Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 25 oktober 2021

Leve de kringloopwinkel

Dat ik graag in onze plaatselijke kringloopwinkel kom, dat weten jullie inmiddels wel.
Er is veel verschil in kringloopwinkels, dat bleek ook wel uit de reacties op mijn vorige blogbericht over dit onderwerp.
Het gebeurt nogal eens als wij ergens zijn, dat we een kringloopwinkel opsnorren en daar even binnen lopen. Wat een verschillen kom je dan tegen!Bij de één is het een grote vieze bende en het andere uiterste is een overgeorganiseerde winkel waarbij alles op kleur en materiaal is gesorteerd.
Beide uiterste varianten vind ik niet zo leuk...
Ik wil graag nog wat te ontdekken hebben, maar heb nu ook weer geen zin om overal te moeten graaien om te zien wat er tussen zit.
De winkelruimte en de medewerkers zijn qua sfeerbepaling ook een belangrijk item voor mij.
En als de prijzen de pan uit rijzen, is het ook niet leuk. Je moet het idee hebben dat je wat op de kop tikt!
Natuurlijk is de opbrengst meestal voor goede doelen. Maar ik geef dan liever aan de kassa wat extra fooi, dat is veel leuker aan beide kanten.


De laatste keer vond ik dit houten doosje met 4 houten puzzeltjes. Het zijn natuurlijk wat ouderwetse plaatjes, maar ik vind dat juist leuk. Het zag er nog bijna als nieuw uit en kostte maar € 0,60.

De rest van de buit staat op de eerste foto. De boekjes en de autootjes zijn voor Guus en de rest is voor Moos. Het is zo leuk om speelgoed voor hen te kopen, ze vinden het zelf ook geweldig. Na verloop van tijd gaat het meestal weer terug naar de kringloopwinkel... Precies waar deze winkels voor bedoeld zijn!En dit is de 'buit' van de één na laatste keer. Guus was helemaal verrukt van dat rode mandje... 'oma, is dat voor mij?'  Ik had het in 'zijn winkeltje' gezet en hij ontdekte het meteen.

Er lagen trouwens ook formulieren waarop je een goed doel kon opgeven. Ze gaan 20 mooie projecten financieren met een maximale waarde van € 150,00 per wens/doel. Hoe leuk is dat... Ik weet natuurlijk al wat ik ga invullen op mijn formulier!En afgelopen zaterdag was het wèer raak... Behalve een zak lontwol, gingen deze voertuigen ook mee naar huis. Ik ben blij met de kringloopwinkel!


19 opmerkingen:

 1. Ik ben blij dat je blij bent met de kringloopwinkel ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke aankopen heb je gedaan! Ik houd van hetzelfde soort kringloopwinkel als jij, niet te vies en vuil maar ook niet super georganiseerd. Ik vind het ook erg leuk om spullen die wij niet meer gebruiken, bij de kringloop te brengen, zeker als ze een goed doel hebben. En in zo'n geval geef ik ook graag een fooi bij de kassa. Ik hoop dat jullie goede doel bij de 20 winnaars zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie dingen heb je gescoord bij de kringloop. Ik vind het ook altijd leuk om kringloop winkels door te lopen en alles wat ik niet meer wil of kan gebruiken gaat daar heen. Ruimt het bij mij op als ik niets meer mee neem naar huis tenminste.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een superleuke kringloopwinkel hebben jullie! Mooie spullen voor weinig geld.
  Wist niet dat het geld naar goede doelen ging. Dacht altijd om de huur van de winkel te betalen en de leidinggevenden die daar ook werken.
  We hebben hier kringloopwinkels die wel mooie spullen verkopen op de Oudegracht. Daar zal de huur wel heel duur zijn.
  De winkel hier vlakbij heeft voornamelijk kleding, boeken en vaasjes.
  Maar ik durf zo'n winkel al bijna niet meer naar binnen omdat ik me dan niet kan beheersen haha!
  Leuk dat de kinderen (en jij ook) genieten van hun spulletjes en het later weer terugbrengen.
  Er staan in de meeste huizen al veel te veel spullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier in Utrecht zijn er teveel mensen echt geïnteresseerd in de kringloopwinkels, meestal omdat ze een hele smalle beurs hebben. Dat drijft de prijzen helaas op. Eigenlijk zijn de klanten al het goede doel op zich.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kringloopgelukjes! Ja, ik houd er ook van al vind ik op dit moment meestal niks waar m'n hart van gaat huppelen. Dat is ook goed natuurlijk.
  Super, dat speelgoed! En ja, terugbrengen kan altijd, dan heb je het gewoon geleased als het ware ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik ben er blij met de kringloop. Heerlijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij gaan ook regelmatig "kringlopen", heeeeeeerlijk vind ik dat.
  Alhoewel ik nu al heel lang niet geweest ben ivm Corona en dat ze lang dicht zijn geweest, nu is de gewoonte er een beetje uit. En...... mijn man zegt steeds, hij hoeft niet maar de Kringloop, jij hebt zelf een Kringloop hier in huis 🤣

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kijk, dat zijn mooie vondsten, wij doen dat af en toe, we hebben een heel fijne kringloop die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk houdt. Het is er netjes en heel leuk betaalbaar, maar we hebben hier ook belachelijk dure kringloopwinkels. Soms kun je het zomaar treffen, dat bewijs jij maar weer met de foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie dingen heb je gekocht. Daar zullen de kleintjes weer blij mee zijn. Ik ben ook gek op de kringloop, hoewel we de laatste tijd meer gebracht dan gekocht hebben. Ik hoop dat jouw goede doel wint. Daar is het geld echt heel hard nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt weer prachtige dingen gevonden bij de Kringloop. De kinderen zijn er vast blij mee. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gave spullen heb je gevonden, fijn voor de kleintjes, maar ook voor jou.
  De pret om mooie spullen te scoren in de kringloop is al fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt echt fantastische spulletjes kunnen kopen, het ziet er ook heel mooi
  uit allemaal. Wat zullen Guus en Moos blij zijn met die spulletjes.
  De oude puzzeldoosjes zijn ook enig net als de kwartet spellen, prachtige
  aanwinsten. heerlijk om zo rond te struinen in de kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat zijn met recht kringloopgelukjes. Leuk hoor om rond te struinen in zo'n winkel in de hoop dat je iets leuks tegenkomt. Voor mij al weer een tijdje geleden. Gauw maar weer eens langs. Leuk ook dat Guus zo blij is met zo'n mandje. Gaat het goed met je kleinzoons? Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. heerlijk om daar te struinen maar je moet wel even de tijd ervoor nemen. Je hebt weer flink gescoord. Ja dat doe ik ook vaak en wat ik niet meer wil gaat zo weer retour :))))

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat heb je weer leuke dingen gevonden, heerlijk om zo in de kringloop te kunnen struinen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je boft maar met zo'n mooie plaatselijke kringloopwinkel. Wat verkopen ze veel leuke dingen daar. Je heb nu ook weer super goed gescoord. Wat een hoop speelgoed. Die nostalgische puzzels vind ik toch wel heel gaaf.
  En je doel...... Is dat soms Moldavië?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...