Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 1 februari 2022

Ripple deken in de maak

Half december vorig jaar kreeg ik van Floor een flinke doos garen opgestuurd. Ooit was zij begonnen met het breien van een trui, maar nu het garen er al 20 jaar lag, wilde ze er graag vanaf.


Er was al een heel pand gebreid, maar inmiddels is dit helemaal uitgetrokken. 
De kleuren harmoniëren prachtig bij elkaar en het leek me de ideale mix voor het maken van een dekentje.
Ik heb alle bolletjes per kleur gewogen, want er is niet evenveel van iedere kleur.

Hoe ik er op kwam, weet ik niet meer... Maar ik besloot er een zigzagdeken van te maken, ook weer voor Troostdekentje.
Allerlei voorbeelden van internet en uit boekjes kwamen langs, maar niet alles was geschikt voor dit garen. Zo vond ik een ripple patroon gecombineerd met een bobbelsteek, maar dat werd rommelig met dit garen. Het is een samenstelling van katoen met acryl en heeft verschillende draadjes. Het garen voegt niet zoals bij wol of 100% acryl en daarom is het mooier om alleen stokjes te haken.

                                                                                             Tenslotte vond ik een patroontje dat tòch iets extra's had, nl. een mooie gaatjesrand.                                                                                                                                                                                 De afbeelding komt van de blog van Katie.                                 Ik heb 180 steken/lossen opgezet en haak met naald 3,5.                                                                                                             Omdat ik graag uitkom met het garen, heb ik berekend dat één toer gemiddeld 8 gram aan garen kost. Nu kan ik per kleur bijhouden hoeveel toeren ik daarvan heb gebruikt en zo tot een evenwichtige verdeling komen. 


Vol ijver ging ik aan de slag. Het was precies in de week nadat ik Corona kreeg en het was heerlijk om zomaar een eind weg te kunnen haken. Nergens bij nadenken en geen ingewikkelde patronen...
Maar ja, jullie weten het wel hè... Als het nieuwtje er eenmaal af is, gaat het enthousiasme er ook een beetje vanaf.


Totdat ik hier deze deken met olifantjes zag... Hoe leuk is dat! 
Al snel had ik een olifantje of twee geprobeerd...



Maar waarom olifantjes? Het zijn de kleuren van de zee, opperde Corrie... en gelijk heeft ze. 
Dus ik ging aan de slag met deze dolfijntjes....



Intussen werd er ook weer door gehaakt aan de ripple deken hoor, want voor dolfijnen of andere zeedieren is het wel leuk om een flink stuk blauw water te hebben, anders kunnen ze nog niet zwemmen.


Voorlopig ben ik nog wel een tijdje zoet met dit dekentje. Maar het is geen project om uren achter elkaar aan te werken. 
Gelukkig kwam daar het idee van de restjesdeken...
En er staat ook weer een nieuw truitje voor Moos op de pennen.
En ik vond een hele leuke site met gratis amigurumi patronen...


17 opmerkingen:

  1. Door jouw blog moest ik aan mijn schoonmoeder denken. Die breide 3x hetzelfde voor haar zoons en ik heb nooit van haar gehoord dat ze dan het nieuwe eraf had. Soms zijn handwerkjes, waarbij je niet teveel moet nadenken, wel fijn. Maar het kan ook vreselijk saai worden. Gelukkig heb je iets gevonden om de deken op te leuken, maar ook ‘verleidingen’. Het zal wel een afwisseling worden van allerlei werkstukken, met misschien meer prioriteit voor … de trui voor Moos. Haha. Ik ga genieten van je vorderingen. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan me goed voorstellen, dat je dan denkt: wat kan er nog meer? We hebben tegenwoordig zoveel mogelijkheden om verder te kijken.. Onze oma's zouden hun ogen uitkijken!
    Heb je wel eens op het blog van Attic24 gekeken? Die is zó creatief op haakgebied. Zij haakt elkaar jaar een andere deken, die ze zelf bedenkt.
    Succes met de deken en de dolfijntjes, wat een fijne troostdeken wordt dit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dat je die dolfijntjes erbij gaat maken, dat maakt het echt af.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De kleuren passen zeker perfect bij elkaar, het wordt mooi.
    Ik heb ook ooit een blauwe ripple deken gemaakt, met allerlei kleurtjes blauw, ook verschillende streepjes, daar heb ik toen 2 oranje visjes op gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik lees het al, jij verveelt je nog lang niet. Zo herkenbaar: Ik wil dit en dat en zo nog meer. Je rippledeken wordt leuk zeg en dan straks de dolfijntjes er op, kleuren matchen mooi met elkaar. Trui voor Moos krijgt natuurlijk voorrang, voor je het weet is hij er uitgegroeid. Het gaat soms zo snel. O en wat zijn die amigurumi leuk zeg, die sneeuwman met de emmer op het hoofd........

