Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 10 januari 2015

Tijdschriften ... materiaal voor art journal

Allereerst bedankt voor de vele reacties op m'n vorige bericht! Tjonge, wat werden er veel ideeën aangereikt. Inmiddels ben ik al voor de 5e keer aan iets begonnen (erg hè...) en wat ik in m'n hoofd had, wordt het toch niet. Enfin, daarover een volgende keer meer!
Nu eerst over tijdschriften, oude en gelezen tijdschriften wel te verstaan.
O ja, voel je niet verplicht te reageren hoor als je niet zoveel met dit onderwerp hebt. Dat hoeft echt niet hoor...Tijdschriften kan ik nooit genoeg hebben! Iedere keer als ik in de kringloop ben, kijk ik of er wat ligt wat ik kan gebruiken. Margriet en Libelle is altijd leuk, maar ook Seasons, Buitenleven, Elle, VT wonen, 101 woonideeën, Eva, Mijn tuin ..., bijna alles kan ik wel gebruiken.


Eyes 


Hierboven een collage die ik maakte n.a.v. een opdracht uit het boek Creativiteit, geen kunst, van Lia Nijman en Jenny de Bode:
Zoveel mogelijk ogen verzamelen en uitscheuren, achtergrond met pastelkrijtjes kleuren en daarna de ogen vrij lukraak opplakken. Daarna ga je de plaatjes verbinden met elkaar door een lijn te trekken met kleurpotlood. Ik kleurde ook een randje om de scheursels heen. Tenslotte werd de pagina afgewerkt met stempels...


Rainbow

Nog een andere opdracht uit hetzelfde boek ...
Hierbij ga je op zoek naar effen stukjes kleur in tijdschriften. Je scheurt ze zoveel mogelijk gelijk van vorm en daarna maak je een compositie in de volgorde van de regenboog. 
Met bijpassend pastelkrijt heb ik omgeving van de diverse stukken dezelfde kleur gegeven en dit met de vinger uitgeveegd. Een randje zorgt voor verbinding.
Een hele eenvoudige opdracht, maar o zo leuk en ook nog eens snel klaar!
En bij deze opdracht ging het erom dat je anders leert kijken naar tijdschriften. Je let even niet op de inhoud en de illustraties, maar naar hoe vormgeving is. Waar staat de tekst, hoeveel kolommen, waar staan de plaatjes ...
Ik heb 8 verschillende tijdschriften genomen en steeds een schets gemaakt van de lay-out. 
Het was een leuke ontdekking om te merken dat het schrijven in kolommen een pagina interessant maakt.

10 opmerkingen:

 1. dat ken ik, zo veel ideetjes in u hoofd en dan aan iets beginnen maar dan lijkt het andere projectje toch leuker op dat moment.
  Veel plezier nog

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een voorraad heb jij. Maar je missie is goed geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij bent echt op de ontdekking toer. Maar wel heel erg leuk al die ogen . Waar zouden die naar gekeken hebben toen de foto werd genomen?
  Fijn weekend.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voorlopig kun je nog vooruit met je tijdschriften. Leuk al die plakwerkjes. En over lay-out kun je ook bij blogger zelf veel leren. Toch!

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De layout van een bladzijde daar heb ik eigenlijk nooit over nagedacht. Als ik iets maakte (clubkrant, nieuwsbrief etc) keek ik alleen maar of het er leuk en niet saai uitzag. Nooit geweten dat kolommen de (onbewuste) aandacht van een kijker/lezer trokken.
  Zoals je nu bezig bent met art-journaling lijkt me een leuke manier; werken met een opdracht!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijk, daar leer je weer van - tegenwoordig is de opmaak van een pagina vaak in kleinere vlakken, viel me op. Een beetje als een prikbord - zo kun je veel informatie kwijt en gaat je blik van het ene stukje naar het andere. Ik heb ook zo'n tijdschriftentic: nooit genoeg bladen! en nu en dan lekker scheuren en dan weer sorteren in mijn laadjes. Zo kom je ook op de leukste dingen. Vaak maakt een bladzijde zich dan vanzelf: beetje schuiven, tekenen, plakken, schrijven. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ziet dat er leuk uit zeg!!!!!!!!!
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Meer van dat aub. Heb ook massa's tijdschriften waar ik wat mee kan. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk gedaan.
  Ik heb het boek ook, maar ben er nog niet actief mee bezig geweest.
  Wel een aanrader inderdaad. Groetjes, Marleen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een inspirerende opdrachten. Je hebt er wel iets moois van gemaakt.

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...