Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 5 oktober 2020

De tijd vliegt ...

Ja, de tijd vliegt... We hebben een hele lange en mooie zomer gehad en nu zitten we pats-boem in de herfst. Ik vraag me af wat we hier thuis nu al die weken nou eigenlijk gedaan hebben.
Misschien is dat wel een verkeerde vraag, maar van tijd tot tijd kijk ik graag even terug en reflecteer ik daarop.




Gelukkig kan ik terugkijken in mijn Bullet Journal, dat ik als dagboek gebruik.
Maart en April waren voor veel mensen moeilijke maanden, vanwege de lockdown. Maar ik voelde me juist prima in die tijd. De verplichtingen vielen weg en het vrije leventje hier ging ongestoord verder.
Ik heb die maanden veel gedaan, zowel binnen als buiten. De zolder opgeruimd, moestuintje ingericht, schoonmaakklusjes gedaan en elke dag een uur onkruid weghalen in de tuin (inclusief paden en grind). En ik heb volop aan dekentjes zitten breien.

DH maakte een afdak voor de schuur en was druk met het onderhoud van het gras en de boomgaard.
Zie dit blogbericht en hier....

In mei ging het even wat minder met me, maar dat kwam door emotioneel nieuws.
We genoten intussen wel van het buitenleven en er waren veel klusjes te doen zoals de kippenren verkleinen en verharding rondom de schuur aanbrengen, In juni was ik in de ban van babysokjes breien, maar dat is intussen weer helemaal over. 
Ik kreeg trouwens last van mijn rechterarm en zette het handwerken maar even op een lager pitje.
Onze jongste zoon kreeg de sleutel van zijn huis en er moest behangen worden, spullen op zolder uitzoeken, er waren verjaardagen, schoonmoeder overleed en daar was ook de aanloop naar de bruiloft.
HIER kun je er alles over lezen.
En daartussen door vroeg de tuin volop de aandacht. Iedere keer stuit ik er weer op dat het fout gaat, als je het niet bijhoudt.


vooraan de katoenplanten...

De moestuin is voor mij geen succes, helaas. Ik heb er te weinig zicht op en loop te weinig er naar toe. Gevolg is dat het onkruid welig tiert en de groente doorschiet. Bovendien is het allemaal vrij bitter van smaak. Ik heb het nu twee jaar geprobeerd en kap er mee. Het is niet aan mij besteed, denk ik.

Begin september was de bruiloft en daarna keerde de rust een klein beetje terug.
Een klein beetje, want we hadden vaak de oppas op Guus. Ik schreef al eerder dat hij grote broer wordt en zijn mama erg misselijk en moe was. Juist toen ze een beetje opknapte, kreeg zijn papa (onze oudste zoon) klachten, die nu helaas op een hernia wijzen. Hij kan niets en ligt veel op bed.
Wat is het fijn om dan in hetzelfde dorp te wonen!



Nou..., nu ik bovenstaande tekst nog eens doorlees, geloof ik dat ik veel heb herhaald. Maar het zij zo.
Ik heb de afgelopen tijd ook minder geblogd en zeker minder gevarieerd. Daar wil ik weer verandering in brengen. Helaas zie ik ook veel blogs 'doodbloeden'..., maar aan de andere kant snap ik het ook wel weer. Het valt niet mee om na een aantal jaren bloggen nog fris en origineel te blijven. En het kost veel tijd, die je anders kunt besteden ...
Tegelijkertijd maakt Instagram een hoge vlucht en het is zoveel sneller om iets beknopt te laten zien.

Vanaf vandaag ga ik mijn herfstritueel maar weer oppakken. Dat betekent concreet; minder buiten, opruimen  (waarom is het toch elke keer weer nodig /waar komt die rommel vandaan ) , minder sociale contacten (vanwege corona, maar ook het weer/seizoen; minder aanloop), en het oppakken van diverse hobby's. 





Op korte termijn wil ik de zolder en de kelder opruimen. De zolder is echt een bende omdat ik de afgelopen tijd van alles tevoorschijn heb gehaald en de boel niet meer heb terug gezet. En dan groeit de ruimte zomaar dicht. Het is iets waar ik steeds tegenaan loop. 


