Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 8 januari 2015

Brei arrest ...

Ja, zo was het wel een beetje gisteren ...
In de kerstvakantie was ik begonnen aan een stel sloffen voor onze tweede zoon (Robert, 19 jaar) omdat hij maar last bleef houden van koude voeten. Natuurlijk vond ik het eigenlijk heel erg leuk dat hij ook van die sloffen wilde hebben.



De eerste slof was al snel een feit, maar ja ... die tweede hè... Ik zei al tegen Robert dat hij tussendoor nog maar flink moest klagen over koude voeten, dat zou maken dat ik wel een beetje door zou breien.
Maar dat deed hij niet en ik was natuurlijk weer met andere dingetjes bezig.
Zondag pakte ik het ding weer op en ik beloofde hem dat hij woensdagavond de sloffen aan zou kunnen, hand erop!




Ik had het netjes voor mezelf verdeeld; maandag 20 toeren voor de voet, dinsdag nog eens 20 toeren voor de voet, woensdag 5 toeren voor de voet en de teen. De afwerking is een fluitje van een cent.
Maar dinsdag ging ik de mist in en heb ik weinig gebreid. Dus moest er woensdag hard gewerkt worden.
Vijf toeren na het ontbijt, vijf toeren na de koffie, o ja .. en toen moest ik ook nog langs de tandarts èn boodschappen halen, èn de was ophangen, èn bed verschonen, èn de badkamer doen, èn stofzuigen.
Maar telkens deed ik weer een toer of wat. En ... ze kwamen af!




Het allerleukste van die sloffen vind ik het gedeelte waarbij een motief wordt ingebreid. Dat is zo enorm leuk om te doen, dat ik het gewoon jammer vind dat dit weer voorbij is.
En als je dan op sommige blogs van dat prachtige fair isle breiwerk voorbij ziet komen, dan kriebelt het wel heel erg hoor .. Er kwam ook al een boek tevoorschijn uit de kast dat ik vorig jaar kreeg...




Maar ja, wat zal ik dan breien? Ik draag geen warme sjaals, een trui of vest komt toch voorlopig niet af, een tas heb ik ook echt niet nodig, kussens zijn er genoeg op de bank, dekentjes ook ...
Wat een luxe probleem hè.. Maar ik heb echt zin om randjes te breien met kleurtjes; misschien hebben jullie een ideetje?

26 opmerkingen:

  1. pffff dat is idd een luxe probleem en als je die leuke randjes dan eens breit in mooie sokken heb je wel lekkere warme voeten meteen. Of..... je breid ze voor mij :) heb ik warme voeten :)
    nou je bedenkt vast wel wat SUCCES

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige sokken zijn dat geworden, ik snap dat je het randje heel erg leuk vind om te doen!
    Is de Zeeuwse Mee-brei-deken misschien een ideetje voor je? Of de sampler van Wieke?
    Je kunt ook iets moois breien om cadeau te geven, ook altijd leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kado zakje / tasje (zie brei dat ik brei), hoes voor je werkstukken, kleren voor je poppen, paaseieren, pannenlappen (zie Drops). Je verzint vast wel wat.
    Groet, Dientje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben aan de sampler van Wieke begonnen maar dan op een rondbreinaald. Een van mijn kinderen kan vast wel een wollen sjaal gebruiken als hij af is.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vond je titel nogal alarmerend, maar gelukkig vel het reuze mee! Het was alleen maar een sok breien.... Super gaaf is ie hoor! Er komt gewoon een glimlach op mijn gezicht als ik naar die rode teen kijk! Vind ik helemaal niet zo Elizabeth-achtig, en eigenlijk ook niet zo voor `19-jarige jongens... Wat lief trouwens dat hij helemaal niet extra over koude voeten zeurde... Hij zal wel denken: Ach, mam prutst momenteel liever met papier en verf dan dat ze breit...
    En heb je geen ideetjes?
    Ik denk dat je eens met je vriendin Corrie moet babbelen... Voor goede doelen weet zij altijd wel iets leuks te bedenken en dat zijn vaak van die leuke kleine tussendoorklusjes...
    Afijn, je zal er vast wel uitkomen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo dat deed je even snel ,maar lekker iets opzetten en weggevven dan maar toch......heb je de retro van wieke al gezien ,nou ik hou me nog even in ,ga het zeker doen maar dan met zelfgesponnen wol en die moet nog gesponnen ,..ha ha

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Al beginnen met kerstballen te breien voor volgende kerst ? Ik geloof dat Arne en Carlos daar een boek hebben over uitgebracht, kerstballen met van die prachtige noorse motieven... Bovendien ben je dan goed op tijd begonnen met de voorbereidingen ;-)))...

    En je zoon heeft geluk dat z'n mama zo goed kan breien !! De sokken zijn prachtig !!

    Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. 2 vierkante lapjes breien aan elkaar zetten/naaien/haken voor speldenkussen of vullen met lavendel. Als je een kruik gebruikt een kruikenzak, een theemuts, van die leuke polswarmers. Als je van mutsen houd een lekkere warme muts. Of nog een paar sokken, hoesje om een mok, zie je in Amerika veel, paar pannenlappen, wat kleding voor je gebreide poppen, hoesje voor de telefoon of tablet. Er zit vast wel iets voor je bij, of anders kan je natuurlijk ook vast wat paaseieren breien voor pasen, dat komt er over een aantal weekjes ook weer aan.

