Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 5 april 2012

Levend bloed onderzoek...

Een tijdje geleden ben ik met mijn zoon naar een natuurgeneeskundig adviesbureau geweest.
Hij heeft al jaren vermoeidheidsklachten, heeft astma, psychische problemen en de laatste tijd nam zijn energie nog meer af en zat hij bijna aan de grond. Doorlopend verkouden en steeds weer ziek...
Bloedonderzoek in het ziekenhuis en een holtefoto gaven niets bijzonders aan. De huisarts verwees ons naar de kinderarts voor verder onderzoek...
Maar hij staat al vanaf zijn eerste levensjaar onder controle van de kinderarts en die heeft ook nooit een oorzaak gevonden, altijd maar medicijnen voorgeschreven.

De natuurgeneeskundige werkt met een analyse van levend bloed. Er werd via een prikje wat bloed uit de vinger gehaald en er gingen verschillende stripjes langs om te kunnen bepalen of hij voldoende ijzer had en hoe zijn suikergehalte was en het cholesterol. Dat was allemaal goed! Cholesterol zelfs extreem laag en daardoor niet te meten. Ook dat is niet echt goed...
Op een klein glasplaatje kwamen 3 druppels bloed naast elkaar en dit werd afgedekt met een dekglaasje.
Toen hebben we een kwartier lang gekeken naar zijn bloed via een computerscherm. Alles werd benoemd en uitgelegd. Je ziet dan zoiets:


Tenminste..., als het er gezond uit ziet... Eerst leek het bloed heel troebel en kleefden alle rode bloedcellen ( de paarse rondjes) nogal aan elkaar. Later maakten ze zich los. We zagen ook de bloedplaatjes, waar een mens er veel minder van heeft. En de witte bloedcellen... (verdedigers tegen ziekten)
En die waren zwak en veel waren er niet actief meer...

Verder werden er ook gisten ontdekt in het bloed en dat heeft te maken met een (te) hoge doorlaatbaarheid van de darmen:


Kort door de bocht gezegd; zijn immuunsysteem is ernstig verzwakt en hij heeft een tekort aan diverse voedingstoffen (ondanks gezond eten en extra vitaminen) vanwege een slechte darmflora.
Mijn zoon krijgt gemiddeld zo'n 4 penicilline kuren per jaar en heeft vele pijnstillers geslikt. Dit zou een oorzaak kunnen zijn voor de slechte darmflora. Ik moet ook zeggen dat de kuren steeds minder effect hadden. En voordat hij beter was, had hij alweer een nieuwe infectie. 
Na deze bloedanalyse kan dit verklaard worden door de slechte conditie van de witte bloedcellen, hij komt er maar niet bovenop...

Ook de hartslag is gemeten (en was goed) en de bloeddruk; hij had wel een hele lage ondergrens.. Dat verklaart waarom hij af en toe duizelig is bij snel opstaan.. 
Het is heel lang geleden dat een arts zijn hartslag en bloeddruk heeft opgemeten... Jullie voelen het allang; mijn vertrouwen in de reguliere geneeskunde is wat aan het afnemen.

Hoe kan dit allemaal? Dat vroegen wij ons dus ook af... Ik "leen" even een stukje van internet om het verschil in bloedonderzoek duidelijk te maken:

Bij levend bloed analyse kijken we naar de kwaliteit van het bloed en dit is een duidelijk verschil met wat de huisarts of het laboratorium doet. In ons onderzoek wordt gelet op grootte en vorm, de beweeglijkheid en de groepering van de bloedcellen. We kijken of er zich micro-organismen (bacteriën), schimmels (candida), of parasieten (opgelopen in binnen- of buitenland) in het bloedplasma bevinden.
De informatie die op deze manier verkregen kan worden:
 • Darmverontreiniging
 • Zuurgraad
 • Slechte vertering dierlijke eiwitten en verzadigd vet
 • Vitaminegebrek (B12)
 • Candida (onweerstaanbare behoefte aan suiker)
 • Slechte doorbloeding (geldrolvorming)
 • Parasieten, bacteriën, virussen
 • Verhoogd stollingsrisico
 • Vermoeidheid, tekort aan energie
 • Lymfatisch systeem


Intussen volgen we wel een tweesporenbeleid en gaan we bij een andere kinderarts en in een ander ziekenhuis een onderzoek laten doen!
Onze zoon heeft supplementen gekregen en is daarmee aan de slag gegaan. Over 2 maanden volgt er opnieuw een levend bloedanalyse om te zien of er resultaten zijn geboekt.

