Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 7 juni 2014

Borduren

O, het wordt als maar stiller in blogland. Veel mensen houden een zomerstop, of de fut om te bloggen is er tijdelijk uit. Een aantal mensen zijn actief geworden op Facebook en vinden dit toch sneller en prettiger dan bloggen....
Tja, iedereen mag het lekker zelf weten, maar ik houd er van om veel blogs te lezen!
Ik weet niet of jullie je statistieken bijhouden, maar ook de pageviews kelderen enorm op m'n blog.
Nou, interessanter kan ik het op dit moment niet maken. Dus wijt ik het maar aan het zomerweer een het seizoen!Vandaag even geen papierverhaal of over een collage (ben wel met wat bezig, maar dat komt nog wel...), maar over borduren!
Dit borduurwerkje hierboven lag al een tijdje in de kast, een jaar of wat geleden was ik er aan begonnen. Gelukkig kon ik me nog net herinneren waar ik het telpatroon vandaan had, dus kon ik weer verder.
Alleen .....dit is het ontwerp en dat is A. niet mijn bedoeling en B. gaat het me ook niet lukken op mijn rechthoekige lapje.
De vraag is wel: wat nu? Ik heb er van de week al op zitten broeden, maar het wil niet erg lukken....
Het randjesrolletje is inmiddels weer 4 randjes gegroeid. Overigens ging dat niet helemaal zonder trubbels...
Ik was bij het 2 na laatste randje (zeg je dat zo?) begonnen met de klokjes te borduren met een klein restje beige.
En natuurlijk had ik net te weinig. Ik had geen nummer en zocht een draadje dat er heel erg op leek. Ik borduurde weer verder, maar niks hoor.... je zag het echt goed. Toen heb ik alles uitgehaald en heb ik gekozen voor middengrijze klokjes. En dat staat ook meteen een stuk leuker bij het lichtgrijs.
Bij het 1 na laatste randje heb ik de onderste driehoekjes leeg gehouden, anders vond ik de rand veel te zwaar worden.
En morgen ga ik de nieuwe randjes borduren!
Nog een borduurwerkje ??? Ja ..., toen ik de vorige keer helemaal bij was met m'n randjes mocht ik van mezelf iets nieuws beginnen. Ik had al een paar keer verlekkerd zitten kijken bij een paar bloggers en het patroontje opgeslagen, dat je hier kunt vinden. Het heet officieel Her Sampler en is een patroon van Blackbird Designs. Ik heb nu het eerste alfabet af, en daarom mocht 'ie op de foto en op de blog!


25 opmerkingen:

 1. Verbreed het patroon van het merklapkussen ? Wat meer bloemetjes rond de rand (patroon ergens "vermenigvuldigen", en de letters wat verder uit elkaar ? Jij borduurt toch veel, ik ben er vast van overtuigd dat jij dat patroon aangepast krijgt !
  En het is inderdaad rustig in blogland, ik zie bijna niks nieuws in mijn leeslijst... Ik vermoed dat er vandaag, met dit weertje, veel bbq's voor vrienden en familie georganiseerd worden, en mensen niet makkelijk achter hun computerscherm kruipen (behalve dan de die-hards zoals wij ;-)))
  Ik ben benieuwd om te zien wat je met het werklapkussen gaat doen ! Ik heb altijd al een zwak gehad voor merklappen !
  Nog een heel fijn en warm weekend !
  Xxx, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat een lieve borduurtjes en wat knap dat je bij bent met je randjes

   Verwijderen
 2. Ja het is erg stil in Blogland, dat valt mij ook op!
  Goed van je dat jij zo goed als bij bent met het randjes gebeuren. Ik lig enkele weken achter.
  En ja ik ben ook bezig met het merklapje van BBD, het is zo leuk.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, stil is het wel in blogland, maar ik kan ook n iet echt interessante verhalen bedenken.... Ik merk wel als ik er wat opzet dan worden de (ik noem het altijd) 'bezichtigingen' wel wat meer dan anders, maar echt om over naar huis te schrijven is het niet. Maar dat vind ik ook helemaal niet erg. Degenen die mijn blog echt leuk vinden (denk ik dan maar) zoeken me wel op!!
  Ik blijf bloggen dus wel echt leuker vinden dan FB! Hoewel, na mijn blogje over FB kreeg ik wel een aantal vriendschapsverzoeken. Daar ben ik nog over aan het broeden.

  Maar goed, jij bent dus helemaal in de borduurban! Leuk dat je randjes zo lekker 'in de pas' lopen, al lukt het dan niet helemaal in 1x (het zou ook eens echt helemaal mee zitten hè?) Ik vind ze mooi!!! (t.z.t. ga ik ook weer verder met borduren.... nu nog ff niet)

  Fijne zondag!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, het is inderdaad wat minder, maar toch krijg ik nog steeds dezelfde reacties op mijn berichten. De trouwe volgers blijven trouw. En ach, met dit weer gaan we toch niet allemaal binnen zitten?
  Waarom maak je er niet een soort van huisjesmerklap van? Gewoon erboven weer een ander huisje met iets van een randje ertussen? Randjespatronen heb je nu immers genoeg.

