Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 4 januari 2022

Lego

Terwijl er veel mensen de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw een beetje als 'tussendagen' ervoeren (zo van wat ga je nu doen), was ik onverwacht heel zoet met Lego...


Dinsdag tussen Kerst en Oud & Nieuw hadden we de oppas op de kleinkinderen en Guus wilde nu toch eindelijk wel eens graag de Lego zien die we op zolder hebben.
We hebben alles bewaard van onze eigen jongens. En thuis is Guus bezig met een paar kleine modelletjes die hij maakt n.a.v. de instructies op de Ipad. Hij vindt het zò leuk om te doen en kan er geen genoeg van krijgen. Als er een model af is, breekt hij de stukjes weer los en begint hij opnieuw.Maar bij onze Lego is alles zo'n beetje op kleur gesorteerd en dan is het flink zoeken geblazen naar het juiste stukje. Dat kan Guus natuurlijk niet alleen en wij waren daarom zijn assistenten...
Het was erg leuk om zo met elkaar bezig te zijn!


En toen ik de dag er na die Lego zag staan (zie eerste foto) dacht ik 'dat moet en kan anders...'
We hebben alle bouwtekeningen bewaard in plastic hoezen en in een map. Ik ben begonnen met een aantal eenvoudige modelletjes en aan de hand van de stap voor stap instructies de juiste onderdelen in een zakje bij elkaar gedaan.
Wow..., dat was verslavend leuk! Het is net puzzelen... en soms moet je behoorlijk lang zoeken.
Af en toe is er ook iets kwijt, en dat is logisch na ruim 25 jaar, al viel het me mee.
Je kunt via Lego.com een code van het pakket invoeren en daarna de bouwinstructies downloaden. 
Alle onderdelen die bij een pakket horen, kun je bekijken via Toys Period en je vindt daar ook de artikelnummers met omschrijving.
En via BrickScout kun je elk onderdeeltje los bestellen.
Dat lijkt een beetje ingewikkeld, maar dat is het niet. Je moet alleen wel heel secuur wezen met het intikken van de nummers.

Inmiddels houd ik een lijst bij van de dingen die er niet meer zijn en dat zijn tot nu toe nog maar 8 kleine onderdeeltjes...

En de volgende keer dat Guus komt, kan hij kiezen uit een heleboel pakketjes en heerlijk bouwen!

25 opmerkingen:

 1. Leuk Lego!
  Naomi vindt het ook leuk om dingen in elkaar te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goed idee dat uit te zoeken. Hier staan ook nog enorme bakken op zolder, maar dat mogen de jongens tzt zelf uitzoeken....;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo wat een goed idee om het in zakjes te doen. Onze kleinzoon is kerst 2020 begonnen met onze lego te bouwen. Inmiddels ook op kleur uitgezocht maar idd als je iets kleins nodig hebt is het flink zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nieuwe hobby? Het is net als het andere gefröbel, van het een komt het andere. Leuk hoor en Guus blij, haha. Veel plezier. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha, wij hebben de lego in een grote bak, die op de grond wordt omgekieperd. Ik ben een goede zoeker, de kleinzoon van 11 zegt gewoon wat hij wil hebben en ik vind het. Werkt perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lego, daar hebben mijn broer en ik heel veel mee gespeeld. Mijn vader had een grote bak met vakjes getimmerd, en wij bewaarden de stukjes ook op kleur.
  Wat een service, dat je bouwtekeningen kunt downloaden en ontbrekende stukjes kunt bijbestellen. Jullie gaan met elkaar heel veel leuke uurtjes tegemoet!
  Ik weet nog dat mijn broer inderdaad bouwwerkjes met tekeningen volgde, zelf vond ik daar niets aan, ik wilde mijn eigen huisje of wat dan ook ontwerpen. Eigenlijk is er niets veranderd, ik vind het nu erg lastig om een breipatroon volledig van A tot Z te volgen, geef er vrijwel altijd een eigen draai aan, dat zat er al vroeg in 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een engelen geduld heb je om dat alles zo keurig uit te zoeken. Eerst op kleur en nu dan per pakketje.
  Mijn kinderen hadden destijds alles in één grote bak gegooid, zelfs van de Lego trein.
  Zo is het bewaard en daarna naar mijn kleindochters gegaan.
  Maar Guus zal er zeker blij mee zijn dat hij nu alles keurig gesorteerd in elkaar kan zetten.
  Misschien willen opa en oma ook wel gezellig meebouwen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo heeft mijn man het ook gedaan en als onze kleinzoon komt, kan-ie zijn gang gaan. Hij is net zes geworden, maar al jaren een legofanaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lego is heerlijk spul. Bij ons zit ook alles in een grote bak, niet erg handig. Guus boft maar met zo'n doortastende oma.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahahaha, mijn jongste en ik moeten nu heel erg lachen: mijn jongste vind Lego nog steeds geweldig, wij hebben van de afgelopen 25 (Ja, wij ook!) jaar een enorme collectie en oudste zoon wilde graag wat van zijn Lego terug hebben, zeker nu hij zelf vader wordt van een zoon. Ook hier is alles keurig op kleur gesorteerd en hebben we via dezelfde methodes (ook wij hadden alle bouwinstructies bewaard in plastic insteekhoezen in mappen) onderdelen uitgezocht en met kerst kreeg oudste zoon de helft van zijn Lego mee, keurig per setje in een gripzakje. Het grappige is dat jongste dacht dat de onderste een foto was van onze Lego, wij hebben dezelfde setjes. Ook jongste gaat voor zijn broer nog onderdelen die missen bijbestellen bij BrickScout. Zo grappig dit, het had mijn blogbericht kunnen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig, onze oudste was ook gek op Lego, en alles zat in een hele grote houten kist. Ik had er toen een rond speelkleed bij gekocht met een koord door de randen kon het zo van de grond geraapt worden. Toen zoon de deur uitging ging de legokist mee :-) :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lego was, is en blijft geweldig voor jong en oud.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat lijkt me een heel fijn werkje, Guus zal er vast blij mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk!

