Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zondag 12 december 2021

3e Adventszondag

Het is vandaag alweer de 3e Adventszondag!
In aansluiting op de vorige berichten van de Advent Words 2021 laat ik vandaag weer het vervolg zien.
Ik schreef vorige week dat ik een beetje in een creatieve dip was beland na dag 4, maar dankzij jullie lieve reacties en mails geloof ik dat ik er weer een beetje uit kom... Het voelt in elk geval voor mij weer open en vrij...


We zijn aangekomen bij dag 9 'Sacrifice'/ offer en bij deze pagina heb ik gebruik gemaakt van een eerdere methode om tekst op strookjes papier per woord te schrijven. 
De kleur van beide plaatjes was leidend voor de verdere kleurkeuze en gelukkig had ik voor het themawoord nog een restje over van de gelli print van dag 3. 
De cirkel is geknipt uit een oefenvel met soft pastelkrijt en ik heb met een grafietpotlood accenten aangebracht rondom en het grillige verloop van de kleurmengingen.



Het onderwerp van dag 10 is 'Redeem'/ verlossen. 
Ik vond het heel moeilijk om hier inhoudelijk een invulling aan te geven en heb de essentie van beide bijbelteksten gecombineerd. Omdat Jezus (Gods zoon) als een kind naar deze wereld is gekomen en zichzelf heeft gegeven aan het kruis, kan Hij mensen verlossen en reinigen van het kwade. 
Daar heb ik afbeeldingen bij gezocht en de achtergrond heb ik met acrylverf gemaakt.



'Purify'/ zuiveren&reinigen - dag 11 - hangt nauw samen met het thema van de vorige dag.
In de bijbeltekst gaat het over wassen met rein water en de illustraties komen uit een tijdschrift.
En het zijn geen echte bloemetjes..., maar dat had zomaar wel gekund als ik die had!
Die afbeelding komt uit hetzelfde tijdschrift als die van dag 6 en ik ben dol op dit soort plaatjes...



Dag 12 - People - Het gaat hierbij om het volk van God, de Israëlieten..., het Joodse volk. Maar na de verspreiding van het evangelie betreft dit alle mensen die in Hem geloven.
Het plaatje van de kinderen had ik al een poosje liggen en vond ik mooi om nu te gebruiken. Dat bepaalde ook meteen de kleurkeuze voor deze pagina's. 
Rechts zie je een envelop uit de Flow die nog gevouwen kan worden. Ik heb er een reepje afgeknipt en dat gebruikt voor het themawoord. 
Het gezicht is later op de envelop gemaakt; een deel van een foto en met een donkergroene stift een soort van contour ernaast. Dat ideetje heb ik ook ergens gezien hoor...



Het onderwerp van dag 13 is 'Zealous'/ ijverig&vurig ... 
Bij deze uitwerking heb ik me laten leiden door beide afbeeldingen die ik had gevonden en daar met soft pastel krijt een achtergrond bij gemaakt. Daarna heb ik die gefixeerd met haarlak en tenslotte afgewerkt met heavy gel medium zodat de achtergrond niet meer kan vlekken.




Dag 14 gaat over 'Good', maar ik vind dat een beperkte titel, want hier wordt bedoeld 'Good works' en daar zijn altijd je hart, hoofd en handen bij betrokken. 
Ik heb de keuze gemaakt om daarvoor alleen de handen uit te beelden en vond deze prachtige afbeelding (alweer in de Flow). Eerst wist ik nog niet hoe ik die ging gebruiken, maar toen ik de kleuren goed op me in liet werken, kreeg ik een heerlijk plannetje...
Vorige week heb ik een online class gedaan (daar blog ik nog wel een keertje over)... en laat ik daar nu achtergrondpapier gemaakt hebben in een kleurstelling die precies matchte met deze handen!
Dus werd er lekker gescheurd en geschoven... en het resultaat zie je hierboven.



Vandaag is het dag 15 met als thema 'Joy'/ vreugde & blijdschap. De bijbeltekst komt uit het Lukas evangelie waar de engel tegen de herders zegt dat ze niet bang hoeven te zijn, maar dat ze goed nieuws komen brengen van vreugde en blijdschap voor de mensen & de wereld.
Het idee was dat de ontluikende knop op de linkerpagina de blijheid (dat Jezus is geboren) symboliseert en de cirkels rechts de wereld met al die verschillende soorten mensen.


9 opmerkingen:

  1. Ze zijn allemaal weer mooi, maar dag 11 vind ik geweldig. Waardoor? Kleur, fijnheid motieven? Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn om weer uitleg bij de dagen te krijgen. Je uitwerkingen krijgen daardoor een diepere betekenis voor me; ik begrijp en zie dan je gedachten die vertaald zijn naar je handen.
    De bloemetjes van dag 11 vind ik mooi bij het woord Purify passen: ze zijn zo teer en dat vind ik mooi combineren bij wassen in rein water..
    De rechterbladzijde van dag 12 vind ik erg mooi door de combinatie van de foto en het getekende gezicht. Het doet me aan een deur denken die open gaat voor iedereen.
    Vanmorgen op Instagram bewonderde ik de handen van dag 14, leuk om te lezen dat ze uit de Flow komen (ik herkende de 'sfeer').
    Wat leuk dat je een online class hebt gedaan, ik ben benieuwd naar je bericht hierover.
    Het woord Joy van vandaag doet het supergoed op de cirkels; het woord wordtcdaardoor extra feestelijk. Mooi de betekenis van de cirkels op de rechterbladzijde!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vind dag 11 en 14 de mooiste. Maar natuurlijk zijn ze allemaal mooi. En het is fijn dat je uitleg geeft over het onderwerp en de uitwerking.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat moois en super leuk om te lezen! Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat kan je dat toch goed. Zo mooie gemaakt en ook zoveel, bij elke tekst weer.
    Knap hoor en prachtig op te zien.
    Joy spreekt me wel heel erg aan.
    Een beetje vreugde kunnen we wel gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Weer heel mooi, en ook de uitleg.
    Ik kan gen Engels lezen, maar zo is het duidelijk Het word een prachtig boekje.
    Groetnis Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wederom een prachtige serie die je ons laat zien Elizabeth, en ik schreef
    het al eerder maar alle uitwerkingen zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes.
    Jij werkt zo vol overgave aan alles wat je doet, mooi ook hoe je telkens
    weer omschrijft hoe iedere uitwerking tot stand komt, daar heb ik veel
    bewondering voor. Het is een FANTASTISCH mooi geheel!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel erg mooi Elizabeth! En inspirerend. Krijg bijna zin zoiets een keer met textiel te doen...

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...