Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 30 april 2012

Climbing Corners van Aurora Suominen

Kennen jullie Aurora Suominen? Ze woont in de U.S. en ik ben helemaal weg van haar mooie granny square haakpatronen! Op Ravelry kun je ze via deze link allemaal zien.
Ze werkt heel veel met reliëfstokjes, dat lijkt ingewikkeld maar als je eenmaal een filmpje bekeken hebt, valt het reuze mee. Kijk maar eens HIER...
Maar Aurora heeft ook zelf een blog, zelfs meerdere; de moeite waard om eens een kijkje bij haar te nemen...


De meeste van deze squares zijn ontwerpen van Aurora. Vorig jaar heb ik er een aantal op mijn blog gezet, waarvoor ik toestemming heb gekregen van Aurora om ze in het nederlands te vertalen.
Als je bovenaan op "haakpatronen granny squares" klikt, zie je ze staan tussen de verzameling.
Deze vierkantjes en ook nog een aantal andere heb ik vorig jaar ook in het creme gehaakt.
En ik vond dat ze maar zielig in het schoenendoosje lagen te liggen en dat er maar eens iets mee gedaan moest worden!Intussen heb ik een leuk plannetje bedacht, maar daar zijn nog wat extra granny squares voor nodig...
Hè ja, heb ik toch eindelijk een "geldig" excuus om aan nieuwe vierkantjes te beginnen.., want o het kriebelt toch elke dag zo erg als ik de prachtige squares van Jacqueline voorbij zie komen!


Dus nu ben ik weer aan de slag gegaan met nieuwe squares van Aurora. Zij heeft de gave om structuur vierkantjes te ontwerpen, die heel mooi uitkomen in één tint. Ik ben daar helemaal weg van!


Als eerste heb ik nu "Climbing Corners" gehaakt, een leuk vierkantje dat door de reliëfstokjes in de hoeken een hele aparte uitstraling krijgt. Het originele patroon staat HIER en het nederlandse patroon krijgen jullie van mij. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit vierkantje 3x hebt gehaakt en pas de laatste keer tevreden was.
En dat ik daarbij een aantal kleine veranderingen heb aangebracht in het patroon. In de beschrijving heb ik die stukjes onderstreept en kun je achter de schuine streep in vette letters lezen hoe ik het heb gedaan..
Mocht je er bij het haken niet uitkomen, dan mag je me altijd mailen!


Climbing Corners van Aurora Suominen


Speciale steken:
·      *    Beginhoek: 3 l, 1 stk, 1 l, 2 stk
·      *    Hoek: 2 stk , 1 l, 2 stk
·      *   Dubbel reliëf stokje voorkant (d.r.stk.v.): zie http://www.youtube.com/watch?v=tvnYRNIcgXk

Toer 1: 4/5 l, maak 15 stk in de 4e l en sluit de toer met een hv in de 1e l (=16 stk)

Toer 2: 3 l, 1 stk , 1 l, 2 stk (= beginhoek gemaakt) * stk in elk v.d. volgende 3 stk, in volgend stokje een hoek maken (=2 stk, 1 l, 2 stk)* , van * tot * 3x doen. Sluit toer met hv in 3e beginlosse. (=28 stk) Ga met hv naar 1-l ruimte.

Toer 3:  Maak beginhoek, * stk in elk v.d. volgende 3 stk/ sla 1 stk over en haak een stk in elk v.d volgende 2 stk, d.r.stk. v. om het 1e stk van de vorige toer nà de 1- l ruimte, stk in elk v.d. volgende 2 stk, d.r.stk. v. om het 1e stk vòòr de volgende 1-l ruimte, stk in elk v.d. volgende 2 stk (werk achter het reliëfstokje om), hoek maken (=2stk , 1l, 2 stk)*, van * tot * 3x doen. Sluit toer met hv en ga met hv. naar de 1-l ruimte (= 44/ 40 stk, 4 d.r.stk.v).

Toer 4: Maak beginhoek, * stk in elk v.d. volgende 3 stk/sla 1 stk over en haak een stk in elk v.d volgende 2 stk, d.r.stk. v. om het 1e stk van de vorige toer nà de 1- l ruimte, stk in elk v.d. volgende 8/ 7 stk, d.r.stk. v. om het 1e stk vòòr de volgende 1-l ruimte, stk in elk v.d. volgende 2 stk (werk achter het reliëfstokje om), hoek maken in 1-l ruimte (=2stk , 1l, 2 stk),* van * tot * 3x doen. Sluit toer met hv en ga met hv. naar de 1-l ruimte (68/ 60 stk, 4 d.r.stk.v).

Toer 5: Maak beginhoek, * stk in elk v.d. volgende 3 stk/sla 1 stk over en haak een stk in elk v.d volgende 2 stk, d.r.stk. v. om het 1e stk van de vorige toer nà de 1- l ruimte, stk in elk v.d. volgende 14/ 12 stk, d.r.stk. v. om het 1e stk vòòr de volgende 1-l ruimte, stk in elk v.d. volgende 2 stk (werk achter het reliëfstokje om), hoek maken in 1-l ruimte (=2stk , 1l, 2 stk),* van * tot * 3x doen. Sluit toer met hv en ga met hv. naar de 1-l ruimte (92/ 80 stk, 4 d.r.stk.v). Knip de draad door en hecht af.

Toer 6: Maak beginhoek, * sla 1 stk over en haak een stk in elk v.d. volgende 2 stk , d.r.stk.v. om het 1e stk v.d. vorige toer nà de 1-l ruimte, stk. in elk v.d. volgende 17 stk, d.r.stk.v. om het 1e stk vòòr de volgende 1-l ruimte, stk in elk v.d. volgende 2 stk (werk achter het reliëfstokje om), hoek maken in 1-l ruimte, * van * tot * 3x doen. Sluit de toer met hv en knip de draad door en hecht af. (100 stk, 4 d.r.stk.v.)


6 opmerkingen:

 1. Zeker mooi die squares. Ik ben gek op kleur maar heb ook een zwak voor creme. Heel mooi zo al die vierkantjes bij elkaar. Ben benieuwd wat je er van gaat maken.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfoe dat ziet er mooi maar ingewikkeld uit! Ik ben benieuwd wat het gaat worden.bedankt voor je reactie bij mij, inderdaad het is niet iedereen gegeven. en we zijn er ook heel dankbaar voor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn heel erg mooi !!!!!

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha.. je helpt me weer aan een patroontje! Soms denk ik.. 366 verschillende vierkantjes, lukt dat me wel? Maar er zijn véél meer dan 366 verschillende.. Elke keer duikt er weer een mooi patroontje op.
  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn inderdaad erg prachtig, als ik ze zie wou ik maar dat mijn eigen granny's project klaar was... maar dat duurt nog wel een jaartje of wat ;)!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...