Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 20 november 2020

Flower ... Crea 5220 (week 47)

Soms lijkt het wel alsof ik een beetje vast geroest zit in een bepaalde aanpak van de materialen en technieken die ik gebruik. Ik vind het leuk en ook belangrijk om eens anders te werken en te ervaren of ik daar weer dingen van mee kan nemen.

Toen ik inspiratie aan het opdoen was rond het onderwerp van deze week, stuitte ik op een uitwerking en een bijbehorend filmpje, waarvan ik dacht 'nou Elizabeth, dit is iets wat je eens zou moeten proberen!'
Gevaar daarbij is wel dat je gaat na-apen, want ik vind dan zelfs de gekozen kleuren leuk en wil het dan ook zo. Maar dat laat ik dan maar gebeuren...


Eerst de materialen bij elkaar zoeken! Toevallig was ik bij het opruimen een paar hele oude plakkaat verftekeningen tegen gekomen, en één daarvan paste nu goed in mijn plannetje.


Ik volgde gewoon het filmpje bij het opbouwen van de laagjes en merkte al dit ik graag tè netjes wil knippen en het meer intuïtief moet laten gebeuren...


Ai, met een siliconenspatel zwarte gesso opbrengen... 

Dat heb ik helemaal niet en mijn spatel wil ik graag fris houden... Dus ik zocht naar een alternatief en werkte met dikke zwarte verf. Het effect is toch een beetje anders en ik denk dat ik binnenkort een nieuwe spatel voor de keuken koop en dit nog wel eens wil uitproberen...

En toen werd er tekst toegevoegd m.b.v. een stempel. Ja, die speciale stempel heb ik dus ook niet en het gaat ook eigenlijk alleen maar om zwarte tekstachtige accenten. Ik zocht in m'n stempelvoorraad naar tekst en plakte de clear stamps bij elkaar op een groot acrylblok. En daar ging ik mee aan de slag! Zo zie je maar weer dat echt niet van alles nodig hebt, maar dat je heel goed een alternatief kunt verzinnen.                                                                                                                                                                                                                        Ja, en toen werd het een beetje spannend wat het ging doen op de pagina. Ik had het al wel even geprobeerd op wit papier, maar dat is toch anders!


Dat stempelen viel niet tegen... Maar de zwarte vlekken vind ik nog wel te overheersend. Gelukkig komt er deels nog wat overheen en ik denk dat het dan gaat meevallen...


Ik had een andere keer al bloemen geschilderd en pfffftttt... ik moet zeggen dat ik dat echt moeilijk vond hoor. De linker was voorgetekend en de rechter heb ik helemaal zelf gedaan. Ik wil zò graag goed leren aquarellen en heb me voorgenomen om deze winter elke dag te oefenen en misschien wel een online cursus te volgen.


De bloemen werden uitgeknipt en met een klein stempelkussentje heb ik nog wat randjes zwart gemaakt omdat ik het anders te steriel vond bij de achtergrond.
Het aquarelpapier is heel dik en stug, en ja... dat is niet zo fijn in m'n art journal. Die staat inmiddels al behoorlijk wijd door alle ingeplakte materialen.

Nog een paar rondjes erbij en dan is het helemaal klaar!
En ik heb er echt van geleerd en vond het ook leuk om te doen.


En ...., wat maakten de andere deelnemers deze week?

    -  Marjan
    -  Josephine
    -  Céline
    -  Akkelien
    -  Toos
    -  Sandra
    -  Carmela en Davide
    -  Petra
    -  Loes
    -  Albèrtje
    -  Annet
    
  
Wil je weten wat Crea 5220 inhoudt? HIER vind je alle informatie en de lijst met onderwerpen!29 opmerkingen:

 1. Ik vind het erg goed gelukt. Best moeilijk buiten je zone gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi eindresultaat! O, ik zie dat dikke uitpuilende boek voor me 😄

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wow, WOW! Wat ontzettend mooi Elizabeth!
  Het gevoel dat je hebt bij het zien van een nieuwe techniek herken ik: de kleuren zijn vaak zo mooi gekozen dat een andere keus minder aanspreekt en het 'na-apen' voelt wat raar maar is zo'n eerste keer eigenlijk wel nodig om de techniek beter te begrijpen en in de handen te krijgen.
  Je bloemen lijken na het knippen en toepassen nog wel mooier dan toen ze nog op het witte vel lagen te pronken.
  Dat zwart is inderdaad eng; het is zo nadrukkelijk aanwezig. Maar in de uiteindelijke uitwerking valt dat veel minder op en zorgt het voor een mooi contrast.
  Slim om je stempels bij elkaar te plaatsen op het acrylblok, ze geven nu een mooi artistiek effect.
  Ja, zo'n dik boek is niet makkelijk/fijn om in te werken, vooral nu het einde van het jaar nadert wordt dat steeds lastiger. Maar ik vind het later wel weer fijn om door zo'n dik boek te bladeren: het houdt zo lekker vast; het heeft echt 'body'. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind je bloem wel goed gelukt hoor, ik doe het je niet na. Het roze en lichtgroen spat in ieder geval van je bladzijde af. En ook uit je boek, zie ik. Misschien een band voor maken met elastiek die je er omheen kunt doen om de boel bij elkaar te houden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is een idee voor als ie echt uit de band gaat springen!

