Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

vrijdag 20 juni 2014

Framed Flowers mei

Het is gelukt om het blok van de maand mei af te krijgen voordat het nieuwe blok van juni online komt bij Gini. Elke 21e van de maand krijgen we een blok van de Framed Flowers... En leuk dat dit is!
Helaas heb ik van dit blok - in - de - maak niet veel foto's, maar ik heb er toch weer van geleerd.
1. Het aftekenen van de vorm aan de voorkant van de stof werkt fijn, maar ik blijf mijn lijntjes nog wel een beetje zien ..
2. Door de inslagzoompjes smaller te knippen en vooral bij de rondingen knipjes te geven, komen de ronde vormen beter uit ..
3. Het is echt niet altijd nodig om veel door te pitten ...
Nou, ook al is geel geen lievelingskleur van me, ik heb toch ervaren dat het een zonnige en vrolijke kleur is.
Al doende kreeg ik er gewoon plezier in.
Eerst wilde ik de bloemblaadjes allemaal van dezelfde stof maken, wat ik wel saai vond.
Maar toen zag ik bij Corina dat ze verschillende stofjes had gekozen en dat vond ik zo'n leuk effect geven.
Waar het al niet goed voor is, om niet al te snel aan iets te beginnen en eerst even af te kijken bij een ander...
En dit is 'em dus geworden. Meteen ook nog maar even de andere blokjes van de voorgaande maanden op de foto gezet. Enne ... toen zag ik dat ze niet allemaal precies even groot geworden waren ....
Grrrrr ......15 opmerkingen:

 1. Die blokjes zijn gewoon prachtig !!! En dat ze niet even groot zijn, ach, dat maakt niet uit, zo mooi zijn ze !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh.., maar dat is wèl erg, want ik wilde er een soort boekje van maken!

   Verwijderen
 2. Wat een mooie bloem. Door de verschillende stofjes komt de bloem mooi uit. Je heb al een prachtige serie bloemenblokken klaar. Succes met de volgende.

  Fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn heel verschillend, maar allemaal mooi qua vorm en stofkeuze. Jammer dat ze niet helemaal gelijk zijn, maar jij weet daar vast wel weer een oplossing voor te vinden....!
  Het is in ieder geval een mooie verzameling bloemen.

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het heel mooi gaan. Misschien een idee voor het boekje: Je houdt de grootste maat aan, je maakt vellen papier van die grootte en plakt daar de bloemen op.
  Je zult er vast wel iets op vinden.

  groetjes Corrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is een heel vrolijk, speels blok geworden, heel plezierig om naar te kijken :-)
  Het wordt echt een heel mooi geheel, op het afmetingen-probleem weet je vast wel iets te verzinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt mooi blok. Bij elkaar zijn ze ook erg leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met jouw creatieve geest gaat het je wel weer lukken om daar een passende oplossing voor te vinden Elizabeth!! Zeker weten!!!
  Ik vind ze prachtig geworden. Vooral de blauwe en de beige.... Supermooi!!
  En wat fijn dat je gelijk loopt.... Geeft altijd zo'n lekker gevoel hè? Dat had ik ook toen ik met de CAL precies in de pas liep. Helaas loop ik nu een aantal weken achter en zal eerst een inhaalslag moeten maken. Pas dan mag ik er van mezelf weer over bloggen!!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. They are all beautiful !!!!
  Have a nice weekend !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat mooi dat de buitenranden in dezelfde kleurgeest zijn als de binnenkant. Ik heb ook niet veel met geel, maar dit is wel een heel vrolijk blok geworden. Lekker dat je hem precies op tijd af hebt! Wel even balen dat de maten niet gelijk zijn, oeps hoe moet dat nu opgelost worden voor in je boekje? Misschien kunnen ze allemaal op een soort 'moederblad' genaaid worden? Dan maak je de moederbladen wel gelijk van maat....('t is maar een ideetje hoor)
  De 'gele' bloem kan je ook gebruiken als onderkant voor een vogeltje of een kippetje of zo, daar deed het mij tenminste ook een beetje aan denken.
  Ben benieuwd naar het volgende blok!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind de kleuren van al de blokken samen erg mooi. De maat is jammer maar je maakt ze toch niet aan elkaar? Wat je ook kan doen om de rondingen goed te krijgen is een stukje freezer paper te gebruiken. Je tekent het patroon op de papierkant van de freezer paper en knipt het uit. dan strijk je het op de achterkant van de stof (let op spiegelen van het patroon) en dan knip je de stof uit met een klein naadje. Je strijkt de naad naar binnen en zorgt dat de ronding mooi loopt. dan kan je de freezer paper weg halen en je naait het vast op je ondergrond. Op deze manier hoef je ook niet op je stof te tekenen, de vouw die gemaakt is met je strijkijzer is de zogenaamde potloodlijn.
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hij is hartstikke leuk geworden! Echt een hele zonnige bloem.
  Ook ik heb niet veel gelen in mijn voorraad omdat ik daar ook niet vaak voor kies. Misschien moet ik dat toch maar vaker doen.

  Wat betreft de verschillende maten, zijn het misschien twee grotere? Dat je die als voor- en achterkant gebruikt? Misschien een idee. Of je gaat overal aan drie kanten nog een leuk randje aanzetten, overal verschillend. Dan zou het echt totaal niet meer opvallen. Ik ben benieuwd waarmee je uiteindelijk uit de bus komt! :D

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...