Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 29 oktober 2021

V --> ... Crea 2021

Het was bij deze letter even twijfelen; zou ik voor vlechten gaan of voor vloeipapier?
Ik heb nog overwogen om beide te combineren, maar uiteindelijk heb ik toch gekozen voor het laatste.
Dat heeft te maken met een paar dingen;
  1. Vorig jaar hadden we bij Crea5220 het onderwerp 'tissue paper' en toen had ik niet het juiste papier voorradig, zie HIER. In de weken erna bestelde ik een heel pakket zijdevloeipapier omdat ik er nog wel eens een keer iets mee wilde doen.
  2. Want intussen had ik ook dit boek op de kop getikt (uiteraard in de kringloop) en wilde ik daar nog wel eens mee aan de slag gaan.



Toen ik dat boek eens heel goed ging bekijken, kwam ik erachter dat er meer mogelijk is dan ik in eerste instantie voor mogelijk had gehouden.
Voor deze keer heb ik de meest simpele vorm gekozen; een witte achtergrond waarop het vallende licht kleurnuances laat zien vanwege de gelaagdheid. Dit wordt de positieve techniek genoemd. Hoe meer lagen, hoe donkerder.. maar er is wel een grens.




Er zijn verschillende kleuren blauw en paars gekozen, waar reepjes zijn van gescheurd. Het valt bij dit vloeipapier nog niet mee om te sturen en vloeiende vormen te krijgen...
Steeds is geprobeerd om minimaal een tweede laagje van dezelfde kleur half over de vorige te leggen, zodat de transparantie in het materiaal naar voren komt.


Hierboven heb ik de vogel er even los op gelegd voor het effect. Ik vond het wel wat toevoegen, dus nadat de witte randjes met decorating chalk gekleurd waren, werd ie opgeplakt.



Hierboven zie je 2 dezelfde foto's, alleen de belichting is verschillend. Ik weet eigenlijk niet zo goed welke ik de mooiste vind...

Tenslotte stond ik nog voor het dilemma of ik om het geheel een vak of soort venster zou maken, waardoor een omlijsting zou ontstaan. 
Vroeger deed ik dat best vaak, maar nu eigenlijk nooit meer omdat ik het als beperking van de ruimte ervaar. Ik ga dus nu ook maar voor vrijheid...


En wat zouden de andere bloggers hebben gemaakt bij deze letter?
Hieronder het lijstje van de deelnemende dames:

19 opmerkingen:

  1. Prachtig Elizabeth, het lijkt wel of het is geschilderd.
    Ik denk dat het erg fijn is om dit te gaan zitten doen.
    Volgens mij heel rustgevend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi! Leuk met een kraanvogel, zijn hier weer vertrokken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig landschap heb je zo met dat vloeipapier gemaakt. Er zit prachtig diepte in. De vogel maakt het echt af.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt er weer iets heel moois van gemaakt, en dat met zoiets simpels als vloeipapier. Ik zie er de zee en de lucht in waar die vogel naar opstijgt. Mooi om naar te kijken, het brengt rust! Knap hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtige tinten, zo mooi bij elkaar! Een vogel staat eigenlijk ook voor vrijheid, denk ik. Dus dat is goed gekozen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig geworden die lagen zo over elkaar! De bovenste foto vind ik het mooist, omdat daar alles blauw is.
    De titel zou inderdaad Vrijheid kunnen zijn, want die vogel leeft in vrijheid, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig. Qua belichting vind ik de onderste het mooiste. De kleuren spreken meer en de vogel komt beter uit. Tenzij je meer voor schemer gaat. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel erg mooi Elizabeth! De onderste belichting is warmer, de bovenste bevindt zich in een heel ander land, misschien wel een ander continent, dus het is net waar je van houdt. Deze creatie heb je echt gaaf gemaakt, de kraanvogel voegt zeker wat toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat ontzettend mooi zeg, ik vind de bovenste mooier, omdat het bovenste vlak daar niet zo scherp van kleur is. De kraanvogel toevoegen geeft een prachtig effect, mooie dieptewerking. Dit verdient een ereplaats!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat heb je dit geweldig mooi vormgegeven Elizabeth, lijkt mij
    ook best priegelen met dat dunne papier om mooie randen te krijgen
    maar dat is bijzonder goed gelukt. Goed dat je voor vrijheid koos
    want dat past hier heel goed bij. Persoonlijk vind ik de belichting
    van de onderste de mooiste weergave, maar zoiets blijft altijd
    persoonlijk, er zit veel diepte in, echt PRACHTIG!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat mooi gemaakt en dat met vloeipapier, een echt kunstwerkje!
    De vogel voegt echt iets toe, maakt het af.
    Ik heb het misschien al eerder gezegd, maar dan nog eens, wat knap dat je elke keer iets anders maakt,
    met een andere techniek voor deze challenge. Het resultaat is elke keer verrassend. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een mooi materiaal om mee te werken, er is zoveel mogelijk! De kleurnuances komen heel mooi naar voren. Zonder vogel is het al een mooi compleet werk, maar mét de vogel krijgt het iets extra's en gaat het nog meer spelen met de gedachten van de toekijker (ik dus).
    Grappig dat je schrijft over wel of geen rand; ik probeer het af en toe zonder rand te doen, maar dat voelt voor mij vaak niet lekker. Ik vind het dan niet 'af' en het maken van de rand is voor mij ook vaak een moment waarop ik beslis dat ik er verder niets meer aan mag doen. Leuk om te lezen dat jij het heel anders ervaart!
    Oh ja over het scheuren van vloeipapier; heb je al eens geprobeerd met een nat penseel de scheurlijn aan te geven? Dat vind ik vaak fijn werken, dan is er net wat meer controle...(al geeft het controleloos scheuren vaak weer mooie inzichten ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is nieuw voor mij; scheuren over een natte penseellijn... Ga ik zeker een keertje proberen. Ik zag onlangs ook dat langs een lineaal scheurden, maar dat geeft natuurlijk alleen vrijwel rechte lijnen.

      Verwijderen
  13. wat een leuk materiaal om mee te werken. Ik vind de onderste foto prachtig. Veel V’s. Vogel, vloeipapier, vrolijk, vrijheid.
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. De 2e foto met dat lichtere paars is helderder en vind ik mooier. Bij de bovenste zou je ook kunnen denken dat het avond wordt. Al met al een geslaagde V-uitvoering. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een mooie techniek met vloeipapier. Beide foto's vind ik mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik vind de bovenste van de twee het mooiste.
    Wat een mooi effect.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...