Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zondag 26 december 2021

Adventswoorden ... slot

En zoals beloofd vandaag nog de laatste 5 van de 27 woorden die ik dit jaar heb uitgewerkt voor de challenge van Found on Brighton door Mary Brack.



Het ging helemaal fout op dag 23 toen ik 'Holy' wilde gaan uitbeelden. 
In de bijbeltekst uit Jesaja wordt het woord 'heilig' verbonden aan de glorie van God op de hele aarde. 
En in de tweede bijbeltekst zingt Maria in haar lofzang van Gods machtige daden en noemt ze zijn naam 'heilig'. 


Ik was al blij dat ik een idee had, want de pagina van vorig jaar over 'Holy' zat nog vers in mijn geheugen en had ik zò weer willen maken...

Ik had bedacht om de afbeelding van een aardbol te gebruiken die ik had bewaard uit een tijdschrift.
Daarom heen wilde ik een donkere achtergrond maken met verschillende tinten blauw en dan in vegen aangebracht.
Het mislukte helemaal en zelfs de pagina ervoor (die zo sereen was met Love) verpestte ik met doordrukrandjes...


Er zat niets anders op dan de pagina dicht te plakken; gelukkig heb ik genoeg pagina's in het boekje om me dat een keer te kunnen veroorloven...

Dan de tweede poging, met een waaiervormig penseeltje en wat verdunde verf maar wel puur op de pagina. Grrrr, ... het eerste stukje was te intens, maar het moest maar. Ik heb er heel lichtblauw gescheurd vloeipapier over geplakt, waardoor het bleker lijkt.
Daarna ging het gelukkig goed en kon ik de rest afmaken zoals ik het in mijn hoofd had.



Dag 24 is 'Light' en daar heb ik van tevoren heel goed over nagedacht en zelfs een schetsje gemaakt en de materialen goed uitgeprobeerd.
Het is gemaakt op een stukje behang, dat is voorzien met ronde stempelafdrukjes in goud, bruin en roze. De afbeeldingen komen van internet en de letters sneed ik uit inpakpapier.




'Messiah' was het woord voor dag 25. Omdat ik een beetje inspiratieloos was en het plaatje van de linkerpagina nog had liggen van vorig jaar, besloot ik daar mee verder te gaan. 
De strook achtergrondpapier komt uit een decoratieboek, de rondjes erboven en de gesneden letters uit een oude kerstenvelop. Rechts wat oude gelli plate afdrukjes...
Maar ontdek je de fout?



Afgelopen donderdag was dag 26 met het woord 'Immanuel', één van de namen van Jezus die al lang voor zijn geboorte door de profeet Jesaja was genoemd. Deze naam betekent 'God met ons'.
De pagina's heb ik eerst met gesso ingesmeerd, daarna het onderste deel met structuurpasta en het bovenste deel met Gelatos krijtjes vanaf de horizon met de vingers in gepoetst en het geel naar boven toe licht laten verlopen.
Met een zacht aquarelpotlood zijn de kleine tekeningetjes en accentjes aangebracht. 



En tenslotte dag 27 met het thema 'Word'. Er zijn hier teksten gebruikt uit het Johannes Evangelie. 
Word is hier synoniem voor God en voor zijn zoon Jezus. Het Woord is 'vlees' geworden, toen Jezus als kindje in Bethlehem is geboren.
Omdat Johannes in het begin van zijn evangelie teruggrijpt op de schepping, vond ik de afbeelding links wel toepasselijk. De beweging in de gang van het pad vond ik mooi om terug te laten komen en zo kwam ik tot de indeling op de rechterpagina. Ik heb daar een papierrest gebruikt en het plaatje van de kribbe met het kindje is geprint. 

Het is misschien alles bij elkaar  wat veel geweest voor jullie, voel je vooral niet verplicht om te reageren hoor. Voor mezelf is mijn blog ook een plaats om later terug te kijken op wat ik heb gemaakt.
Voor nu ben ik ook wel weer blij dat het er op zit, want het is een toch een flinke (maar leuke) uitdaging.