Een volgende keer schrijf ik wat over de supplementen. Er gaat een wereld voor je open als je je hierin verdiept...
Misschien maakt bovenstaande een heleboel los, maar ik stel reacties heel erg op prijs. Zeg gerust wat je ervan denkt... Er zijn ook een heleboel mensen die het grote onzin vinden, kwakzalverij...
En de medici halen glimlachend hun schouders op; ook dat weet ik. Over de achtergronden daarvan later meer...

25 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar! Niet bij de mens, maar wel bij ons hondenbeestje. Ook bij Meike werkt de reguliere medicatie niet. We zijn daarom begonnen met homeopatische middelen. Dat leek te helpen, maar niet voldoende.

  Ik snap volledig waarom je tot 'alternatieve' methoden overgaat! Zoals de homeopaat het zo mooi omschreef: de reguliere geneeswijzers pakken alleen de gevolgen aan en niet de oorzaken. Het is een soort van dweilen met de kraan open! Ik hoop dat het snel weer beter gaat met je zoon! Hij is een kanjer, dus aan vechtlust zal het niet liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb bijna 6 jaar voor de Consumentenbond gewerkt en weet helaas maar al te goed hoe beroerd reguliere gezondheidszorg soms kan zijn en hoe helaas marketeers op de loop gaan met 'darmflora' en hoe je eea kunt verhogen. Antibiotica slikken (vaker dan 2-3 keer per jaar) is inderdaad niet goed, dan werkt het bij 'echte' infecties (bijv. na een operatie) niet meer!

  Uit eigen ervaring weet ik ook wel het eea. Ik heb, al vanaf kind af aan, bloedarmoede. Dat werkt ook flink door op je immuunsysteem, vermoeidheid, duizeligheid. Helaas ligt het niet alleen aan ijzertekort zoals veel mensen denken ('eet maar wat vaker spinazie', jaja), maar ook aan het feit dat vitamines B, A en andere metalen slecht door mijn lichaam worden opgenomen. Hoeveel supplementen ik zal geslikt heb in mijn leven! En geloof me, van ijzertabletten word je niet blij: alles smaakt naar metaal. Getver! En toen ik een keer bij een coach was, bleek zij ook nog eens homeopaat te zijn en ze zei: wil je dan altijd maar pillen blijven slikken? Natuurlijk niet! Nu neem ik een soort vloeibare 'kruidenmix' waar alles in zit wat ik nodig heb. Ik gebruik dit nu 2 maanden en ben héél blij. Ik ben ook meer magere zuivel (magere yoghurt vooral) gaan gebruiken en witte suiker is een grote NEE en ik moet zeggen: I feel better than ever! Dus zoek naar verschillende oplossingen en kijk wat echt werkt. Je zoon is nog jong, dus hopelijk hoeft hij niet zijn hele leven aan de tabletten.

  Heel veel succes!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat goed dat jullie dit gedaan hebben!!
  ik zit zelf al jaren met ME (chronische vermoeidheid) en bij de
  reguliere artsen kom je niet veel verder dan "je moet er maar mee leren leven"..
  Ik ben benieuwd hoe dit verder uitpakt; ik ga eens uitzoeken of
  bij mij in de buurt ook iemand zit die dit soort onderzoek doet.

  groetjes Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super dat jullie verder zijn gaan kijken!! De darmen zijn het verteringsstelsel van het lichaam. Als die niet goed werken kunnen er een ontzettend breed scala aan klachten ontstaan, die in de reguliere geneeskunde vaak niet teruggebracht worden naar de bron. Men kijkt dan alleen naar symptoombestrijding en niet naar waar de klachten vandaan komen! Zelf gebruik ik al jaren probiotica (van Kal) en (indien nodig) natuurlijke antibiotica ipv chemische. Verder geen suiker, dit is om de gisting in de darmen tegen te gaan en de darmwanden goed te houden! Heel veel succes met deze kijk op de gezondheid van je zoon, ik hoop dat het snel beter gaat met hem! Groetjes Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ga gewoon je eigen weg. Zo lang je je gezonde verstand maar laat regeren. Ik ben genezen van een hoop allergieën met behulp van bioresonantie. Wel duur, maar nu geen pillen meer. Succes met je zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ga je eigen weg, dit klinkt mij als een logische weg die je nu neemt. Ik comineer ook graag beide zijde van het gelijk van de wetenschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het super dat je het doet, ben zelfs erg benieuwd waar je het hebt laten doen. Ik kamp ook met allerlei gezondheidsklachten en loop ziekenhuis in en uit en ze komen steeds met iets anders dus mijn vertrouwen in de reguliere zorg is ook erg laag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ja antibiotica kunnen een hoop stuk maken ik weet er alles van

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik denk altijd maar baat het niet dan schaad het niet.
  soms ga je gewoon andere dingen zoeken omdat je wat wanhopig wordt van alles, en als er nu iets uit komt is dat toch alleen maar goed, in de zin van ze hebben iets gevonden waarmee we aan de slag kunnen.
  heel veel succes en beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
 10. gewoon proberen zou ik zeggen ....
  veel beterschap en succes.....