    Prachtige sokken, die zijn met liefde gebreid en worden met liefde gedragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind het bijzonder dat je zoon zulke sokken aan wil. Ik zie het ze hier nog niet dragen.
    Ik zie dat er genoeg ideeën tevoorschijn komen. En ik zie ook mijn naam al staan.
    Waarom ga je geen kleine mutsjes breien? De mensen in de derde wereld landen houden juist van kleur. En er is altijd wel ergens een actie die mutsjes kunnen gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuke sokken en mooi gebreid!
    Idee: kussenhoezen met aan de buitenkant zo'n mooi randje, een tas met zo' n mooi randje....Dus kun je nog lekker even doorgaan.
    Fijne warme dagen gewenst.
    Groetjes, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wauw wat een mooie sokken, Maak je toch nog een stel sokken, ze zullen toch ook eens gewassen moeten worden hahaha heb je reserve
    goetjes joke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wauw wat een mooie sokken, Maak je toch nog een stel sokken, ze zullen toch ook eens gewassen moeten worden hahaha heb je reserve
    goetjes joke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooi zijn je sokken weer geworden en je hebt het mooi op tijd gered. Ik dacht ook aan de sampler van Wieke: http://www.wiekevankeulen.com/index.php?dispatch=pages.view&page_id=371, is dat niet iets voor jou? Ik ontvang anders ook graag zo'n setje sloffen hoor als je gebrek hebt afnemers, hihi. Groetjes, Nienke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat goed dat je de sokken af hebt gemaakt! Ja hoor, ik begrijp je helemaal, dat inbreien van een patroon is meestal het leukste deel van een breiwerk. Er staan hier boven al een heleboel leuke ideeën, maar volgens mij staat een tas daar nog niet tussen. Een leuke tas die gevilt kan worden bijvoorbeeld. Of een lekkere tas vol kleurige randjes met een leuk bijpassend stofje aan de binnenkant. Dat boek dat je hebt gekregen ziet er ook leuk uit, staat daar niets in voor je?
    En ja....de Retro Sampler van Wieke is echt heel leuk om te doen (ik vind dat wachten op het volgende deel misschien nog wel het leukst omdat ik nog geen idee heb wat er nog voor patronen gaan komen, het is iedere keer weer een verrassing :-) ) ik ga hem waarschijnlijk cadeau geven, daar ga ik nog even over denken, het gaat me meer om het doen hé.
    En toen ik net mijn vorderingen aan H liet zien, zei die dat hij wel zo'n trui wilde! Dus wie weet!
    oh, heb je geen tochtende deur of raam? Een leuke tochtslang van randjes...is dat wat?
    Ik hoop dat je snel wat vindt, succes met beslissen!
    Groetjes weer (en wijsheid :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het zijn een stel mooie sloffen geworden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. OH, wat een mooie sloffen!
    Misschien kun je voor de rest van de familie ook wel sloffen breien? Of lekker warme wanten, of pannenlappen? Een theemuts? Ach, je loopt zelf altijd over van de ideeen, die komen nu vast ook wel vanzelf ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. leuke sokken, zoons klagen nooit, weet je toch......:) en zeker niet om hun moeder aan het werk te zetten!! Is een lekkere warme omslagdoek niets voor de vakantie??
    Ben benieuwd of je nog wat kunt verzinnen!!
    groetjes, Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wauw, wat zijn ze mooi!
    Misschien gewoon doorgaan met sokken/sloffen breien met verschillende randen? En dan verkopen als je ze anders niet kwijt kunt. ;-) Mijn vriendin heeft een prachtige omslagdoek gebreid, maar dat is een mega-werk.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Nou, je kunt een slechter arrest door moeten maken, denk ik. :) Wat een prachtige soksloffen
    En ja... ik wil eigenlijk ook dat mijn maaksels 'zin' of 'nut' hebben... Maar je hebt al heel wat tips aangereikt gekregen, misschien zit daar toch iets bij waarbij je denkt: "Hee! dat is leuk"
    Succes ermee en een fijn weekend, Elizabeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik zie het helemaal voor me een stoere grote kerel met sloffen met rode kabouter tenen. Geweldig.
    De rand is ook erg mooi geworden.
    Fijn weekend.
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, en het was zijn eigen keuze hoor! Hij mocht zelf de kleuren uitkiezen...

      Verwijderen
  21. Mooie en lekkere warme sloffen heb je weer gemaakt. En ik vind dat inbreien ook erg mooi. Draag je ook geen handschoenen? Daar heb je ook hele mooie ingebreide van. Ook voor heren...


    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  22. De sokken zijn weer prachtig! Gelukkig kreeg je ze toch nog af, belofte maakt schuld! Ja, je zou sokken of handschoenen of een muts kunnen breien, wat dacht je van een windlicht met zulk breiwerkje errond of een hoesje voor je tas? En op het web vindt je vast nog tal van ideetjes.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Mooie sokken hoor! Ik vind sokken breien zo heerlijk ontspannend, als ik even geen zin heb om creatief te zijn maar mijn handen toch niet stil kunnen zitten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. je sokken zijn super! ik kan alleen bedenken om ingebreide randen te maken om voorraadbussen/dozen, blikken en om kartonnen dozen enz....
    ik kijk naar m`n geverfde wol en ga op grove borduurstof met kettingsteek de hele lap op vullen.
    het patroon zijn twee tulpen. ik kan ook niet door blijven breien met sokken ; - O
    groetjes miek

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Mooie sokken! Misschien kun je een kussenhoes maken met ingebreide randjes. Is niet zo'n heel groot project! Groetjes, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...