Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 5 oktober 2021

Kringloop

Vorige week was ik in de kringloopwinkel van ons dorp (ik ga bijna iedere week) en daar vond ik weer leuke dingen om mee naar huis te nemen.
Ik had eigenlijk niets nodig en dan is het toch altijd een beetje 'gevaarlijk' om naar allerlei spulletjes te kijken. Aan de andere kant; als ik er niets mee kan, blijft het ook gewoon in de winkel liggen!


Meestal duik ik als eerste de boekenhoek in. Ik houd van boeken en boekjes en heb er al heel wat mee genomen. Dit soort kleine boekjes koop je daar voor een prikkie (0,30) en vaak zijn ze nog spiksplinternieuw ook. Ze liggen bij ons hier en daar in huis en als ik er behoefte aan heb, lees ik er even in.  Vooral op het toilet worden ze ingekeken...


Het linker boekje heeft veel mooie bloemenfoto's, het zijn van die sfeerfoto's... 

Ik ga dit boekje gebruiken om kaarten van te maken; ze zijn voor veel verschillende gelegenheden te gebruiken.





Kleine gedichtjes, mooie plaatjes... ik houd van dit soort boekjes.









De Terra's gids voor 2000 beste tuinplanten kostte me € 0,60... Dit boekje had ik niet echt nodig, maar voor zo'n bedragje laat ik het ook niet liggen. Het is toch wel leuk om even op te zoeken welke planten je in je tuin hebt en daar een memo bij te plakken.



De tijdschriftenkast zal ik ook nooit zomaar voorbij lopen! Ik kijk wel gericht naar wat ik kan gebruiken voor mijn hobby.
Dit keer nam ik alleen de Brocante Speciaal mee, maar de week ervoor had ik 2 prachtige tijdschriften over Macrofotografie. Het gaat mij niet zozeer om die techniek, maar wel om de geweldige foto's die van de pagina's af spetteren....

Het hele jaar door kijk ik naar diverse Kerstnummers, omdat ik graag veel materiaal heb voor de advent words challenge.

En wat dacht je van onderstaande plaatjes? Soms gebruik ik ze in het geheel, vaak gaat de schaar erin voor allerlei onderdelen.


Hieronder zie je een oud kwartetspel. Tot voor kort kostten alle kwartetspellen € 0,30, maar nu hebben ze de vintage exemplaren eruit gevist en liggen ze op de speciale 'afdeling'...  Ik betaalde er nu het dubbele voor, wat ik nog steeds heel weinig vind.


Hier ga ik ook kaarten van maken. Ik heb dat gezien op een ander blog en vond dat zò leuk!
Jullie gaan daar nog een keertje meer over zien...


 

En tenslotte vond ik in de handwerkkast nog een heel nieuw pakketje om deze jongedame te maken.
Ik kon ze niet weerstaan... 
Altijd leuk om een keer mee te nemen op vakantie en lekker alles bij de hand.

En... er ging nog een zak speelgoed mee, maar daar maak ik nog een apart blogbericht over. 
Want dat is nostalgie....



23 opmerkingen:

  1. Wat leuk allemaal. Je moet het natuurlijk ook wel zien hè en een idee hebben wat je er mee kan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed geslaagd. Ik kom er niet wekelijks, maar wel af en toe en dan loop je soms wel tegen iets heel bruikbaars aan, zoals pas geleden een campingbedje, heel weinig gebruikt alleen de opbergzak is minder mooi door het steeds verzetten. Of jaren geleden een barbiepop toen mijn nichtjes barbiekleertjes wilde hebben (kon ik even passen).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijke vondsten, je hebt er ook oog voor omdat je met van alles bezig bent. Ik ben helemaal weg van het mooie kwartet spel!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke vondsten. Fijn om een hobby te hebben waar je al die boekjes voor gebruiken kunt. Ik denk dat ik vroeger zo'n kwartetspel had. Ben benieuwd hoe je daar kaarten van gaat maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eerder (lees voor Corona) ging ik ook heel vaak naar de Kringloop. Ik kocht er altijd veel, vaak dingen voor in huis, om het gezellig te maken, dus bloempotten, kaarsjes houders, dienbladen, dat soort dingen.
    Heerlijk om er rond te neuzen.
    Nu ben ik al een tijd niet geweest, maar omdat ik nu vakantie heb ben ik van plan om binnenkort weer eens te gaan, in Zwolle zit een hele grote, leuke, waar je ongestoord heel lang rond kan lopen en altijd wel wat leuks vindt!
    Vooral jouw kwartetspel is een mooie vondst vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Kringloop zijn hele leuke winkels om mooie dingen voor weinig te vinden. Hier ging er vaak ook een doosje heen als dochter en ik daar gingen snuffelen. Door corona eigenlijk niet meer geweest omdat ze dicht gingen, niet met z'n tweeën naar binnen en tijd bespreken. Maar nu alles weer zo'n beetje vrij is, toch wel weer leuk om te gaan kijken. Prachtig kwartetspel heb je en dat popjespakketje... zo leuk allebei. Ook prachtige en handige boekjes en tijdschriften gevonden, daar kan je weer alle kanten mee op.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ooohhh Elizabeth! De kringloopwinkel! Ik mag niks meer kopen heb ik gezegd, maar jij leeft je lekker uit.
    Altijd leuk boekjes. Mooie foto's voor kaarten heb ik ook vaak gebruikt.
    Maar dat oude kaartspel... ben weer helemaal verliefd!
    Het erge bij mij is, dat ik ze dan zo leuk vind dat ik ze niet ga wegsturen.
    Wat mij betreft mag je elke week een blogje maken over de kringloopwinkel.
    Vraag me af of die bestaan... nee, niet goed voor mij :-)
    Dat gebreide popje is natuurlijk ook beeldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. In de kringloop kan je vaak nog dingen vinden die echt de moeite waard zijn en er bijna niets kosten bovendien. Altijd leuk om er eens binnen te stappen vind ikzelf ook. Je vond echt weer spullen die je veel mogelijkheden bieden voor je creatieve ideetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik kom er ook zo graag en het is ook zelden dat ik met lege handen naar buiten ga. Je hebt mooie dingen gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. mmmmmmm.........goed geslaagd zeg. Ik ga morgen eens even kijken of ik iets kan scoren. interessant macro fotografie. Daar heb ik me net in verdiept dit weekend best nog wel ingewikkeld. En dat bloemenkwartet had ik vroeger ook, of misschien ligt het er nog wel. HA ha

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Goed geslaagd. Dat boekje met gedicht is mooi. Bloemen kwartet hadden wij ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. oeps zie dat Albèrtje dat ook al schreef, ik heb het spel niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Een bezoekje aan de kringloop is altijd leuk, ik kom ook nooit met lege handen terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik kom eigenlijk nooit meer bij de kringloop, behalve om spullen te brengen. Je loopt of fietst er niet zo maar even naar toe en het is altijd druk. Ik vond de kringloop bij ons zo rommelig. Misschien is dat inmiddels veranderd, ben er jaren niet geweest. Je bent wel lekker geslaagd. Dat kaartspel is bijzonder, prachtige afbeeldingen. De boeken en tijdschriften vind ik ook passend voor jou. Je verwerkt altijd zoveel in jouw collages. Veel plezier met de aanwinsten. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat hebben jullie een heerlijke ruime en goedgesorteerde kringloopwinkel! Ik kan me heel goed voorstellen dat je daar graag even naar binnenloopt.
    Helaas is de kringloopwinkel hier een 'rommeltje' en dat nodigt niet uit tot een regelmatig bezoekje. Ik ben er vóór de coronacrisis voor het laatst geweest.
    Jij hebt in ieder geval weer een aantal fijne dingen kunnen aanschaffen, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een goed idee om kaarten te maken van een mooi oud kwartet. Ooit "spaarde" ik een tijdje kwartetten, dus ik denk dat ik dit idee ga lenen. Ze worden vast anders dan jouw kaarten, maar ook ik heb dit bloemenkwartet in mijn verzameling.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ja, ik ben ook gek op de boekenhoek en ben benieuwd wat je van dat kwartetspel gaat maken. Ik heb dezelfde, ook van de kringloop.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een mooie vondsten! En zo leuk, het kwartet had ik ook vroeger. Helaas heb ik het ooit een keer weg gedaan. Mijn memory-spel heb ik nog wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat ben je heerlijk geslaagd in de kringloop Elizabeth, allemaal prachtige
    zaken zie ik hier voorbij komen. geboeg hobbymateriaal en die bloemen boeken
    zijn zo fijn om in te neuzelen. Jij ging met een voldaan hart huiswaarts denk ik.
    Toch een giller voor zo weinig zoveel moois te hebben gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Dat is toch heerlijk, lekker struinen bij de kringloop en vind je wat, dan ben je blij en vind je niks, dan is 't ook goed. Mooie prijsje en jij kan weer heel wat moois maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Oh wat een leuke aankopen heb je gedaan.
    Het kwartetspel, het brocante tijdschrift en het popje....heerlijke vondsten.
    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Goed geslaagd, ik ben laatst ook bij 2 kringloopwinkels geweest, bij ons vind je niet zoveel leuke of mooie dingen, of misschien kijk ik niet goed genoeg ;) De boeken die ik zocht waren er helaas ook niet, ach volgende keer beter :) Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...