Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 24 januari 2015

Silhouettes ...

Draadjesliefhebbers ..., neem me niet kwalijk dat ik nòg en alwèer een papierbericht heb gemaakt.
Waar je de ene week dagenlang loopt te 'piekeren' hoe je een opdracht zal aanpakken, zo kun je bij de volgende opdracht al meteen een paar rake ingevingen hebben.
En ik kon het niet nalaten op één daarvan meteen uit te werken.
Omdat ik nu eens niet de laatste wil zijn met het toevoegen van m'n link bij Journal 52 ontkwam ik er niet aan om ook meteen er over te bloggen ...

Het onderwerp 'silhouetten' sprak me aan, ik had er zelfs al eens eerder over gewerkt, zie dit bericht waar ik een damessilhouet een aantal keren uit krantenpapier knipte.
Ik zag echter nu boomstammen voor me, waarschijnlijk kwam dat door een oud nummer van Landleven waar ik een artikel met foto's had gezien over populieren.


Eerst verfde ik met de kwast de pagina nachtblauw vanuit een mengsel. In het midden een pad dat in de verte verdwijnt...Uit zwart papier scheurde ik boomstammen.
Maar ik wilde het ook een beetje mistig maken ...
Dus smeerde ik heel voorzichtig wat gesso met een droge kwast over het geheel, maar achteraf had ik dit toch beter niet kunnen doen. Ik vond het nu een beetje rommelig worden.
Tja, je kunt gewoon weer over gesso heen werken met kleur, dus daar gaan we dan.
Om het niet te hard te maken, durfde ik er niet overheen met zwarte verf. Ik probeerde het eerst met een zwart pastelpotlood en daarna met een gewoon zwart kleurpotlood.
Ik vond het wel iets beter worden. Maar toen miste ik ook een horizon! Het leek net alsof het pad in het midden een bergtop was. Dus kleurde ik nog wat zwart tussen de bomen ...

Tja, een uurtje afstand genomen en ... nee ... toch niet helemaal wat het had moeten zijn.
Voorzichtig aan de gang gegaan met pastelkrijt, dat is wat intenser dan potlood en je kunt lekker uitvegen ...Je krijgt er alleen hele vieze vingers van ... ; je zou onze wastafel even moeten zien!
Maar, ik ben nu wel veel meer tevreden. Je moet het vooral op een afstand zien, dan komt het geheel beter uit.
Eén lesje heb ik wel geleerd; oppassen met gesso!

En nu ga ik verder met breien, ja ... breien! En het is nog wit ook ... dus eerst nog eens goed die handen wassen. In de family worden er twee kindjes verwacht, dus tante pakt de breinaalden op.


18 opmerkingen:

 1. Prachtig hoe jij dat elke keer weer in elkaar knutselt, interpreteert, verft, weer verandert, herkleurd om er dan zo'n prachtig iets mee te maken! Dit is echt niks voor mij, maar jij weet echt wel hoe ermee te werken of het te veranderen zodat het toch wordt zoals jij het wil. En opnieuw aan het breien? Je maakt me nieuwsgierig...
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Speel maar lekker met je papiertjes en potloden hoor, ik vind het altijd mooi om naar te kijken. Ik houd het wel bij verschillende soorten draadjes ;-). Jij gaat ook weer aan de brei, benieuwd wat je gaat maken, voor babietjes wordt het altijd leuk en is vaak snel klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk neem ik niet kwalijk dat je 'weer' een papierbericht plaatst! Het is iedere keer weer leuk en interessant om te zien hoe je te werk gaat en tot een resultaat komt. De horizon vind ik mooi rust geven in het geheel en dat kleine mensenschimmetje geeft het iets hedl mysterieus, knap gedaan!
  Wat leuk dat je een breiende tante bent in de familie, mooi wit en klein voor de nieuwe wereldburgers, ik ben benieuwd!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi! Idd maakt de toevoeging van gesso het onduidelijk. Maar de laatste afbeelding is prachtig, een beetje geheimzinnig vind ik het, je kunt er allerlei verhalen bij bedenken.
  Oei, dat wordt goed handen wassen... Ik heb dat met klei. Als ik eerst met klei werk en daarna nog iets met witte klei wil maken, is dat heel lastig. Maar ja, ik heb dan ook altijd droge handen en kloofjes.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben het met jou eens dat door de toevoeging van gesso het ineens minder mooi is geworden.
  Toch heb je er met krijtverf iets moois van kunnen maken.
  Ik vind het kunstig wat je laat zien zou het zelf niet kunnen.
  En nu aan de brie wat ga je maken of is dat nog een verrassing?
  Wens je in elk geval een fijne zondag en veel succes met de pennen.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik laat volgende week wel een stukje zien..., maar ik kan het nog niet 'verklappen'...

   Verwijderen
 6. Ik vind je papierwerk helemaal niet erg hoor. Je hebt het thema een mooie invulling gegeven en gesso voegt dus niet altijd wat toe, dat blijkt. Maar je hebt het goed opgelost en succes met de babykleertjes, fijn weekend,groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moet bekennen dat ik even dacht heeft ze nu alle handwerkjes aan de kant gegooid. Maar ook dit lees ik graag en als toetje op de taart vertel je dat je aan het breien bent ......helemaal goed ....ha ha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er wordt tussendoor ook nog veel gehaakt en gebreid hoor... Lekker beneden op de bank, maar ja... dat laat ik maar niet steeds zien...

   Verwijderen
 8. Gezellig en ook best leerzaam je creatieve papier werk. Het is een mooie prent geworden, zo leuk baby cadeautjes te breien
  Fijne Zondag
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik geniet van je papierwerk en vooral van hoe je je opdrachten uitvoert en er telkens iets moois van weet te maken. Maar leuke breiwerkjes zijn natuurlijk ook altijd welkom :)
  Goede zondag toegewenst.

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De bomen zijn bijzonder geworden. Sprookjesachtig, lief en eng. Het prikkelt, ik kan er een verhaal bij verzinnen.
  Brei ze. Groet, Dientje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Inderdaad ben ik ook een draadjesliefhebber, maar vind je verhalen over de papiertjes. verfjes en allerlei dingen die ik niet ken maar die je blijkbaar nodig hebt om zo iets als dat boek van jou te maken nog steeds grappig om te lezen... Maar eerlijk is eerlijk, ik was bang dat je brei- haak- borduurliefde helemaal over was.... Het gaat telkens maar over dat boek van jou....
  Maar nu zie ik dat je -het zal gezien de omstandigheden niet zo groot zijn- toch nog een klein beetje draadjesgevoel hebt overgehouden!
  Gelukkig maar! Ik hoop dat de oude liefde niet roest!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, die liefde gaat niet zomaar over hoor. Oude liefde roest echt niet..., en dat geldt dus ook voor de papierhobby. Jaren geleden was ik al gek op papiertjes, kleuren en structuren...

   Verwijderen
 12. Leuk dat we binnenkort weer een breiwerk van jouw hand kunnen verwachten!
  Ik vind het leuk om naar jouw papierwerk te kijken. Maar jouw brei en haakwerk vind ik nog veel leuker!
  Bedankt voor je reactie op mijn blog, ik geniet echt van de kamer zoals het nu is geworden!
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Uiteindelijk toch een mooi project geworden, vind ik. Ik vind het leuk om je denk proces te volgen. Benieuwd naar je volgende journal. Enne ook naar je breiwerk hoor.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. What a beautiful work! I'm always interested in seeing the process, danke und viele Grüße aus Köln von
  Christine

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...