Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 12 april 2012

Recept voor een beter humeur

Surfend over het wereldwijde net kwam ik gisteren een stukje tegen dat geschreven is door Anneke v.d. Veen. Het gaat over gedachten....


Gedachten zijn vreemde dingen. Ze komen zomaar in je hoofd en soms weet je niets eens waar ze vandaan komen. Je hoort iets, je ziet wat en meteen gaan je gedachten aan het werk. Al naar gelang je humeur zijn die gedachten positief of negatief. Als je 's morgens blij en uitgerust opstaat, ziet de wereld er vrolijk uit en zullen je gedachten vrijwel altijd positief zijn. Maar als je slecht geslapen hebt, of veel pijn lijdt dan ziet het begin van de dag er heel anders uit en dienen negatieve gedachten zich heel gauw aan.


Gedachten; zijn ze te vermijden? Bij mij lukt dat niet. Dat hoofd van mij is net een molentje, het draait altijd door. Nu is het de kunst om blij te worden van je gedachten. Daar zijn allerlei trucjes voor. Mooie muziek luisteren, een goed boek lezen, een blij gesprek voeren, iets lekkers snoepen ( niet te veel want anders wordt het weer een last), een klus fantastisch klaren, je zegeningen tellen enz. vul er zelf nog maar een aantal in.


Dankbaarheid en tevredenheid zijn niet meer in de mode tegenwoordig, maar wel twee ingrediënten die positieve gedachten veroorzaken. Zoek een hulpmiddel voor die twee begrippen en voila, je gedachten worden een stuk aangenamer.
Als je daar de hele dag mee bezig bent ontbreekt tevens de tijd om een ander te bekritiseren. Als je de wereld met meer blijheid tegemoet treedt, wordt diezelfde wereld een stukje lichter en mooier. En als een ieder dit zou doen, tjonge dan waren er alleen nog maar blije en leuke momenten en ik denk dat God dat het allerliefst zou zien van ons.
Fijne dag allemaal....

11 opmerkingen:

 1. Prachtig en helemaal mee eens,
  Ik heb net iets op mijn blog geplaatst waar ik helemaal blij van wordt,
  Fijne dag Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een heel mooie gedachte en wat zou het fijn zijn als de hele wereld bevolking blij zou zijn, maar zonder het tegenovergestelde van dankbaarheid en tevredenheid te kennen, kun je ook niet dankbaar en tevreden zijn, een zonnig humeur heeft geen waarde zonder af en toe donkere wolken. Laten we er alsjeblieft wel voor zorgen dat alle positieve belevingen verreweg overheersen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een wijze woorden!
  Doet me denken aan een toepasselijke spreuk:
  Eem glimlach geeft méér licht en kóst minder dan electriciteit!

  Fijne dag!
  (hier gaat dat lukken: het regent en het is koud, maar ik vermaak me prima. Lekker cocoonen met warme chocomel, een kacheltje en mijn Christel Seyfarthshawl)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je, Elizabeth. Toepasselijke blog op deze 'glimlachdag'. Om een regenboog te zien, heb je zon èn regen nodig... En je ogen open houden voor de kleine wonderen van alle dag...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel, erg mooi en zo is het maar net.
  Ondanks alle ellende en het verdriet van de afgelopen jaren heb ik ook veel om dankbaar voor te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, je instelling is heel belangrijk. In plaats van steeds te denken had ik dit maar of was ik maar zo kan je beter genieten van hoe goed je het hebt en opnoemen wat je WEL allemaal hebt.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik heb heel veel in mijn rugzakje en soms is het dragen er van een zware last maar ik probeer altijd positief te blijven en dan weegt het rugzakje gelijk een stuk lichter ;-) liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi gezegt ik denk dat het zeker waar is tel je zegeningen en geniet van de kleine dingen.
  We zeggen niet voor niets alles waar te voor staat is niet goed, behalve tevreden.

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat er ook op je pad komt, er is altijd wel iets fijns of moois, als je het maar wilt zien. Blije mensen maken anderen ook blij.
  Je hebt er een mooi bericht van gemaakt!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het enige wat mij helpt om geen ondergeschikte te worden van al mijn gedachten (negatieve of positieve) is meditatie! Dat heeft mij geleerd te zijn ipv te denken! En dat ik mijn gedachten kan gebruiken als instrumenten die ik af en toe nodig heb, maar niet, dat mijn gedachten mij besturen... Zeer interessant onderwerp!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi blogje Elisabeth! Ook ik ben er graag mee in de weer...dit soort overdenkingen, heb er de afgelopen jaren ook veel van geleerd. Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...