In de kelder hebben we een beetje wateroverlast gehad, dat is nu hopelijk verholpen. Maar ook daar moet de bezem door.


En dan hebben we ook nog een kamer opnieuw in te richten, omdat Robert (onze jongste zoon) nu getrouwd is. Veel mensen dachten dat ik nu een hobbykamer beneden zou gaan krijgen, maar dat is niet zo. Mijn hoek op zolder bevalt goed en ik heb daar veel meer ruimte...
We gaan een 'stiltekamer' maken, waar je je even lekker kunt terugtrekken. Een kamer waar alle boeken komen, de foto albums, familiefoto's, herinneringen...

En tenslotte nog even over Crea 5220/5221.... 
Marjan en ik zijn aan het nadenken over volgend jaar; hoe kunnen we een leuk vervolg geven aan de crea-onderwerpen? Intussen hebben we al leuke ideeën en t.z.t. horen jullie daar meer van!
Ik verklap vast dat we rekening houden met alle soorten van hobby's. 
Dus niet alleen art journaling, maar ook fotografie, tekenen, schilderen, dichten, ruimtelijke vormgeving, textiele werkvormen, film, muziek, ... en wat je maar wil.


14 opmerkingen:

  1. Ik heb ook heel veel in huis gedaan in de eerste periode. Heel veel. En nu heb ik het gevoel dat ik wel aan een tweede ronde kan gaan beginnen.
    Wat bloggen betreft... ik vind het toch leuker dan Insta. Ik doe het allebei, maar Insta niet dagelijks

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blijf maar lekker bloggen. Ik vind het leuk om te lezen wat je allemaal doet. Vooral je creativiteit vind ik leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Instagram vind ik te vluchtig. Ik had een account maar deed er niets mee dus beëindigd. Ik hou me alleen bij bloggen wat me nog steeds goed bevalt. Over iets in huizen doen zal ik het maar niet hebben, ik heb het gevoel dat ik dit jaar niets anders heb gedaan met die verhuizingen van mij, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, opruimen, wanneer zijn we daar eens mee klaar? Ik heb ook zo'n hobbykamer die meer op een rommelkamer of opslag lijkt...
    Ik zit wel op Instagram, maar hoop daarmee mensen naar m'n blog te krijgen ;-) Ik vind bloggen nog steeds heel leuk en ben blij dat ik nog steeds actieve blogcollega's heb!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo, jij hebt een hoop te vertellen 😊 en nog een hoop te doen ook; alles op zijn tijd hoor.
    Zo jammer hè, dat steeds meer bloggers stoppen, al begrijp ik het ook. Ik ga nog vrolijk door, hopelijk jij ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuk idee zo'n terug blik. Wat kan er toch veel gebeuren in een jaargetijde en zo veel verschillende dingen. Dat is maar goed ook want soms is het goed dat er dagen zijn die snel voorbij gaan. Fijn dat je even kunt bijspringen als dat nodig is. Al met al een leuk blogje.
    Groeten.
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Rommel is besmettelijk en vermeerderd zich stiekum. Daarom blijf je opruimen. 😉
    Ik heb sinds paar maanden instagram en ik zit nu al weer te twijfelen of ik daarmee door ga of ga stoppen. De hoeveelheid reclame op instagram stoort me ook.

    Ik zat op fb, maar daar ben ik een aantal jaren meegestopt en na een tijdje weer begonnen met bloggen. In het begin deed ik weinig op mijn blog, maar ik augustus had ik besloten om de blog anders te gebruiken. Dat zie je ook aan de hoeveel berichten die ik vanaf augustus geschreven heb.

    Blogjes lezen bij diverse mensen is gezellig en soms leerzaam. Op welk gebied dan ook. Meer dan instagram of fb.
    Maar dan is het wel fijn dat er nog actieve bloggers zijn.

