Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 10 juni 2014

Boekendag

Vandaag was het onverwacht boekendag voor mij. Omdat ik het buiten nog vèel te warm en vooral veel te vochtig vond, zat ik binnen in m'n hobbykamer. Die is boven en omdat de airco op zolder aan is (en die zo heerlijk de lucht kan ontvochtigen binnen zocht ik een klusje ...
Al gauw viel m'n oog op de rommelige boekenkast.De laatste tijd heb ik nogal wat afgeschreven boeken gekocht in de bibliotheek en ook wat nieuwe exemplaren aangeschaft. Met de laatste tijd bedoel ik eigenlijk wel zo'n anderhalf jaar...
Die boeken moeten wel netjes allemaal een plekje in de kast krijgen. Er zwierven nog wat boeken her en der in huis, en ik maakte vanmorgen stapeltjes.


En toen kwam ik ook mijn boekverslag tegen, waar ik hier al eens over blogde. Het boek is nog steeds niet vol ... En ik loop dus ook gigantisch achter. Het laatste boekverslag is van juni 2012.
Ik had wel een aantal boeken die ik gelezen had opgeslagen op m'n Pinterest, maar zelfs daar was het niet up-to-date ...

Het is een beetje een tic van me om als nog alles pico bello in orde te maken, maar ik ben er vandaag toch lekker mee bezig geweest. Aan de hand van de titels in de kast en mijn digitale leeslijst bij de bieb kon ik netjes de lijst in orde maken. En nu ben ik bezig met de verslagjes per boek, waarbij ik gewoon gebruik maak van de tekst die achterop staat. 
Ik ben nog lang niet klaar, maar dat geeft niet. Telkens een stukje, dan komen we er wel.

Ik ben blij dat we morgen wat stabieler weer krijgen en dat het wat minder warm wordt. Gisteren was ik er gewoon een beetje naar van. Ik kan slecht tegen hoge temperaturen en zodra het dan ook nog benauwd en vochtig wordt ...

13 opmerkingen:

 1. Hoi Elizabeth !
  Ook hier vandaag zo een drukkend warm weertje... een mens geraakt nauwelijks van plaats, puf...
  Groot gelijk dat je een plaatsje met airco opzocht ! En als er dan ook nog nuttig werk kan verricht worden, super :-). Ik heb die tic ook, dat alles altijd naar mijn zin opgeruimd moet zijn...
  Ik ga nog een beetje verder puffen, en hopen dat er morgen wat meer lucht in de lucht zit !
  xxx, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn 'gelukkig' nog meer mensen die niet van dit weer houden. Ik denk altijd dat ik de enige ben die niet tegen de warmte kan.
   Fijne avond nog Ingrid!

   Verwijderen
 2. Oh, ik ben ook helemaal niet gek op dat warme, benauwde en vochtige weer! Net als jij voel ik me dan af en toe helemaal niet lekker en de enige oplossing is dan: binnen blijven....
  maar vanmorgen moesten er wel boodschappen gedaan worden (héérlijk was het in de supermarkt ;-) en ik moest nog naar een paar andere winkels. Winkelen is al niet echt mijn hobby en vanmorgen heb ik dan ook niet mijn lijstje afgemaakt, ik was het zat en ging naar huis, héérlijk 'maar' 21 graden in de kamer! (en die restboodschappen moeten maar een andere keer)
  Goh, dat je ook nog boekverslagen maakt, jij bent ook lekker met een hoop verschillende dingen bezig hé. Je schrijft dat je weer verder bent gegaan met de boekverslagen, maar hoe zit het nu met je boekenkast? Die wacht nog op een andere opruimdag?
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ja die boekenkast is nog niet tip top.... Ik kan zo heerlijk van het één naar het andere zeilen. Maar ik kom wel weer terug naar die kast hoor. Als alle boeken van de stapel aan de beurt geweest zijn, komt er een kleine reorganisatie.
  Bij ons is het nu ook 21 graden in de kamer. Vannacht gaat het afkoelen, dus roosters open en morgenvroeg de deuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg warm en benauwd inderdaad. Maar een mooi klusje vandaag. Ik hou het allemaal bij op boeklezers.nl en op excel. Vind het altijd leuk om te zien hoeveel boeken ik nu al uitgelezen heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Boeklezers vind ik fijn in het gebruik omdat het super nederlands is. Maar volgens mij zijn ze bij goodreads meer actief. Alleen ik was ooit hierop begonnen. En dus ga ik daar mee verder. Ik vind het ook leuk om recensies te lezen van mensen die de boeken die ik lees ook hebben gelezen. Je kan de lijst van een ander zien.

   Verwijderen
 5. Kastje al klaar? Ik lees het al, teveel afleiding. Bij opruimen val je vaak van het een in het ander. Veel plezier met het vervolg.
  Dientje (dientjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat ben jij toch goed in organiseren als ik dit weer lees ,zal mooi en overzichtelijk worden en daarna lees plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geen leesboeken voor mij (al heb ik een tijdje terug wel "toen ik je zag" van Isa Hoes gelezen, uit nieuwsgierigheid), maar ik kan me voorstellen dat je daar ook op een andere manier dan in een stoel met boek in je handen mee bezig kan zijn (je hebt vast ook meteen allerlei ideeēn klaarliggen van boekenleggers). Je vindt er blijkbaar je ontspanning in en dat is waardevol; geniet er van!
  Wat betreft het weer: gelukkig hebben we er niets over te zeggen, want er is al oorlog genoeg en het is nooit iedereen naar de zin te maken, eigenlijk is het zelden goed toch ;-) Maar ik ben ook blij met wat minder warm en klam weer hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik lees dat mensen het alweer fijn 21 graden in de kamer hebben, wat lekker! Hier in de Achterhoek was het vandaag gewoon weer fijn klam, klef 27 graden! En ik heb het in de kamer nu net van 24,5 naar 24,0 graden gekregen, jeuj... :) Nou ja, ik hou ook helemaal niet van die hitte, maar ja, ik ben wel heel vrijwillig naar het oosten van het land verhuisd, dus dat het daar dan wat warmer altijd is, moet ik maar op de koop toenemen dan (voor de liefde moet alles wijken he! ;) ). Heerlijk op zolder of de hobbykamer zitten is dan geen straf! Succes verder met opruimen en bijwerken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ooohhh heerlijk zulke opruimdagen.
  Lief Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is inmiddels heerlijk afgekoeld. Dit houden we langer vol. Hopelijk gaat het vannacht ook weer beter. Heb je je boekenkast al klaar of zijn je boekverslagen klaar?
  Dat is het nadeel van opruimen, je komt altijd weer iets tegen, net zo als een kast opruimen waar fotoalbums in liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja heerlijk lezen...
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...