Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

donderdag 5 juni 2014

Je weg zoeken


Sinds ik weer opnieuw in de ban ben van mijn creatief dagboek, ben ik ook op zoek naar ideeën en inspiratie. Want ik merkte dat ik vaak op dezelfde manier te werk ging en dat is jammer, want er zijn zoveel mogelijkheden.

Diverse afbeeldingen half over elkaar ..

Dus ging ik op zoek; en Google is je beste vriend, dus was het niet zo moeilijk om dingen te vinden.
Ik pinde er lekker op los en bewonderde al die mooie creaties. Waar de één heel los en vrij werkt, hield de anders zich toch weer aan een bepaalde stijl. En ik kwam er achter dat ik het werk van de één veel meer kon waarderen dan de ander.
Er zijn heel veel art journals te vinden op internet met zogenaamde mixed media: allerlei materialen en technieken worden met elkaar gemixt en vaak levert dat iets heel leuks en spontaans op.
Moeilijker is om te achterhalen hoe men die creaties maakt en welke materialen daarbij gebruikt worden.
Ja, veelal verf en gesso, maar ook allerlei bijzondere stempels en sjablonen...
Verf en gesso heb ik wel liggen, maar stempels en sjabonen maar in heel beperkte mate.
En verder wordt er veel gebruik gemaakt van de gelli plate, nou die heb ik ook niet. Maar ik heb e.e.a. gelezen en bekeken en nu heb ik een siliconenbakmat en dat werkt ook wel... Ik vind het wel een hele leuke techniek en in mijn berichtje van zaterdag heb ik daar wat mee gestoeid.
De afgelopen dagen heb ik veel inspiratie opgedaan via een paar blogs en ben ik tot het inzicht gekomen dat ik niet te veel moet willen. De manier waarop ik bezig was (met plaatjes uit tijdschriften) is helemaal zo gek niet. Door dit wat uit te bouwen kunnen er ook hele leuke dingen ontstaan.
Nou, om kort te gaan; ik ga mezelf wat 'bekwamen' via allerlei oefeningetjes die ik her en der heb opgepikt.
Ik geef mezelf gewoon een opdracht en daar moet ik dan mee aan de slag.
Wist je dat beperking heel goed werkt als het gaat om creativiteit?
Ik word gek van al die verschillende dingen die mogelijk zijn en ben langer aan het wikken en wegen dan aan het creëren! Maar dat is niet de bedoeling ....

--------

Dus ging ik vanmiddag aan de slag met een eenvoudige opdracht:
- alleen cirkels (diverse grootte)
- alleen zalm- en koraaltinten
- afwerking met finelinerNatuurlijk knipte ik weer veel te veel cirkels uit. Daar kan ik wel meer dan één pagina mee vullen...Eerst maar even spelen en sorteren ... er is van alles gebruikt; van scrappapier tot enveloppen en van behang tot pagina's van tijdschriften. Ja, wie wat bewaart die heeft wat!En dan het echte werk, waarbij ik vooral snel te werk ga en niet teveel wil nadenken. Hup, hup, hup met die Pritt stift!


En tenslotte nog wat tekst erbij en hier en daar een heel klein accentje. Of ik nu tevreden moet zijn, weet ik niet. Ik heb nog wel sterk de behoefte iets toe te voegen aan deze pagina's, maar ben ook bang om het weer te 'verpesten'....

11 opmerkingen:

 1. Mooi afblijven van die pagina's !!! Ze zijn prachtig zoals ze nu zijn !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat je gewoon de bladzij om moet slaan Elizabeth! Deze is zo mooi zo!
  Net wat je zegt: iets toevoegen kan het juist weer niet mooi maken.
  Maar... je moet doen wat jij wilt.
  Misschien nog een bladzij, en dan anders?
  Waarschijnlijk heb je toch nog wel 'prutswerk' over... Het is het proberen waard!
  Ben benieuwd.
  Deze kleuren vind ik trouwens erg mooi, maar niet erg Elizabeth-achtig...

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind het heel knap dat je dit kan, vooral mensen die veel technieken kennen, hebben zoveel ideeen die ze kunnen toepassen dat, inderdaad door de bomen het bos niet meer te vinden is.
  en ik vind het super dat je het zo kan toepassen en los laten en weet hoe je het moet aan pakken !
  ik volg het met veel genoegen.
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldige manier om lekker creatief bezig te zijn, ik snap dat je ook je weg er even in moet vinden, maar ik vind het er mooi uit zien hoor!
  Greetzz MG

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind ze mooi zo, zeker als er nog wat tekst bij komt.
  Ik ben benieuwd of je er toch nog iets "extra's" bij gaat maken... ;)
  Boeiend om je creatieve zoektocht mee te beleven.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is je weer goed gelukt om iets moois te maken. Ik heb het ook vaak dat je langer bezig bent met denken dan met het maken. En elke keer moet het weer anders worden, dus weer denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De combinatie van het papier en de vorm is heel mooi. De tekst er zo omheen geschreven ook, is dit jouw eigen handschrift? Misschien nog iets aan het witte papier doen met aquarelverf in lichte kleur, of gewoon zo laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan zo goed begrijpen dat je door (te) veel te zien (te) veel wilt! Knap dat je voor jezelf nu even pas op de plaats maakt en aan het ontdekken gaat met minder, want immers: "Less is more". Je pagina's met cirkels (wat een werk om die te knippen!) vind ik erg mooi geworden, alleen het wit vind ik wel wat afsteken nu, misschien had een heel licht achtergrondje er mooi bij gestaan. Maar misschien verwacht ik wel te veel door al die bonte afbeeldingen die ik langs zag komen ;-)
  Het filmpje bij de Gelli Plate (nooit van gehoord) vond ik erg interessant, het is boeiend om te zien hoe er stap voor stap gewerkt wordt en wat het resultaat dan gaat worden.
  Succes met je ontdekkingstocht ;-) ik volg graag je pad.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Volgens mij heb jij genoeg creativiteit,en veel eigen ideeen ,vindt dat je prachtige dingen maakt ,maar het is en blijft goed om je creativiteit te prikkelen door om je heen te kijken waardoor het weer een duwtje krijgt.mooi weer hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, als je begint rond te kijken op google of pinterest, loopt je ideeënbus al snel over :-) en bewaren voor later is soms ook moeilijk. Je pagina's zijn echt goed geworden, ik zou ze zo laten, vind het meer dan voldoende. Maar dat zalmroze vind ik wel hele mooie kleurtjes.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk Elizabeth waar je mee bezig bent, ja dat pinterest is een grote bron van
  inspiratie, ik ben benieuwd wat we zoal te zien krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...