   Verwijderen
 5. Echt heel mooi zo! Het zwart was idd wat sterk, maar door de bloemen komt het helemaal goed. Heel leuk lijkt mij dat, om alternatieven te zoeken voor iets wat je niet in huis hebt.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh dit eindresultaat had ik dus niet verwacht !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik dacht eerst: wat donker, dat donkere groen en die zwarte vlekken. Maar uiteindelijk is het een heel mooi geheel geworden met die fleurige bloemen erbij! En ik vind dat je goed kunt aquarelleren hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed dat je dit uitgeprobeerd hebt. Het resultaat is dan ook verrassend mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou Elizabeth, dit experiment heeft een mooi resultaat opgeleverd.
  Dat je heerlijk intensief bezig bent geweest straalt er vanaf !
  Ik vind het schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig. Halverwege vond ik het al mooi. En het zoeken naar alternatieven als je een gereedschap niet hebt. En toen kwamen de bloemen erbij, petje af. Nogmaals geweldig. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Was eerst best donker maar met de mooie roze rozen is het heel mooi geworden.
  Misschien ook eens iets maken met stofjes die je opplakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat zwart in het begin is best overheersend, maar met de roze bloemen heb je het mooi en goed opgelost,
  en met een heel leuk eindresultaat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het eindresultaat is mooi geworden en door het zwart komen de bloemen mooi naar voren!
  Op fb volg ik geregeld een soort les in het kleuren, meestal met kleurpotloden, maar ik heb er veel van geleerd. De ene week --soms 2 weken-- kleuren en een andere keer tekenen uit de losse pols en dat noemt ze doodlen. Net zijn we bezig geweest met een dorpje tekenen en andere keer een landschap of weer heel wat anders. Op het schoolbord tekenen had ik al op de kleuterkweek geleerd,maar dit is op een andere manier tekenen.
  Maandag, woensdag en vriijdag om 11 uur bij Clarity en het is in het Engels, maar je ziet wat ze doet en het is een gezellige groep als ze live gaat. Je kunt ook alle afleveringen terugkijken en we zijn bezig sinds het begin van de corona tijd in maart.
  Goed weekend
  groetjes, Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na wat zoekwerk heb ik het gevonden, Trijntje! Dankjewel voor deze leuke tip... Ik ga dat eens rustig bekijken en ik zag ook dat ze 2 blogs hebben..

   Verwijderen
 14. Wow, dit is een mooie collage geworden. Even een tip over de zwarte gesso. Ik heb gesso ook wel eens gemengt met acrylverf. De kleur wordt dan wel wat lichter als de verf, maar zo krijg je toch gekleurde gesso. Misschien lukt dit met zwart ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, natuurlijk had ik dat zo kunnen doen... Goeie tip! Dan was het zwart misschien net een tikkie minder hard geweest.

   Verwijderen
 15. A perfect background to bring out the sweet pink flowers. I love the black lettering ... you will have a nice Book!
  Hugs, Carmela

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi geworden! Ja aquarellen lijkt mij ook leuk om te kunnen. Nu lijk ik wel een van mijn leerlingen. Ik wil het niet leren en al helemaal niet oefenen, ik wil het gewoon kunnen. Haha. Ik vind het effect van aquarelverf zo mooi. Alles lijkt daardoor wat zachter. Wie weet als ik ooit niet meer werk (maar dat duurt nog heel lang hoor).
  Fijn weekend.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze keer begin ik met het eindresultaat Elizabeth, FANTASTISCH.!!!!!
  Vol bewondering heb ik je post bekeken, gelezen en tussendoor het
  ook filmpje bekeken. Het voelde alsof ik naast je zat in je atelier
  en terwijl ik las wat je aan het doen was zag ik alles voor mij gebeuren.
  Het klinkt misschien een beetje gek, maar je enthousiasme waarmee je bezig
  was en tegelijkertijd voelde ik dan weer wat weerstand omdat het anders werkt
  dan je gewend bent, en dan speelt toch door je hoofd [denk ik] ga ik het
  niet verpesten? Nou ZEKER NIET, wat goed van je dat je dit helemaal hebt
  doorlopen, en ik denk zelfs dat deze manier van werken je heel goed bevalt.
  En.....je aquarellen vind ik overigens heel goed gelukt, en in dit werk
  komen ze helemaal super tot hun recht. Je mag heel trots zijn op jezelf
  vooral omdat je altijd jezelf uitdaagt, SUPER!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vind het allemaal zo veelzijdig wat je maakt juist! Ik zou niet denken dat je vastgeroest zit in bepaalde technieken als ik het allemaal zo zie. Maar dat idee kun je zelf natuurlijk wel hebben en daar gaat het om. Deze is prachtig geworden, heel bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Steeds weer iets anders maken ik vind het altijd een verrassing.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 20. In net begin leek het me een beetje zwart. Maar wat heb je er weer iets moois van gemaakt. De roze bloemen vind ik prachtig. Echt heel mooi, alles bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je hebt er weer iets heel moois van gemaakt? Hoe lang ben je daar nu mee bezig met 1 zo'n opdracht? Het lijkt me een heel proces elke week en vind het echt knap hoe je steeds weer van ieder onderwerp iets speciaals maakt! Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik werk vaak in kleine blokjes en heb geen idee hoelang ik bezig ben. Intussen werk ik ook aan andere dingen en loopt alles door elkaar heen. Maar feit is wel dat ik elke dag wat uurtjes doorbreng in mijn hobbyhoek. Dat kan, want ik heb geen baan en in deze tijd van het jaar valt er buiten ook niet zoveel meer te doen voor me.

   Verwijderen
 22. Knap hoor. Jouw zelfgeschilderde bloemen zijn vele mooier dan die van het filmpje. Dankjewel voor de link naar dat filmpje trouwens. Zo kon ik het hele proces eens zien. Eerst dacht ik bij die zwarte verf... Help nu verbrod ze het helemaal maar nee het kwam helemaal goed. Jouw eindresultaat mag er zeker zijn. Ik ben fan. En je wil aquarellen? Wat ben ik daar jaloers op. Ik vind dat zo mooi maar dat is iets waarvoor ik nulkommanul talent heb. Jammer.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...