dit plaatje in de kerstmap zitten en ik heb het ook nog in een kleiner formaat. Het komt uit de Visie van tig jaar geleden. 
Maar toen moest ik nog iets bedenken waarmee ik de layout af kon maken... Rood werd te hard bij het geheel, en toen was er nog een gelli print die mooi kleurde bij de doeken om het kindje.
Washi tape loste het probleem van net te kort op...
Omdat er links tekst op stond die ik niet wilde, kwam daar een cirkel uit een klein overblijfsel van de gelli print.
Het witte papier vond ik op mijn bureau, daarop had ik de vorige dag de tekst met chalk bewerkt en nu was er een mooi blokje ontstaan. Bovenaan zit nog een smal randje washi tape.Het themawoord van vandaag, dag 22, is Love. Ook hier vond ik het lastig om een goede invulling te geven, mede omdat het elk jaar weer terug komt bij de adventwoorden.
Uiteindelijk vond ik een pagina in een tijdschrift die me inspireerde en heb ik smalle strookjes papier gesneden, tijdelijk met washi tape even aan de zijkanten vast gemaakt en met decorating chalk naast de stroken 'geveegd'. Je kunt er een raamwerk in zien, maar ook een kruisvorm...
Het is een wat lege spread, maar ik vond dat ik er niets meer aan moest doen.

Volgende week zondag laat ik de laatste 5 woorden zien!


7 opmerkingen:

 1. Dat het lastiger wordt om een andere invulling te geven aan een woord kan ik me goed voorstellen; vaak komt er toch een bepaalde associatie naar boven borrelen. Maar is het nodig om een andere invulling te geven? Misschien is een iets andere uitwerking helemaal niet vervelend als die juist de gedachte goed kan vertalen...
  Natuurlijk heb ik even op de link naar vorig jaar geklikt, leuk om even terug te kijken. Daar zag ik (denk ik) de mooie lucht van Peace terug bij Light. Ik vind dat terugkeren juist mooi in je uitwerkingen. De adventtijd komt ook ieder jaar terug en herhaling kan juist versterkend werken!
  De achtergrond van Promise past heel erg goed bij de groene steeltjes van de klaprozen op de afbeelding in het midden.
  De bladmuziek bij Rejoice vind ik magnifiek ;o), het past mooi bij je uitleg over de Lofzang. De gebogen tekst naast Maria doet het lijken alsof ze het zingt. Trouwens, wat heeft deze Maria een mooie jurk aan!
  De uitwerking van Prepare is anders dan vorig jaar maar toch ook weer niet: het pad aan de rechterkant en de lopende voeten zijn een mooie vertaling naar de rechterbladzijde van vorig jaar. De blote benen in de schoenen en de wapperende stof erboven vind ik geweldig.
  De linkerbladzijde is een moderne vertaling van vorig jaar, goed gevonden!
  Mercy is een mooie vertaling van je gevoel: de rustige kleuren vind ik goed bij het woord passen. De twee cirkels bladmuziek verbinden de twee bladzijden aan elkaar.
  Ponder: deze Maria is duidelijk in gedachten verzonken, wat past ze goed bij dit woord! Fijn dat je nog een passende gelli print had liggen, mooi zoals die terugkomt op de linkerbladzijde (en handig ook om een niet gewenst stukje te verbergen ;o) Het witte velletje lag echt te wachten!
  Love: een woord dat in rust misschien wel het beste tot zijn recht komt. Je hebt een mooie achtergrond gemaakt, het zwarte silhouette past er heel goed op en zegt genoeg...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ontzettend knap hoe je aan woorden gevoel kunt uitdrukken op papier. Ik zie er heel veel werk en heel veel liefde in. Dat maakt het extra mooi om naar te kijken! Hoewel ze allemaal op hun eigen manier mooi zijn spreken de vredesduif en de liefde mij het meest aan! Fijne zondag Elizabeth!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een uitdaging om daar steeds maar weer iets moois bij te bedenken!
  Maar het is je gelukt, ziet er prachtig uit.
  Als ik lees hoe je sommige "problemen" hebt opgelost... knap hoor.
  Vrede en belofte vind ik het mooist, kan me voorstellen dat het moeilijk is bij sommige woorden.
  Succes met de laatste 5 woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi zijn deze uitwerkingen en ze zijn zo sfeervol en prachtig van kleur.
  Door de drukte van de verhuizing kom ik nergens aan toe, maar probeer toch wat Kerstsfeer aan te brengen in ons nieuwe huis.
  Gezellige zondag en groetjes, Trijntje Huppel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie verwerking van de woorden weer. Ik vind Peace en Mercy erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een opgave om elke keer weer een invulling te geven te geven aan de thema woorden. En dan ook nog weer anders dan voorafgaande jaren. Top. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik heb veel bewondering voor je telkens weer PRACHTIGE uitwerkingen van
  de woorden. Deze week vind ik Peace, Rejoice en vooral Ponder heel erg mooi!!!
  Vol overgave en met veel liefde heb je alles gemaakt, en dat straalt het ook uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...