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het een bijzonder verhaal, wel het proberen waard.Het zal wellicht minder kwaad kunnen dan al die chemische rommel waar medici over het algemeen graag mee strooien. Ik ben benieuwd wat jullie bevindingen zijn na 2 maanden. Het zou wel heel fijn zijn als je zoon weer naar behoren kan functioneren. Heel veel sterkte en succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi,dit verhaal is heel herkenbaar voor mij,dus voor mijzelf.Ik kamp al jaren met een B12 tekort ben daardoor ook helemaal uitgeput geweest,lichamelijk maar ook psychies( ik weet niet of ik het goe schrijf)als je tekorten hebt nemen je darmen niets op ook geen voedingssuplementen.Ik ben toen op veel aan dringen bij de artsen begonnen met B12 injecties ze doen er zo moeilijk over,over een injectie je moet er bijna om smeken.Een jaar of drie geleden vond de arts het wel goed en kreeg geen injecties meer,maar als je eenmaal B12 tekort hebt blijft dat altijd ook als je waardes goed zijn.Dus laat je eigen daardoor niet misleiden.ik heb ook altijd veel antibiotica geslikt.Nu moest ik drie jaar gelden stoppen met injecties en toen heerste er de mexicaanse griep en nu denk je altijd dat overkomt mij niet maar dus wel.Als enige binnen het gezin doodziek,met als gevolg 5 weken in coma aan de beademing ,11 weken ziekenhuis ,kon niets meer want mn zenuwstelsel was aangetast één jaar gerevalideerd ,100 procent arbeids ongeschikt ,kwam achteraf ook door het B12 tekort.Dus laat je eigen niet afschepen met je zoon bij de dokters kom op voor je kind. de gezondheid van je kinderen gaat voor alles.
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Elizabeth,
  Ik ben al jaren onder 'behandeling' bij een voetreflexzonetherapeute en zij zegt dat al zo lang! Ik heb geloof ik alleen al de laatste 3 jaren 15 antibiotica kuren geslikt voor mijn blaasontstekingen. De kuur was nog niet over of het kwam al weer terug. Je wordt er inderdaad immuun voor. En nog erger, je darmflora 'gaat eraan'. Je immuumsysteem wordt daardoor slechter, je wordt moe etc. Wat je hierboven schrijft, is zo herkenbaar. Heel veel in je lichaam valt en/of staat met darmflora! Van haar 'krijg' ik dus ook af en toe een kuur voor mijn darmflora. Tegenwoordig verkopen ze bij de apotheek ook zo iets, zag ik pas. Dus ik kan alleen maar zeggen dat het mij heel goed helpt! Ik hoop dat het jouw zoon ook helpt en dat hij zich 'gauw' beter voelt! Veel succes!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 14. altijd verder kijken er is niets mis met homeopathie,en je gezonde verstand zegt je wanneer je ook de reguliere erbij kan nemen ,voeding en leefgewoontes zijn van primair belang in het geheel veel sterkte ermee hoop dat ie zich snel weer beter voelt,gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 15. niks kwakzalverij! Ik weet ook aan den lijve wat het is om van het kastje naar de muur gestuurd te woden.
  De alternatieve geneeskunde kent nog vele geheimen voor mij, maar stilletjes aan geraak ik er ook mee vertrouwd en ik moet zeggen het heeft me al veel positiefs bijgebracht!
  Proberen zou ik zeggen en veel sterkte!

  anneliesje
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Pfff moeilijk hoor!! Ik weet dat antibiotica bacteriën dood ook de goede!!!, en daar zitten je darmen vol mee, dus vreemd is het niet als zijn bloed dit aangeeft.
  4x per jaar antibiotica lijkt mij best wel veel. Medici zijn meestal niet zo scheutig met dit soort medicijnen.

  Alternatieve geneeswijzen is echt niet verkeert en als je kritische blijft is er niets aan de hand en kun je er ook veel voordeel uit halen.

  Het vervangt de reguliere geneeskunst niet maar kan een goede aanvulling zijn.