  Ik herinner me trouwens dat we als kinderen het óók heel leuk vonden om zelf iets te bouwen naar eigen ontwerp. Dat wordt natuurlijk minder gelikt, maar als je veel lego hebt dan kan het goed. Jonge kinderen zijn daar goed toe in staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ach wat herkenbaar maar een megaklus !! Ik ben er ook eens mee beonnen maar als er wat weg is ( en dat gebeurt gewoon) dan wordt het echt een puzzel

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Duplo en Lego mochten de kinderen van mij niet wegdoen. Als hier kinderen komen, hebben ze altijd iets om mee te spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Geweldig! Wij hebben ook heel veel Lego op zolder staan, mag echt niet weg.
  Wat een klus om het nu weer bij elkaar te zoeken en wat grappig dat je dat verslavend leuk vindt :-) Ik vind je een super oma!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hier zijn de kleinkinderen ook gek op Lego. En hun vaders ook. Ik heb alles aan (schoon) zoon gegeven. Thuis kunnen de kinderen er meer en leuker mee spelen dan hier. Ik vind het geweldig dat je alles zo netjes bewaard hebt. Nu heeft Guus er veel plezier van.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Net als Akkelien al schrijft vind ik jou ook een SUPER Oma Elizabeth, zo lief
  hoe je alles gaat uitzoeken en ordenen en wat nog ontbreekt gaat aanvullen.
  Dit dagje op zich was al heel erg fijn voor jullie samen. En wat zal Guus
  hier ontzettend blij mee zijn en uren en uren zoet zijn met bouwen, prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat leuk dat jullie al die lego nu met Guus konden delen! Het was heerlijk weer om gezellig met elkaar onder de pannen bezig te zijn. Dat je daarna helemaal in de ban raakte van het reorganiseren kan ik me goed voorstellen; dat lijkt me een heel leuk klusje. Bovendien heeft het wel iets van een soort voorjaarsschoonmaak ;o)
  Ennuh; we hebben dezelfde blokjeskalender!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, dat is leuk! Ik heb hem nog niet zo heel; vond hem in de kringloopwinkel..

   Verwijderen
 22. Wat leuk, Lego. Vooral Bas, onze middelste heeft er ontzettend veel mee gespeeld en heel lang. Er was zelfs een Legozoldertje in ons huis voor hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat gaat de tijd snel! Guus die al met Lego speelt :) Wat heb je alles goed uitgezocht!
  Mijn zoon heeft zijn Lego meegenomen toen hij verhuisde, alles zit wel in een grote box.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat ziet het er gezellig uit samen met Guus. Wat knap dat hij dat al kan.
  En niet alleen Guus zoet, maar jij ook.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...