7 opmerkingen:

  1. Kan me voorstellen dat het soms een behoorlijke uitdaging voor je was.
    Zou er niet tegen kunnen om steeds die druk te voelen dat het op tijd klaar moest zijn.
    Misschien ook wel een beetje een opluchting dat je het volbracht heb ondanks het plezier wat je er aan beleefd heb.
    Weer mooi gemaakt allemaal. En, ja ik zag het foutje, maar twee letters omdraaien... acht dat moet kunnen toch? Maakt het ook wel weer heel eigen haha!
    Geniet van het laatste stukje van 2021.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben druk met alles en niets, maar de Konijnenbouten staan heerlijk te pruttelen,
    en ik wist dat jij dit vandaag ging posten en daar wil ik graag op reageren.
    Wederom vind ik het weer heel knap hoe je deze laatste week hebt volbracht,
    vooral omdat het niet altijd mee zit hoe je hebt voor ogen hebt.
    Ach ja dat foutje, je zal vast wat hebben zitten brommen in jezelf, maar
    er afpulken zou een veel onaangenamer gevoel geven moet je maar denken.
    Je zit altijd zo intens in de flow dat zoiets gebeuren kan en dat maakt
    je eigenlijk juist perfect vind ik al zal je er zelf waarschijnlijk
    anders over denken. Vind de kleine accentjes die je bij 'Immanuel'
    hebt aangebracht heel erg mooi. En de uitwerking van 'Light' is zo MOOI!!!
    Van mij krijg je voor alle uitwerkingen deze maand een dikke 10.

    Nog een paar laatste mooie dagen voordat we aan een fris nieuwjaar beginnen,

    Liefs
    Josephine..........

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heb je het toch weer mooi gemaakt. Het lijkt me een hele uitdaging om iedere keer weer zo’n mooie collage te maken van een gegeven woord. Het was fijn om je te volgen en ik heb er echt van genoten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat maak je het toch iedere keer mooi. Ik begrijp dat het veel werk is, bewondering voor je.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat jammer dat Holy zoveel problemen gaf. Misschien werkte de verschillende betekenissen onbewust nog een poosje door in je hoofd. Wat jammer dat je mooie Love er wat onder heeft geleden... 'Liefde gaat niet altijd over rozen' blijkt ook nu weer. Mooi zoals Maria onder in de hoek is geplaatst; het past bij haar, ik vind haar altijd bescheiden op afbeeldingen overkomen.
    Light: de achtergrond maakt het werk tot een prachtig geheel. De kleuren in de afbeeldingen komen terug in je stempels. Mooi zoals die het vierkante kader van de kaars laten overvloeien in het behangpapier. De gouden letters geven licht en de vlam doet het supergoed in dit grote formaat.
    Messiah: mooi dat je het stukje papier van vorig jaar hebt gebruikt, zo heb je een tastbare verbinding tussen beide jaren. Leuk dat je niet zomaar een stukje papier hebt gepakt voor de tekst en de rondjes, maar dat je hebt gekozen voor een kerstenvelop; dat geeft het een extra betekenis. En ja, soms zijn we zó geconcentreerd bezig dat we niet zien dat we letters omdraaien ;o)
    Immanuel: wat een prachtig landschap! Mooi die sneeuw van structuurpasta. De vervagende lucht is heel goed gelukt. Hoewel ik niet gelovig ben, zie ik in dit werk de grootsheid die past bij het geloof. Heel goed gedaan!
    Word: ik zie wat je bedoelt met de schepping op de linkerbladzijde. Mooi dat het pad op de rechterbladzijde terugkomt. En ja, het kindje Jezus mag natuurlijk niet ontbreken op deze belangrijke bladzijde!

    Ik vind het iedere keer weer interessant en leerzaam om te lezen hoe je iets hebt aangepakt maar ook welke gedachten je daarbij had. Fijn dat je al je uitwerkingen weer met ons wilde delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel erg mooi Elisabeth! Ik ben nu een beetje aan het bijlezen op de diverse blogjes, en zal vast niet overal op reageren, maar dit vond ik wel een heel mooi project en fijn om te volgen!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...