Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

maandag 26 januari 2015

Happy knitting ..

Het afgelopen weekend heb ik aardig vaart kunnen maken met het babybreiwerk waar ik het vorige week over had.
Alhoewel ik niet verwacht dat 'ze' meelezen op deze blog (maar je weet nooit..), ga ik nog niet verklappen wat het wordt. Maar jullie krijgen wel een fotootje te zien!Wie weet lukt het wel om met een week dit af te hebben. Dat zou mooi zijn, want er moet nog iets gemaakt worden voor de 2e baby, en ja  ... je moet ook nog rekening houden met een jongen of meisje...

Een week geleden was ik heel druk met wat anders ...Herinneren jullie je nog dat ik eens begonnen was aan de semi pricious shawl?
Dat was ruim twee jaar geleden, oh ....
Hij lag zeker al een jaar uit te rusten in de breitas, maar onlangs heb ik hem daar weer uitgevist.
Nu is het eigenlijk vanaf deel 2 verkeerd gegaan met deze sjaal. Op de één of andere manier had ik elke toer ruzie met de steken òf het ontwerp ... Het klopte nooit. En daar baalde ik flink van en dat kon ik ook niet erg uitstaan. Maar ook nu had ik dezelfde ervaring. Ondanks steken tellen, markeringen tussen de herhalingen etc.. Het lijkt heel wat op de foto, maar het klopt gewoon niet!
Bijna had ik de boel uitgetrokken, toen ik me opeens realiseerde dat ik nog een nieuwe bol had liggen.
Daar ben ik nu eerst mee gaan breien, ook een sjaal/omslagdoek, maar dan iets heel anders ...Ik ben begonnen met 5 steken en maak er elke tweede naald één steek bij. Als ik op de helft ben, ga ik iedere tweede naald een steek minderen...
Het is een simpel breiwerkje, maar ideaal als 'kletsbreiwerk' ...
Eigenlijk was het allemaal begonnen met die sjaal omdat ik zo graag fair isle wilde breien. Ik schreef daar HIER over, en ik kreeg vele tips!
Ik ben toen wat dingetjes gaan proberen, zoals hierboven... Leuk om deze pinwheel te breien, ik heb het principe nu door, ook van het meerderen... Het blijft een proefstukje, het plan is om er nog wat aan te breien en dan één van de poppen te verrassen met een omslagdoek!Een ander mooi (noors) motief is de Selbu. Dit is veel lastiger breien in combinatie met de meerderingen aan de zijkanten, het vraagt ook volledige concentratie. 
En dit was eigenlijk m'n eerste probeersel dat stand heeft gehouden begin januari. Ik had verschillende randjes gebreid, maar ook weer uitgehaald omdat ik het niet mooi vond. Maar dit mag blijven.
Het is nog best lastig om bestaande randen met elkaar te combineren en een geheel te krijgen wat niet saai is, maar ook niet te bont!

Nou, het is weer een lekker achterste voren in de tijd bericht geworden... Snappen jullie het nog?19 opmerkingen:

 1. Ik zie zoveel, het duizelt me gewoon. Weet je nu ook nog wat je het eerst moet gaan doen?
  Ik vind die driehoeksjaaltjes erg mooi worden en ook het onderste breiwerk gaan heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh heerlijk elizabethe al die brei werkjes je weet ik word er blij van ,en mooi allemaal zeg nou je bent lekker op dreef

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk allemaal! Volgens mij moeten er in jouw dagen meer dan 24 uur zitten, je doet zoveel en ook nog zo mooi!
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, maar dit zijn de dingen van de afgelopen drieénhalve week..
   En het meeste ligt nu even te liggen. Alleen het babybreiwerkje is nu aan de beurt.

   Verwijderen
 4. Leuke dingen ben je aan het breien, houd je het nog wel uit elkaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die semi pricious sjaal is van vóór mijn blogleven denk ik :-) Zie ik er een soort ajourpatroontje in? Het ziet er in ieder geval heel anders uit dan het nieuwd breiwerk dat je bent begonnen met dezelfde wol, mooi wordt dat!
  En wat leuk dat je ook met fair-isle bezig bent! Het breiwerk op de onderste foto heeft mijn hart gestolen, wat mooi en wat een mooie kleuren!
  Je babybreiwerkje maakt natuurlijk nieuwsgierig, maar ik begrijp het helemaal dat je het nog even 'geheim' houdt. Zie ik daar een gerstekorrel?
  Leuk trouwens weer even een wollig blogje ;-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is een gerstekorrel bij het babybreiwerk...
   En idd een ajourpatroontje in de mislukte sjaal, je ziet niet eens zo goed dat het verkeerd verspringt. Maar de lol is er een beetje af als het telkens niet klopt...