  Wat mij vooral opviel is dat de alternatieve geneeskundigen meer tijd en aandacht besteden aan de individu, de mens staat centraal!! In de regulier geneeskunst ben je meer een ziekte of kwaal!!

  Die persoonlijke aandacht doet je goed. Er wordt naar je geluisterd en daar kunnen de doktoren nog wat van leren.
  Heel veel beterschap

  groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 17. alle reactie's zijn wel beschreven denk ik,
  uit eigen ervaring is dat je naast de kinderarts wel alternatieve dingen kan proberen maar vooral niet noemen bij de kinderarts!
  Onze kinderarts stond daar zeker niet voor open.
  Uit de alternatieve geneeswijze hebben wij meer baat bij gehad dan uit het ziekenhuis.
  Maar mijn opvatting is dat je het wel beide moet doen, wel bij de kinderarts blijven, niet alleen de alternatieve geneeswijze doen.

  gr. CSML

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Tjonge, dat is niet mis. Goed dat jullie verder zijn gaan zoeken. Je moet er zelf achteraan en inderdaad: de reguliere geneeskunde doet veel aan symptoombestrijding, maar zoeken vaak niet naar de achterliggende oorzaak, vooral bij de wat vagere klachten.
  Over antibiotica: dat kan soms wel heel erg nuttig zijn, bv. bij de ziekte van Lyme. Mijn zusje heeft daar heel veel baat bij gehad.
  Heel veel sterkte en vooral beterschap voor je zoon toegewenst.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Alles is gezegd.....ik kan alleen maar zeggen dat het goed is wat je gedaan heb ik geloof er in.
  En hoop dat je zoon zich gauw beter mag gaan voelen..

  groetjes Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Als je merkt dat je niet verder komt bij de reguliere geneeskunde dan is het echt wel normaal om verder te zoeken naar oplossingen. Daarvoor ben je moeder en die wil er toch alles aan doen om haar kind zich prettiger te laten voelen. Goed van je dat je dit doet en hopelijk voelt je zoon zich binnenkort wat pretiiger, maar zich in ieder geval ook beter begrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ga door wat je begonnen bent. Je hebt al heel veel adviezen gekregen. Het is te hopen dat je zoon spoedig opknapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heel goed om je eigen gevoel te volgen en ook de alternatieve arts een kans te geven. Ikzelf heb daar heel goede ervaringen mee. Succes en ik hoop dat je zoon zich snel wat beter mag voelen. Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heel goed dat je verder gaat, vooral doen!!!
  Weet genoeg over die bloedonderzoeken en ze halen er heel veel uit en met natuurlijke middelen herstel je beter, en langer, dan met de gewone antibiotica, succes hoor,
  Groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Fijn dat je een moeder bent die verder kijkt.
  Helaas herken ik veel hierin en zou ik denken waarom willen regulier en natuurartsen niet wat meer samenwerken elkaar aanvullen!
  Voor je zoontje hoop ik dat hij baat heeft bij deze preparaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Mijn dochter is op haar 16e ziek geweest. Heel moe, niet lekker in haar vel, helemaal op eigenlijk. Na de nodige bezoekjes aan de huisarts, die inderdaad met antibiotica kuren aan kwam en waar de klachten zomogelijk nog erger van werden, was ik het helemaal zat.
  Ik ben op internet gaan zoeken en vond de Ayuvedische kliniek van Etienne en Beena Premdani. Ik belde voor een afspraak en we konden vrij snel terecht. Ontzettende lieve mensen en ik kreeg een glasheldere uitleg over het hele gebeuren. Het was zo klaar als een klontje! Er werd een levend bloed analyse gedaan en hieruit bleek pas goed hoe ziek ze was. Ze had de ziekte van Pfeiffer en Candida. Haar bloed zat vol schimmels! Ik schrok me wild toen ik dat zag. Dat was er bij de huisarts nooit uitgekomen! Het roer ging om en ze kreeg Ayurvedische tabletten, kreeg darmspoelingen en ik moest anders gaan koken. Heel veel dingen mocht ze niet meer. Het was een behoorlijke opgaaf, dat wel. Ik ben dubbel gaan koken. Mijn zonen kregen gewoon eten en ik at uit solidariteit mijn mijn dochter mee. Het was heel zwaar maar het heeft ontzettend goed geholpen! Vanaf die tijd is ze in blakende gezondheid!
  Mocht je er meer over willen weten kijk dan eens hier
  http://www.ayurveda-nederland.nl/etienne-en-beena-premdani.html

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...