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou nou wat een tempo heb jij erin. De zig zag of golf steek heb ik al verschillende keren in een sjaal gehaakt. Heerlijk patroon om bij weg te dromen. Erg leuk zo met die olifantjes erbij tja maar nu dolfijnen. Het wordt vast weer een pracht deken. En ik heb ook zoveel bollen en bolletjes daar ga ik ook mee aan de slag. Bedankt voor je kaart post hij is binnen erg leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het dekentje van mijn garen ziet er heel leuk uit. Met dolfijntjes wordt het vast nog spannender.
    Afwisseling is ook het leukst toch?
    Dus lekker met 3 projecten verder gaan. Een truitje voor Moos gaat natuurlijk voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Tjonge, jij hebt de tijd van herstel van Corona wel goed benut zeg. Wat een leuk idee, die dolfijntjes. Trui voor Moos wel natuurlijk voorrang geven hoor, voor je het weet is hij er alweer uitgegroeid.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie deken ben je aan het haken. Prachtige kleuren bij elkaar. Ik snap dat je diverse dingen tegelijk wilt maken, dat is toch leuker dan met één ding bezig zijn. Tenminste, dat vind ik hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat maak jij toch altijd leuke dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat is weer een heel mooi troostdekentje, zeker met de dolfijntjes erop. Naar de trui voor Moos ben ik erg benieuwd, maar daar komt vast nog wel een blogje over? Heel herkenbaar hoor dat als het nieuwtje eraf is dat je dan toch weer op zoek gaat naar een andere uitdaging. Soms is het ook wel lekker om iets te maken waar je niet teveel bij hoeft na te denken. Wat betreft de afwisseling boffen we met het internet. Vroeger waren mijn oma en moeder met 1 project tegelijk bezig, omdat er niet gigantisch veel keuze was in breiboeken en het qua garen ook niet uitkon om voor meerdere projecten aan te schaffen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je bent zeker nog wel even bezig Elizabeth maar ohhh wat gaat dat mooi worden,
    en zo extra leuk met de dolfijntjes die er op komen. Erg leuk voor Floor ook
    dat zij kan zien wat je met het garen aan het doen bent.
    Heerlijk altijd om te lezen hoe jij terwijl je met het ene bezig bent al weer
    in gedachten het volgende project zit te bedenken, vervelen zal je je zeker niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heel leuk, een deken met visjes! En die olifantjes vind ik ook geweldig 🐘

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dolfijntjes passen perfect bij de zigzaggolven! Mooi zoals een project zich ontwikkelt terwijl eraan gewerkt wordt. Het garen van de trui krijgt zo een mooie bestemming. Haak je er ook een dolfijntje bij om mee te knuffelen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goeie tip van jou om er ook nog een dolfijntje als knuffel bij te maken!

      Verwijderen
  15. Hij wordt prachtig en heerlijk om er tussen alle andere projecten mee bezig te zijn. Wat een goed idee van Marjan om er ook een dolfijn bij te maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...