   Verwijderen
 6. Poeh meis wat een werkjes allemaal, nou ik doe het je niet na hoor maar je niet perfecte sjaal ziet er op de foto best aardig uit. Succes op de naalden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. MIjn hemel wat ben je druk met van alles, Nou dat wordt nog flink tikken voor het af is.
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dus... als ik het goed begrijp, ben je nu met minimaal 6 verschillende breiwerken bezig??? En dat is natuurlijk naast alle quiltwerken, papierwerken, betaald werken en alle dagelijkse andere bezigheden door... wauw! Respect als je nog overzicht hebt en niet in je hoofd met iets anders bezig bent dan met je handen.
  Ik vind overigens dat je prachtige wol hebt voor de sjaal die je zelf mislukt vind. Hopelijk kun je het nog mooi uithalen. Succes en veel handwerkplezier met al die mooie creaties in wording!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De sjaaltjes worden erg mooi, het baby-breiwerk ziet er mooi gebreid uit, ben benieuwd wat het gaat worden.
  En ja die mooie sjaal wat niet klopt, dat is zo'n ergernis, daar is niets ontspannend meer aan.
  Het breiwerk met de randjes is ook leuk, net niet te bont en ook niet te saai, precies goed.
  Veel breiplezier met je meerder- en straks mindersjaal.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je gaat weer als een ... Balen als een patroon niet klopt en je de fout niet kunt vinden. De poppensjaals zijn moor. Het fair isle breiwerk is top, mooie kleuren. Pas op voor een breiarm. Groet, Dientje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ach ik zie het niet zo vind ze prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wouw wat een breiwerken, stiekem ben ik nu wel even gelukkig dat ik enkel maar 1 breiwerk heb (sjaal ligt aan de kant tot het baby truitje klaar is) en 1 borduurwerk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou, eerlijk gezegd heb ik momenteel het idee dat alle papiertjes waar je zo druk mee in de weer was lekker liggen te liggen.... Waarschijnlijk broeit er wel weer het een en ander, maar met hoeveel breiwerkjes je momenteel bezig bent weet ik niet.... Het ging van 2015 naar een paar jaar terug.... Dat heb ik gemist toen, omdat ik toen nog niet actief was op blogland (wist van het hele bestaan niets af...) Maar dat het op dat plaatje moest gaan lijken... nou daar had je inderdaad veel fantasie en verschillende brillen over elkaar heen voor nodig!!
  Maar nu ben je dus gewoon heerlijk aan een soort baktus aan het breien! Heerlijk als ie af is! En het is zo'n lekker 'niet nadenken-klusje' dat je 'm af hebt voor je het weet!
  Je poppendingetjes vind ik ook mooi! Wat goed om fair ilse zo uit te proberen en de slag te pakken te krijgen! Het 'jeukt' mij ook nog wel, maar nu probeer ik maar standvastig te blijven bij mijn voornemen... 1 borduurslippertje is eigenlijk wel genoeg vind ik momenteel....
  En je babybreiwerk? Ziet er veelbelovend uit!!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 14. je bent weer lekker bezig, die patroontjes zijn zo mooi en zo knap....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow, al die verschillende breiwerkjes. Knap dat jij alles goed uit elkaar houdt en zoveel werk naast elkaar kunt breien. En dan ook nog met allemaal mooie patronen. Ht Selbu-patroon is prachtig in deze kleuren.

  Succes met het afmaken van al jouw breisels, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Allemaal mooie breiwerkjes, noors of inbreien, is een heel leuk werk , verveeld nooit
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh zooooo herkenbaar Elizabeth, zo kan ik je 2 blogpagina's vullen met bezige werkjes, enkel van breien denk ik, maar dan zijn er ook nog haakwerkjes en vooral ook nog heel veel borduurwerkjes natuurlijk, maar daar zwijgen we maar over :-) :-) Je werkjes zijn prachtig! En binnenkort zullen er wel een paar vorderen of zeker af geraken denk ik. Nog veel breiplezier!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...