  Groetjes Corrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal met je eens, het is echt stil in Blogland, al een tijdje vind ik ....ik merk ook dat FB de overhand heeft terwijl ik blogs lezen zoveel leuker vind

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bloggen is toch wel leuker en persoonlijker als fb vind ik...de laatste vind ik vaak leuk daar ik er daar veel familie op heb zitten, collega's en oude bekende nichtjes en neefjes die al op zichzelf wonen etc.Blogland is toch weer heel anders vind ik.dus blog ik lekker door maar met dit mooie weer vaak wel minder .

  grtzzz
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Blogland, het is stil, jazeker maar dat is elke zomer periode. Ik blog nu een aantal jaren en het is een terugkerend iets. Ook vald me op dat sommige mensen op facebook mijn link - vind ik leuk- doen en daarmee klaar zijn! Terwijl reacties toch zo veel leuker zijn!!!

  Je borduurwerken worden prachtig, en ja die randjes... Ik moet ook nog zo veel inhalen haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jij bent toch zo'n veelzijdig mens, hè ;-) En alles even netjes en met veel plezier, want dat straalt er van af.
  Mijn iets grotere project is al een week af, maar had geen fotograaf in de buurt en nu ben ik moed aan het verzamelen om op de foto te gaan, haha. Het huidige projjectje zal niet lang daarna volgen, denk ik, dus dan heb je weeer wat te lezen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hoort inderdaad dat veel mensen naar FB zijn gegaan sneller en handiger... maar dat is vooral voor mensen die een mobiel met internet of een ipad... omdat ik alleen een telefoon met prepaid kaart heb om alleen in nood te bellen... gaat dat voor mij 'gelukkig' niet op... Als ik in bus tram of zomaar ergens loop dan zie ik mensen pingelen met hun telefoon ping kijken tikken of spelletjes doen... af en toe denk ik ben ik echt zo ouderwets dat ik nog wil genieten van de omgeving en is het echt zoveel leuker spannender op zo'n klein beeldschermpje? Soms zet ik m'n prepaid uit als ik onderweg ben en niet alleen omdat hij niet volledig is opgeladen want wat is het irritant als het ding afgaat als je bij de kassa staat, of je in gesprek bent of in een kleedkamer staat...
  Bloggen vind ik nog steeds veel leuker grote foto's en leuke verhalen maar ook ik blog minder zeker nadat ik 14 dagen door blikseminslag geen internet had, hij is ondertussen gerepareerd, liep de eerste dagen geregeld naar de computer met als ik er was...o ja hij doet het niet... en nu krijg ik door jouw opmerking weer inspiratie om te schrijven op mijn thuis blog...
  Ja het is stil in Blogland en ook volgers erbij krijgen gaat ook niet vanzelf...
  Maar ben nog steeds vereerd dat ik bij je bloglijst mag staan!
  Vind je borduurwerk prachtig, zelf loop ik hopeloos achter...
  Hoop dat we vandaag de zon nog gaan zien in Den Haag, gisteren was het de hele dag bewolkt met af en toe een drup....
  fijn lang weekend,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je een mooie regelmatige hand van borduren! fijn dat je een 'oud' borduurwerkje weer tevoorschijn hebt gehaald. Wil je er geen kussen van maken? De foto daarvan ziet er wel mooi uit, maar misschien past het niet in je interieur. Een merklap in een lijst, is dat misschien een idee of wil je er helemaal iets anders van maken? Misschien gebruiken in een tas zoals de Dutch Sisters doen? Nou ja, je hoeft niet gelijk te beslissen toch, je bent er al 'even' mee bezig, dus je mag gerust ook 'even' nadenken over de eindbestemming.
  Wat een gedoe met je twee-na-laatste-randje per week! Jeetje, wat jammer dat je net niet genoeg kleur had, pff, wat een klus om het dan weer uit te halen....
  Ik ben erg blij dat je blogt hoor, ik geniet er iedere keer weer van! Eigenlijk kan ik niet zeggen wat ik van FaceBook vind, want dat heb ik niet, maar ik weet wel dat ik geniet van het persoonlijke, het rustige, het uitgebreide van bloggen.... Ik denk niet dat ik zelf minder berichten plaats dan voorheen, maar ik zit wel minder vaak achter de computer om te lezen of te reageren; zomer hé..... het is buiten zo lekker, maar de computer meenemen naar buiten doe ik toch maar niet, hihi.
  Fijne 1e Pinksterdag, ik hoop dat het weer wat beter wordt, het regent hier....
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zijn je randjes mooi! Ik was er zelf niet aan begonnen, omdat ik dit jaar een studie af wil ronden, maar vind het zo leuk om jouw vorderingen te volgen. Ik blog zelf nog niet zo lang, maar merk dat het maar moeizaam op gang komt en dat er in andere blogs minder vaak geschreven wordt. Dat is wel een beetje jammer, want ik vindt het pure ontspanning om na een drukke dag nog wat blogs te lezen en al die mooie handwerken te bekijken. Ik hoop dus dat jij wel doorgaat, want ik geniet er enorm van! Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Om deze tijd is het altijd wat rustiger, en we hebben een mooi voorjaar dus mensen zijn ook veel buiten en in de tuin. Mijn statistieken zijn aardig stabiel. Maar nu gaan ook de vakanties beginnen. Zelf ga ik ook morgen mijn koffer ophalen en langzaamaan inpakken,nog een weekje werken en dan even rust heerlijk.