    Misschien wat laat, gefeliciteerd dat je zoon getrouwd is en dat jullie een kamer over hebben. Slim om daar een stiltekamer van te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Sinds ik gepensioneerd ben, blog ik dagelijks. Nu al 4 jaar en ik vind het zo leuk om te doen. Ook het lezen bij anderen is leuk. Ik vind het een heel nieuwe wereld, die mij veel voldoening geeft. Ik lees ook graag bij jou. Het is maar dat je het weet.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Af en toe terugkijken is niet verkeerd. Jammer dat je moestuin niet wil wat jij wilt. Ik ben er nooit aan begonnen omdat ik weet hoeveel werk het is. Nu maar eerst opruimen, dat geeft ook al rust. Wel niet bloggen? Blog je voor jezelf of om een ander te entertainen? Ik heb besloten minimaal 1x per week te bloggen en het is een soort dagboek. Dat anderen er veel plezier aan beleven, is meegenomen. Succes met de activiteiten en laat de blaadjes maar liggen. Beterschap voor je zoon, hopelijk geneest het snel. Fijn dat je schoondochter niet meer zo misselijk is. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooi idee, zo'n stiltekamer. En die opruimklussen lonken hier ook, lijkt ook wel een ritueel dat zich elk jaar weer herhaalt bij mij ;-)
    Goed om zo even terug te kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooi zo af en toe terugkijken Elizabeth en dan is er toch veel meer gebeurt
    en gedaan dan je misschien wel dacht. Je weet nu in ieder geval dat een moestuin
    toch niet is wat je gedacht had, zoiets neemt erg veel tijd in beslag en je
    moet er maar steeds tijd en zin in hebben. Leuk trouwens om je katoenplanten
    in een behoorlijk formaat te zien pronken op de foto. Wat sneu voor je zoon
    die herniaklachten heeft, hopelijk wordt dat door voldoende rust te houden
    weer beter. Wat een fantastisch idee een stilte kamer te creëren, lijkt me
    werkelijk heerlijk om je zo af en toe eens terug te kunnen trekken.
    En wat leuk te lezen dat Jij en Marjan al druk aan het brainstormen zijn
    over Crea 5221 en welke onderwerpen jullie dan allemaal gaan kiezen.
    Goed idee inderdaad om met allerlei soorten hobby's rekening te gaan
    houden. Voor iedereen die weer mee wil gaan doen is het dan juist een
    mooie uitdaging om alle soorten hobby's eens uit te gaan proberen en
    niet bij het veilige te blijven waar ze altijd mee bezig zijn.
    Spannend, ben heel benieuwd wat jullie allemaal aan het bedenken zijn.
    Succes met het ordenen van je zolder atelier en het kuisen van de kelder.

    Toedelsssssss

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jammer dat de moestuin niet bevalt, goed dat je daar dan mee stopt. Die tijd kun je dan weer nuttiger besteden. Er is al genoeg te doen als je een groot huis en tuin hebt. Wat is Guus al groot. Hopelijk gaat het snel beter met z'n papa. Succes met het opruimen en inrichten van de stiltekamer. Je moet natuurlijk wel de tijd nemen om er daarna gebruik van te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Blijf maar lekker bloggen, toch leuker en zeker uitgebreider dan instagram.
    Alles is toch al zo vluchtig en alles moet maar snel snel.
    Wat heb je toch veel gedaan in de afgelopen tijd, ja en opruimen, hier komt het ook steeds terug.
    Fijn dat je ruimte hebt om een stilte kamer te maken, geniet er maar van.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het is in ieder geval mooi om zo'n uitgebreid verhaal te lezen en ik kan me voorstellen dat je er ook zelf wat aan hebt om een en ander op een rijtje te zetten. Instagram is voor mij een veel vluchtiger medium dan een blog én vooral gebaseerd op beeld. Hoewel het wel goed is om bij te blijven en nieuwe digitale mogelijkheden te benutten, werkt een blog meer als een dagboek en tegelijk als communicatiemiddel om met andere mensen van gedachten te wisselen. Krijg je ook regelmatig reacties van anderen via instagram?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...