  Lieve groeten van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 's Zomers wordt het meestal wat rustiger, er wordt minder gefreubeld omdat er teveel andere leuke dingen te doen zijn. Voor mij niet, ik stop nooit met handwerk, misschien een wat lager peil omdat je nu ook buiten meer werk hebt, maar ik kan het niet missen. Borduren doe ik ook liever in de zomer, makkelijk om mee buiten te nemen. Maar ook breien blijf ik gewoon doen! Jij hebt ook genoeg werkjes om handen net als ik, maar dat heeft ook als voordeel dat je altijd kan afwisselen. Voor je kussen, misschien kan je enkel het alfabet erboven maken zonder bloemen ertussen? maakt het al kleiner of je zoekt een ander leuk alfabetje erbij op pinterest.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ga lekker buiten zitten, met je mooie borduurwerk
  Computeren doen we als het regent toch
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het is rustig inderdaad. En lees zo graag blogjes. Al bloggen andere landen wat stabieler. Dus heb nog steeds een grote lijst om te lezen. Merk zelf ook dat ik meer buiten zit zonder dat ik creatief bezig ben. Daardoor zelf ook minder blogjes. Je randjes borduurlap wordt zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik merk ook wel dat ik minder blog, maar dat komt omdat ik druk buiten bezig ben en dan niet altijd iets te melden heb.
  Mooi borduurtje, wat denk je van een speldenkussen of pinkeep, leuk stofje met kantje en of bandje met een bedel erbij, gauw klaar en toch leuk. Heb je niet zoveel stof voor nodig. Het kan natuurlijk een hartvorm worden of misschien met iets uit de big shot. Zoiets als een etiket op een leuk lapje en dan in een vorm uit de Big shot. Mogelijkheden te over.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Vergeet nog te zeggen dat ik je randjeslap zo mooi vind worden met die rustige grijstinten

  BeantwoordenVerwijderen
 18. je bent fijn bezig met de borduurtjes en ik probeer toch wel 1 x per dag even bij te lezen op de blogs, maar als ik een drukke dag heb gehad dan heb ik daar ook geen puf in, en reageren wordt dan ook minder, facebook is snel maar oppervlakkiger dan blogland......en daar moet je van houden :o)
  ik wens je een fijne pinkster toe, groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het lijkt inderdaad wel wat minder druk in blogland. Komt vast door die mooie dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooi om te zien hoe je je randjes weer een eigen draai geeft. Het merklappatroon valt misschien wel aan te passen en ik denk ook zeker dat jij er een creatieve oplossing weet te bedenken.
  Het is in deze tijd van het jaar altijd wat rustiger in blogland, maar ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat er veel mensen zijn die minder bloggen (of bijna niet meer). Ik vind dat jammer, want net als jij vind ik het heel leuk om mensen te volgen en te kijken wat ze maken en beleven.
  Ik blijf in ieder geval wel bloggen., Ik heb helemaal niets met FB.....

  Fijne Pinksterdagen en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Beautiful emboideries....
  Have great Sunday !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hetti en ik zijn anders best druk bezig zo!
  het is waar, ik merk ook dat er steeds meer mensen naar FB over gaan en het wel goed vinden zo. Maar ik vind dat bloggen eigenlijk een stap is tussen iemand bellen en FB, je laat zien waar je mee bezig bent, voor geinteresseerden in jou werk en je neemt even de tijd om ook werk van te zien en te waarderen.
  ik ben wel op FB maar zie het nut er niet van in, het kost alleen maar tijd, en pinterest vind ik helemaal niks, kost nog meer tijd.
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Je hebt gelijk, veel mensen laten het blog voor wat het is. Ik heb er ook over nagedacht, want had het idee dat ik al die mooie blogs niet meer kon volgen, het kost zoveel tijd. Maar heb toch besloten om ook door te gaan. Het brengt ook zoveel moois, contacten, je krijgt meer een band met iemand dan het vage gedoe op FB. Dus ik ben om en blijf bloggen. En wat dacht je van al dat moois wat je tegen komt!!! Net als bij jou, leuk hoor je randjes, ben ook benieuwd naar je nieuwe project, gelijk heb je om wat te starten, ik doe het ook regelmatig haha, en het komt toch ook wel af!
  Fijne avond, amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo,

  Ik blijf ook je blog volgen (hopelijk jij mij ook?), want ik heb en wil geen facebookaccount.

  Jij blijft ondanks het mooie weer lekker bezig met het handwerken.
  Wij zijn in de tuin aan het werken, ook zot met dit weer hoor.
  Maar ja straks heerlijk genieten van de nieuwe schuttingen en terrasje vanachter.

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...